Ο κορονοϊός «θερίζει» ολόκληρο τον πλανήτη και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να είναι κοντά στην οικογένειά τους. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αγωνιούν για τις πατρίδες τους.
Τα πάντα έχουν σταματήσει ελέω του κορονοϊού, με τους ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου να δείχνουν την αγωνία τους με κάθε τρόπο για τις πατρίδες τους, αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονται μακριά αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στην χώρα του είναι ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, όπου είχε μεταβεί για την αποθεραπεία του, με την Ισπανία να μετράει καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα και θανάτους. Συγκεκριμένα, 85.000 είναι αυτοί που νοσούν, ενώ πάνω από 7.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο αμυντικός του Δικεφάλου, στέλνει συχνά τα δικά του μηνύματα, τονίζοντας πως όλοι στο περιβάλλον του είναι καλά, ενώ οι καταστάσεις που βιώνει η χώρα είναι πολύ άσχημες και βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όμως, για τον ίδιο, το γιατρικό του είναι η οικογένειά του, όπως σημειώνει άλλωστε με κάθε ευκαιρία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Βοήθεια από τον ΣΦ ΠΑΟΚ Καβάλας
Αμείωτο είναι το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και στη «χώρα του καφέ», αφού το βραζιλιάνικο στοιχείο είναι έντονο στους νταμπλούχους. Ροντρίγκο, Μάτος, Μαουρίσιο, Αουγκούστο και Ζαμπά, παρακολουθούν τα νέα από κοντά και αγωνιούν ιδιαίτερα για τους δικούς τους. Μέχρι τώρα, έχουν καταγραφεί 4.000 κρούσματα του ιού και 140 θάνατοι. Πολλές περιοχές έχουν τεθεί σε ολική καραντίνα, ενώ η κυβέρνηση έχει πάρει μία σειρά από περιοριστικά μέτρα, τουλάχιστον 15 ημερών, προκειμένου να μην υπάρξει ιδιαίτερη έξαρση. Για τον Ζοζέ Μαουρίσιο, η καραντίνα είναι μία καλή στιγμή, προκειμένου να «σκεφτούμε και να βρούμε πως θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
Ο αρχηγός του Δικεφάλου, Αντρέ Βιειρίνια, αλλά και ο προπονητής, Αμπέλ Φερέιρα, βρίσκονται στην Ελλάδα και παρακολουθούν τα νέα. «Οι εποχές που ζούμε δεν είναι εύκολες αλλά σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για όλους τους γονείς. Για μένα είναι διαφορετικό και δύσκολο γιατί δεν είμαι με τις κόρες μου αλλά είναι μία όμορφη υπενθύμιση και δεν μπορείς να το παραλείψεις», έλεγε χαρακτηριστικά ο 42χρονος τεχνικός, που δεν μπορεί να είναι μαζί με την οικογένειά του. Τα κρούσματα στην Πορτογαλία είναι πλέον στα 6.400, ενώ 140 άνθρωποι δεν τα κατάφεραν. Πάντως, έχουν παρθεί ισχυρά μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας, προκειμένου να μην υπάρξει έξαρση, αν και η κατάσταση στη γειτονική χώρα (Ισπανία) προκαλεί ανησυχία.
Το μήνυμα των δύο γιων του Ελ Καντουρί συγκινεί, αφού του ζητούν να γυρίσει πίσω στην Ιταλία όπου ζουν. Η αγωνία του είναι τεράστια, καθώς η χώρα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον κορονοϊό και η καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες. Τα κρούσματα πλησιάζουν τα 100.000, ενώ κατέχει την αρνητική πρωτιά των θανάτων παγκοσμίως, αφού ξεπέρασαν τους 11.000.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πορεία της Βρετανίας, εκεί όπου βρίσκονται συγγενείς του Τσούμπα Άκπομ, αφού είναι σε εκθετική αύξηση τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων, όσο και των θανάτων. Πάνω από 22.000 άνθρωποι νοσούν, ενώ 1.400 έχουν χάσει τη ζωή τους. Το νούμερο αναμένεται να φτάσει σε υψηλά επίπεδα, με τις πρακτικές του Μπόρις Τζόνσον να αποδεικνύονται απογοητευτικές. Οι δηλώσεις του ιατρικού διευθυντή του Εθνικού Συστήματος Υγείας πως: «Αν μπορούμε να κρατήσουμε τους θανάτους κάτω από τις 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά σ’ αυτήν την επιδημία», προκαλούν σοκ.
Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει συνέχεια το μυαλό του στην Ολλανδία, όπου και εκεί ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση. Μέσα σε μόλις λίγες μέρες οι θάνατοι έφτασαν τους 864, ενώ τα κρούσματα πλέον αγγίζουν τα 11.800. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική, καθώς κατά γενική ομολογία, τα μέτρα προστασίας άργησαν ιδιαίτερα για να παρθούν. Πλέον, η χώρα έχει μπει σε καραντίνα μέχρι την 1η Ιουνίου και απαγορεύονται συναντήσεις άνω των δύο ατόμων. Το μόνο που επιτρέπεται, είναι ένας μικρός περίπατος για βόλτα, όπως και έξοδος από το σπίτι για σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο.
Μίσιτς, Σφιντέρσκι, Ίνγκασον, Ζίφκοβιτς και Εσίτι είναι πιο ήρεμοι, αφού τα ποσοστά θνησιμότητα στις πατρίδες τους από τον ιό παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα, στην χώρα του 26χρονου αμυντικού, την Ισλανδία, ακολουθούν το παράδειγμα της Νότιας Κορέας και της Γερμανίας, προσπαθώντας να κάνουν τεστ σε ολόκληρο τον πληθυσμό.
Έκπληξη έχει προκαλέσει η στάση της κυβέρνησης της Σουηδίας, όπου κατάγεται ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Και αυτό, διότι είναι από τις λίγες χώρες που δεν έχει πάρει δραστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, παρότι τα κρούσματα αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σημαντικά (έφτασαν τα 4.000) , ενώ πάνω από 140 άνθρωποι πέθαναν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως το σκληρότερο μέτρο που έχει παρθεί είναι η απαγόρευση συνάντησης 50 και άνω ανθρώπων.
Στην Ελλάδα πάντως οι περισσότεροι αισθάνονται ασφάλεια, σε αντίθεση με το εξωτερικό, συγχαίροντας τη χώρα για τα γρήγορα μέτρα που έχουν παρθεί και παραμένοντας άπαντες στο… σπίτι.