Sportime

ΠΑΟΚ: Η νέα εποχή δεν θα κριθεί από τα ονόματα, αλλά από το σχέδιο

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποιότητα, ταχύτητα και καθαρό πλάνο στις μεταγραφές, καθώς η νέα εποχή δεν έχει περιθώριο για καθυστερήσεις.

Κωνσταντίνος Παυλίδης 2 λεπτά ανάγνωσης
Αλέσιο Λίσι
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε φάση ανασχεδιασμού με τον Αλέσιο Λίσι να εμφανίζεται ως πρόσωπο της νέας εποχής, καθώς ισπανικό ρεπορτάζ τον συνδέει με συμφωνία έως το 2028, μετά την αποχώρησή του από την Οσασούνα.

Το βασικό ζήτημα δεν είναι μόνο ποιοι παίκτες θα έρθουν, αλλά πόσο γρήγορα θα αποκτήσει η ομάδα καθαρή αγωνιστική ταυτότητα. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να χτίσει αργά, γιατί οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πιέζουν το καλοκαιρινό πλάνο από την πρώτη μέρα.

Η επιλογή ενός προπονητή με διαδρομή στην Ισπανία δείχνει διάθεση για αλλαγή λογικής. Όχι απλώς αλλαγή προσώπου. Ο Λίσι θα χρειαστεί να αποφασίσει γρήγορα ποιοι ταιριάζουν στο ποδόσφαιρό του, ποιοι μένουν μόνο επειδή έχουν συμβόλαιο και ποιοι δεν μπορούν πια να υπηρετήσουν το νέο σχέδιο.

Εδώ βρίσκεται και η δυσκολία. Ένα ρόστερ που κουβαλά εμπειρία, ηλικίες, συμβόλαια και ανοιχτές υποθέσεις δεν αλλάζει με μία απόφαση. Θέλει ψυχραιμία, αλλά και τόλμη. Αν ο ΠΑΟΚ κρατήσει παίκτες μόνο από συνήθεια, θα καθυστερήσει. Αν αλλάξει υπερβολικά πολλά μαζί, θα ρισκάρει τη συνοχή του.

Το καλοκαίρι της ισορροπίας

Οι μεταγραφές που θα κάνουν διαφορά πρέπει να κουμπώσουν πάνω σε κορμό, όχι να τον ακυρώσουν. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες άμεσης επίδρασης, αλλά και επιλογές που θα ανεβάσουν την ένταση, την ταχύτητα και τον ανταγωνισμό στην καθημερινότητα.

Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η πρώτη εικόνα. Αν η ομάδα μπει στα προκριματικά με καθαρούς ρόλους, ο νέος προπονητής θα κερδίσει χρόνο. Αν μπει με εκκρεμότητες, η πίεση θα μεγαλώσει πριν καν αρχίσει πραγματικά η σεζόν.

Επίσης σε κατηγορίες: ΠΑΟΚ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κωνσταντίνος Παυλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα