ΠΑΟΚ

58 χρόνια… κόντρα στον ΠΑΟΚ! (pics+vids)

Ο Νίκος Τοσκίτσης καταγράφει τις περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ πήγε να μπει «σφήνα» στην κατάκτηση κάποιου τίτλου αλλά βίωσε την «κλοπή»
58 χρόνια… κόντρα στον ΠΑΟΚ! (pics+vids)

Απο τη δεκαετία του 1960 ως και σήμερα, ο ΠΑΟΚ νιώθει την αδικία τόσο πολύ, όσο καμιά άλλη ομάδα στην Ελλάδα, καθώς είναι η μόνη εκτός λεκανοπεδίου που έχει καταφέρει να μπει τόσες πολλές φορές «σφήνα» σε αυτές της Αθήνας στο πρωτάθλημα αλλά και με συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου και κατακτήσεις.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν ευνοηθεί σε διάφορες περιπτώσεις εις βάρος του ΠΑΟΚ που έχει υποστεί πολλαπλά χτυπήματα «κλοπής» νικών, βαθμών, τίτλων και τα οποία τον έχουν «υποθηκεύσει» κατά καιρούς ακόμα περισσότερα πράγματα λόγω των τιμωριών που δέχτηκε όταν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί. Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού πρωταθλήματος δείχνει πως «σύνορα στα Τέμπη» έχει βάλει το κατεστημένο που δεν αφήνει με τίποτα να χαθεί φύγει το πρωτάθλημα από την Αθήνα.

Οι δηλώσεις του Τουρσουνίδη που μιλούσε για διαχωρισμό της Ελλάδας ποδοσφαιρικά και είναι κάτι που έχουν ζήσει στο πετσί τους όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Πιτσιρικάς ήταν ο Τουρσουνίδης όταν μάθαινε από νωρίς τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ και να σε «κυνηγάει» το κατεστημένο που για χρόνια κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στα 19 του μόλις χρόνια αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό αφού νωρίτερα ο διαιτητής Σταύρος Ζακεστίδης, είχε αρνηθεί δύο μαρς-πέναλτι στον ΠΑΟΚ. Στιγμή που δεν ξέχασε ποτέ ο Τουρσουνίδης και το ανέφερε και δημόσια στο promo video για το συλλαλητήριο που διεξήχθη το Σάββατο.

«Είναι ουκ ολίγες οι αδικίες εδώ και πολλά χρόνια που υπάρχουν στο μυαλό μου», θυμάται ο Γιώργος Τουρσουνίδης. «Παίζαμε έναν αγώνα κυπέλλου μέσα στο Καραϊσκάκη, με διαιτητή τον Ζακεστίδη. Η ομάδα έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο, υπήρχαν δύο περιπτώσεις πέναλτι, ειδικά αυτή που είχε γίνει πάνω σε μένα, όποιος την έβλεπε δε θα μπορούσε να το αμφισβητήσει. Ο διαιτητής όχι μόνο δεν έδωσε το πέναλτι, που θα άλλαζε και τη μορφή του αγώνα, αλλά μου επιτέθηκε και φραστικά λέγοντας μου χαρακτηριστικά, «εδώ είναι Καραϊσκάκη», «εδώ είναι Ολυμπιακός», «κοιτάξτε να παίξετε, να τελειώσει το ματς και να σηκωθείτε να φύγετε»! Ηταν ένα πολύ χαρακτηριστικό γεγονός που μας εξόργισε, αλλά ήταν πολύ διαφορετικά εκείνα τα χρόνια. Όπως και τώρα, έτσι και τότε, νομίζουν ότι θέλουν και μπορούν να κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Τουρσουνίδης.

Ο Τουρσουνίδης βέβαια πρόλαβε στα χρόνια που έπαιξε με την φανέλα του ΠΑΟΚ να ζήσει και άλλες αδικίες όπως φυσικά και τα γεγονότα της 23ης Σεπτεμβρίου του 1990, όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τον Δικέφαλο στο ΟΑΚΑ και ο τότε πρόεδρος του, Θωμάς Βουλινός, πήρε την ομάδα του και αποχώρησε από το γήπεδο στο 73ο λεπτό του αγώνα διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία της αναμέτρησης, καθώς ο Καραμάνης δεν ακύρωσε όπως έπρεπε το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού με τον Σαραβάκο να είναι σε προφανή θέση οφσάιντ ενώ απέβαλε και δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, τους Σκαρτάδο και Μαγκντί για διαμαρτυρία στην ίδια φάση!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=299&v=CMYxIKVnzOY

Βασικός και πρωταγωνιστής ήταν ο Τουρσουνίδης στις 24 Απριλίου 1991 στην Τούμπα, στον αγώνα ρεβάνς της ήττας του ΠΑΟΚ με 2-0 στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου της σεζόν 1990-91. Ο Περικλής Βασιλάκης αρνήθηκε στον Δικέφαλο δύο πέναλτι σε μαρκαρίσματα του Καλατζή όπως και την αποβολή του παίκτη του Παναθηναϊκού, πάνω στον Στέφανο Μπορμπόκη, με το γκολ του Γιώργου Σκαρτάδου στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου να μην αποδεικνύεται τελικά αρκετό για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να προκριθεί στον τελικό και να αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό, κόντρα στον οποίο τελικά ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τρόπαιο.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε μόνο την κόκκινη που αρνείται ο Βασιλάκης στον Καλαντζή.

Η πιο αδικημένη ομαδάρα

Τις μεγαλύτερες αδικίες έχει ζήσει φυσικά η ομαδάρα του ΠΑΟΚ της δεκαετία του 1970

Με την πρόσληψη του Λες Σάνον το 1971 ο ΠΑΟΚ κάνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του θρύλου. Με τον Άγγλο προπονητή, πρώην παίκτη της Λίβερπουλ οι «ασπρόμαυροι» δημιουργούν μία ομάδα που κατάφερε να μεγαλώσει πολλές γενιές φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Το 1972 ο Δικέφαλος κατακτά το πρώτο του Κύπελλο, κερδίζοντας μέσα στο Καραϊσκάκη τον Παναθηναϊκό ενώ μία χρονιά πριν, και σε μία εποχή που η Τούμπα ήταν απόρθητο κάστρο, η ΕΠΟ τον ανάγκασε να παίξει τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, χάνοντας το τρόπαιο με 3-1 σε ένα ματς που έγινε στην έδρα του αντιπάλου.

Ο ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα. Εκείνη τη χρονιά οι Θεσσαλονικείς κερδίζουν με 10 παίκτες (μετά την αποβολή του Ασλανίδη στο 55′) μέσα στην Τούμπα την ομάδα του Πειραιά και η εμφάνιση τρομάζει τους αντιπάλους που ξεκινούν να δουλεύουν στο παρασκήνιο για να του κλέψουν τον τίτλο. Τα… κατορθώματα των Φακή, Παπαβασιλείου, Ζλατάνου και το «σπρώξιμο» στους «ερυθρόλευκους» του Γουλανδρή έχουν μείνει στην ιστορία ως τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος του Δικεφάλου.

Ο Δικέφαλος χάνει 1-0 στο Καραϊσκάκη με διαιτητή το Νίκο Φακή, που κάνει όργια κατά του ΠΑΟΚ, με τον Λες Σάνον να αποφασίζει να κατεβάσει τα… δεύτερα στον επόμενο αγώνα με το Φωστήρα.

Λίγες μέρες μετά σε φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή πάνω από 40.000 φίλαθλοι και των δύο ομάδων στην Τούμπα μετατρέπουν το ματς σε μία ειρηνική διαμαρτυρία κατά της ΕΠΟ. Ακολουθεί το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού με τον πράσινους να μένουν με 10 παίκτες και να μην τους δίνεται πέναλτι με το σκορ στο 2-2.

Ο Ολυμπιακός νικά με 3-2 και η ΕΠΟ τιμωρεί τον Παναθηναϊκό με μηδενισμό για το συγκεκριμένο αγώνα αλλά και για τους επόμενους τρει, στερώντας του ουσιαστικά κάθε ελπίδα που είχε και εκείνος για τον τίτλο. Ανάμεσα στα ματς που έχασε άνευ αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν και αυτό με τον ΠΑΟΚ.

Έτσι, στις 18 Μαρτίου του 1973 οι δύο ομάδες διοργανώνουν φιλικό. Οι δύο σύλλογοι και οι φίλαθλοί τους ενώνουν τις φωνές του κατά της Πολιτείας, της ΕΠΟ και του Ολυμπιακού ενώ την ίδια μέρα ο ΟΣΦΠ κερδίζει με 2-1 τον Εθνικό με πέναλτι στο 85′ και μετά από ανατροπή του Παμπουλή, ο οποίος όμως ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ με το διαιτητή Αλεξόπουλο να αγνοεί την υπόδειξη του επόπτη. Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ μπαίνει ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση με 73 βαθμούς αφού νικά και την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με 0-2, με τους φιλάθλους της Ένωσης αλλά και των «ασπρόμαυρων» να σηκώνουν πανό που έγραφε: Δικέφαλε τα χέρια δώστε και τον καρκίνο του ΠΟΚ σκοτώστε».

Λίγο πριν το φινάλε της σεζόν ο Ολυμπιακός γκελάρει στην Καβάλα και ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη επί της Παναχαϊκής για να μείνει μόνος πρώτος. Σε ένα από τα πιο διάσημα αποτελέσματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου οι «ασπρόμαυροι» χάνουν 5-3 με αποτέλεσμα να χάσουν το πρωτάθλημα και τον ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής Θέμη Ρίγα να διαγράφεται από την ομάδα του με την κατηγορία ότι εισέπραξε χρήματα από παράγοντα του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ χάνει το πρωτάθλημα ενώ για τον ΟΣΦΠ, που κατέκτησε τον τίτλο με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει καμιά συνέπεια. Βέβαια, ακολούθησαν κι άλλες «σφαγές» μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Τη σεζόν ’72-’73, λοιπόν, έγιναν απίστευτα πράγματα για να χάσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα και να το πάρει ο Ολυμπιακός.

Στον τελικό του 1977 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη «εκλάπη» άλλος ένας τίτλος για τους «ασπρόμαυρους». Η ομάδα του τριφυλλιού είχε νωρίτερα προκριθεί επί του Ηρακλή με σκορ 2-1 και τους ποδοσφαιριστές Νικολούδη, Χαλιαμπάλια και Ροκίδη να ομολογούν ότι προηγήθηκε απόπειρα εξαγοράς τους από παράγοντες του Παναθηναϊκού ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση. Είναι η περιβόητη ιστορία της ανθοδέσμης. Στον τελικό ο Παπαδημητρίου βάζει μπροστά την ομάδα της Αθήνας στο 29′ με τον Τερζανίδη να ισοφαρίζει στο 43′ και τον ΠΑΟΚ να έχει στη συνέχεια δύο δοκάρια με Γκουερίνο και Σαράφη. Τότε, ο διαιτητής Μανώλης Πλατόπουλος με βοηθό τον «σφαγέα» Φακή ανέλαβαν δράση και στο 64′ απέβαλλαν τον Γούναρη ενώ 9′ πριν ο Αντωνιάδης είχε χτυπήσει εν ψυχρώ τον παίκτη του ΠΑΟΚ αλλά δεν αποβλήθηκε ποτέ…

Έτσι, με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός σκόραρε στο 83′ και πήρε το κύπελλο.

Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές του να μην πάρουν τα μετάλλια και να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Από την επόμενη κιόλας μέρα τα ΜΜΕ της Πρωτεύουσας πίεζαν την ΕΠΟ να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Μπίλι Μίγκαμ δήλωσε μετά το τέλος του τελικού: «Δεν μπορώ να πω τίποτα. Όλοι είδατε τι έγινε, ο διαιτητής προσπάθησε να μας εκνευρίσει με κίτρινες κάρτες και αποκορύφωμα ήταν η αποβολή του Γούναρη».

Μία, όμως, από τις μεγαλύτερες σφαγές στην πολυετή ιστορία του ΠΑΟΚ συνέβη την ίδια σεζόν για το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο πρωταθλητής της περασμένης σεζόν, Δικέφαλος του Βορρά, ήταν πρωτοπόρος με 44 βαθμούς πριν από εκείνο το ματς, ακολουθούμενος από τον Παναθηναϊκό (42 βαθμοί), Ολυμπιακός (40), ΑΕΚ (39). Οι Βορειοελλαδίτες με τον Άγγλο, Μπίλι Μίγκαμ στον πάγκο τους έδειχναν έτοιμοι για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας του όμως ο διαιτητής, Τσουκαλαδέλης με αποφάσεις, που όμοιές τους δεν έχει ξανά Έλληνας φίλαθλος έριξε τον ΠΑΟΚ από την κορυφή. Μόλις στο 11′ η ΑΕΚ κερδίζει φάουλ λίγα μέτρα έω από τη μεγάλη περιοχή. Την ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μηλίνης βρίσκεται στο δεξί δοκάρι και δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του για το τείχος, ο Νικολούδης σουτάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Τσουκαλαδέλη αντί να δείξει επανάληψη να κατακυρώνει το γκολ.

Στο 25′ δεν δίνει πέναλτι στον Κερμανίδη, στο 43′ ο Δαμανάκης κάνει ανάποδο ψαλίδι, ο διαιτητής του κάνει παρατήρηση και μετά από διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΚ αποβάλλει τον παίκτη των «ασπρόμαυρων». Στο 57′ ο Σαράφης με κεφαλιά-ψαράκι ισοφαρίζει αλλά ο Τσουκαλαδέλης σε συνεργασία με το βοηθό, Σταθογιάννη ακυρώνει ένα πεντακάθαρο γκολ. Με αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ καταρρέει και ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα, με δύο βαθμούς διαφορά από το Δικέφαλο, που ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση. Ο Δικέφαλος τη δεκαετία του 70 κατακτά ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα ωστόσο όλοι μιλούν για την πιο αδικημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

58 χρόνια αδικίες εις βάρος του ΠΑΟΚ

Είναι τόσες πολλές που δεν μπορούν να καταγραφούν όλες οι διαιτητικές αδικίες που γνώρισε ο ΠΑΟΚ προς συμφέρον ομάδων του λεκανοπεδίου αλλά ας θυμηθούμε μερικές εκτός απο αυτές που ήδη προαναφέραμε:

Τη σεζόν 1960-1961 στο ματς ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (1-1) ο διαιτητής, Πούλιος δίνει πέτσινο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, ο Πρόγιος το αποκρούει αλλά ο απίθανος ρέφερι δείχνει γκολ.

Τη σεζόν 1962-1963 ο ΠΑΟΚ χάνει 3-2 από τον Ολυμπιακό αλλά αποβλήθηκε ο Λέανδρος ενώ χαρίστηκε αποβολή στον Σημαντίρη.

Τη σεζόν 1963-1964 ο Βούλγαρος διαιτητής Ρουμίντσεφ κάνει απίστευτα πράγματα κατά του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό και μετά από ένα καθαρό πέναλτι σε χέρι του Σημαντίρη που δεν δίνεται, ο Δικέφαλος αποχωρεί από το γήπεδο. Αποτέλεσμα: μηδενισμός σε δύο αγώνες…

9/3/1980. Ο ΠΑΟΚ υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι με τον Δικέφαλο να είναι πρώτος στη βαθμολογία. Στο 4΄ο Δικέφαλος σκοράρει με τον Κωστίκο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ο επόπτης φεύγει στη σέντρα, αλλά ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ υποδεικνύοντας ότι η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου. Μετά από λίγα λεπτά, ο Κωστίκος και πάλι σκοράρει με σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Λίτσας ακυρώνει το γκολ καταλογίζοντάς του επιθετικό φάουλ και ενώ αυτός είχε ξεπεράσει το μαρκάρισμα του αντιπάλου. Το γήπεδο άρχισε να βράζει και η οργή ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν στο 57΄ πεσμένος αμυντικός του Παναθηναϊκού ανέτρεψε τον Κωστίκο. Ο Λίτσας δεν έδωσε το πέναλτι και εκεί απέβαλε τον Πέλλιο. Το ματς τελείωσε πολύ νωρίτερα από το κανονικό και ενώ λίγο πριν το γήπεδο ζητούσε από τον Ορφανό να χάσει ένα πέναλτι και ενώ το σκορ ήταν ήδη 0-2!

1996-1997 Στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ προηγείται στην Τούμπα με γκολ του Ζουμπούλη αλλά ο διαιτητής Ψυχομάνης αποβάλλει τον Ζήση Βρύζα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι και έτσι ο Ολυμπιακός παίρνει τη νίκη με 1-2.
Την ίδια σεζόν ο Δικέφαλος χάνει 1-0 εκτός έδρας από τον ΟΣΦΠ αλλά ο διαιτητής Χατζής ακυρώνει κανονικό γκολ του Καπετανόπουλου στο 13′, στο 29 κόβει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Βρύζα που έβγαινε ανενόχλητος τετ α τετ ενώ στο δεύτερο μέρος χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νινιάδη.

Το 1998 ο διαιτητής Παπαπέτρου στα πρώτα καλά χρόνια της «παράγκας» αδικεί κατάφωρα τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό αφού ακυρώνει δύο τέρματα του Δικεφάλου, δίνει ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων» από φάση όπου ο Γκόγκιτς βρίσκεται σε καταφανέστατη θέση οφσάιντ ενώ ανακόπτει τους παίκτες του ΠΑΟΚ από αρκετά τετ α τετ με υποδείξεις οφσάιντ. Το ματς διακόπτεται στο 82′ με τον τρίτο βοηθό να φωνάζει «και τώρα… τρέχουμε» και να φεύγουν όλοι μαζί στα αποδυτήρια. Αποτέλεσμα ήταν ο μηδενισμός του ΠΑΟΚ, η αφαίρεση τριών βαθμών και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων. Μέσα σε λίγες ημέρες και χωρίς να υπάρχει το διαδίκτυο διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια των οπαδών του ΠΑΟΚ, που ζητούσαν να επαναληφθεί ο αγώνας. Τελικά η ΕΠΟ πήρε πίσω την αφαίρεση βαθμών.

Το 1999 ο Ολυμπιακός κερδίζει με 2-1 στο ΟΑΚΑ με τον διαιτητή να μην δίνει στο ξεκίνημα φάουλ και αποβολή στον Καραταϊδη που έκανε φάουλ πάνω στον Βρύζα που έβγαινε τετ α τετ. Ενώ το σκορ είναι 1-1 έρχεται η αποβολή του Κουλακιώτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Βαλιάνος δίνει πέναλτι στον Νινιάδη που πέφτει χωρίς να τον ακουμπήσει ο Μιχόπουλος ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν και για οφσάιντ.

Το 2000 ο Καζναφέρης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν δίνει δύο καθαρά πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και αποβάλλει με δύο κίτρινες κάρτες τον Γεωργιάδη (η δεύτερη για θέατρο που μόνο ο Καζναφέρης είδε) με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 2-4.

Το 2001 στο 1-1 της Τούμπας απέναντι στους «ερυθρόλευκους» ο ΟΣΦΠ προηγείται με γκολ-οφσάιντ  του Γιαννακόπουλου ενώ στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ έχασε με 1-0 αλλά ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Οκκά από τον διαιτητή Χέλη. Στο παρακάτω video δεν υπάρχει το ακυρωθέν γκολ του Οκκά αλλά υπάρχει το οφσάιντ του τέρματος του Ολυμπιακού:

Το 2009 γίνεται μεγάλη μάχη για την έξοδο στο Champions League , η ΑΕΚ προηγείται στο 9′ με τον Τζιμπούρ, ο ΠΑΟΚ ισοφαρίζει στο 35′ με τον Ίβιτς, στο 39′ από θέση οφσάιντ ο Μπλάνκο κάνει το 2-1 και στο 45′ γίνεται το απίστευτο. Ο Κάκος δίνει κίτρινη κάρτα για φάουλ στο Σορλέν, αυτός χειροκροτά και αμέσως ο Κερκυραίος διαιτητής τον αποβάλλει με τον Σορλέν να αντικρίζει την πρώτη κόκκινη κάρτα στην καριέρα του. Τελικό σκορ… 3-1.

Στις 4 Μαρτίου του 2009 ο διαιτητής Κουκουλάκης «σφάζει» τον ΠΑΟΚ και δίνει την πρόκριση στα ημιτελικά στον Ολυμπιακό. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν κερδίσει στο πρώτο ματς με 1-0 και παίζοντας με 9 παίκτες στο δεύτερο αποκλείστηκαν στην παράταση με 2-0. Αποβλήθηκαν Κοντρέρας-Ίβιτς ενώ το γκολ του Ντάρμπισάιρ στην παράταση ελέγχεται για περίπτωση οφσάιντ. Στο 80’,ο Κουκουλάκης έκλεισε τα μάτια στην ανατροπή του Μπακαγιόκο από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο!

Στις 14 Μαρτίου του 2010 ο ΠΑΟΚ χάνει τις ελπίδες του για πρωτάθλημα μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «ασπρόμαυροι» μιλούν για… χειρουργείο του Πειραιώτη ρέφερι, Ηλία Σπάθα, ο οποίος έδινε συνεχώς ανάποδα φάουλ και φόρτωσε με κίτρινες κάρτες πολύ νωρίς τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενουμένων. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες με την αποβολή του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ στο 78′ να είναι ανακάλυψη του διαιτητή. Με την ήττα αυτή ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στην κορυφή με διαφορά πέντε βαθμών.

Τη σεζόν 2010-2011 σε ματς για τα play off με στόχο την έξοδο στο Champions League ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και το ματς κρίνεται με γκολ-καθαρό οφσάιντ του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Το 2012 ξανά για τα play off το ματς ,επίσης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ δεν δίνεται πέναλτι πάνω στον Φωτάκη μετά από μαρκάρισμα του Καντέ και ενώ το σκορ ήταν 1-0.

Το 2016 στον ημιτελικό Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ο Ρόμπερτ Μακ μπαίνει μόνος του στην περιοχή στο 86ο λεπτό, με το σκορ στο 1-2, όμως ο Παππάς άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, παρότι φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Καπίνο βρήκε τον Σλοβάκο και έκανε παράβαση πέναλτι! Ο Μακ σπρώχνει τον διαιτητή, ο κόσμος μπαίνει μέσα! Τιμωρία του ΠΑΟΚ που αρνείται να παίξει την ρεβάνς!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «58 χρόνια… κόντρα στον ΠΑΟΚ! (pics+vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.