ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: Οι… αρχές του νταμπλούχου ΠΑΟΚ και οι παίκτες «βαρόμετρα»

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, μετά τον Πάμπλο Γκαρσία και με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιλογές του.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, μετά τον Πάμπλο Γκαρσία και με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιλογές του.
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, μετά τον Πάμπλο Γκαρσία και με ενδιαφέρον αναμένονται οι επιλογές του.

O Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και επίσημα, διαδεχόμενος τον Πάμπλο Γκαρσία στην τεχνική του ηγεσία.

Με τον Ιβάν Σαββίδη να αναμένεται να δαπανήσει και πάλι αρκετά χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας, με ενδιαφέρον αναμένεται πως ο Ρουμάνος τεχνικός θα σχεδιάσει την σεζόν 2021-22. Από την στιγμή που υπάρχουν παίκτες που είχε και αυτός στην διάθεση του στο παρελθόν. Σε ποιους θα στηριχθεί, ποιο ρόλο θα τους δώσει στην νέα προσπάθεια και σε ποιες θέσεις θέλει να ενισχυθεί η ομάδα του.

Πηγαίνοντας στην προηγούμενη του θητεία στον Δικέφαλο, καθιέρωσε ως σχηματισμό το 4-2-3-1, το οποίο και χρησιμοποιούσε, ανελλιπώς. Η βασική του φιλοσοφία του Ραζβάν Λουτσέσκου όσον αφορά τον χώρο των χαφ, ήταν οι δύο που αγωνίζονται να έχουν και δημιουργικές ικανότητες. Δηλαδή όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά και μετά από πολλά ματς, θέλει να παίζει με δύο οχταροεξάρια για να μπορεί να κάνει παιχνίδι η ομάδα και από εκεί.

Η αιτιολογία του ήταν, πως κυρίως στην Super League 1 και γενικότερα στην Ελλάδα, οι περισσότερες ομάδες, έχουν ως πρώτο στόχο να προστατέψουν τα μετόπισθεν τους, στις αναμετρήσεις με τον Δικέφαλο το Βορρά.

Βασικό του… γρανάζι ήταν ο τωρινός παίκτης του Παναθηναϊκού Μαουρίσιο. Όταν ήταν καλά στην υγεία του ήταν η μία σταθερά. Από εκεί και πέρα, μετά τον Δεκέμβριο έπαιρνε αρκετές συμμετοχές δίπλα του και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ πλέον, ο Σάκχοφ.

Ο Ουκρανός είχε την ικανότητα να κόβει, να πασάρει αλλά το πιο σημαντικό να… πατάει περιοχή και να δίνει κάποια πολύτιμα τέρματα από τον άξονα. Ο ΠΑΟΚ με τον Ρουμάνο γενικά είχε βάθος και ποιότητα στο ρόστερ του. Στον χώρο του κέντρου την σεζόν του νταμπλ εκτός από αυτούς τους δύο υπήρχε ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, που είναι πρωταγωνιστής τώρα στην Πόρτο. Ο Γιόζιπ Μίσιτς που ηγήθηκε από τότε που ανέλαβε ο Αμπέλ Φερέιρα και μετά. Ενώ πολύτιμες βοήθειες έδινε και ο… μπαρουτοκαπνισμένος Κάνιας.

Στην κορυφή της επίθεσης, τους πρώτους μήνες του νταμπλ βρισκόταν ο… Killer Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος με την ομάδα να παίζει πιο σφιχτά εκείνο το διάστημα, έκανε την διαφορά με την έφεση που είχε στο σκοράρισμα. Από τον πάγκο ερχόταν ο Τσούμπα Άκπομ.

Μετά την φυγή του Πρίγιοβιτς για την Αλ Ιτιχάντ, ο Ρουμάνος τεχνικός πορεύτηκε με τον Άγγλο βασικό και τον Σβιντέρσκι ως αλλαγή. Η ικανότητα του Πολωνού να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μάλιστα αρκετές φορές του έδωσε και θέση στην εντεκάδα από την αρχή.

Πίσω από τον επιθετικό στα δεξιά η αγαπημένη του επιλογή ήταν ο Δημήτρης Λημνιός. Στην θέση έπαιζε και ο Ζαμπά. Στα αριστερά πολλές φορές ξεκινούσε τον Μπίσεσβαρ, με τον Ελ Καντουρί να πηγαίνει και εκεί και πίσω από τον φορ. Για μικρό διάστημα ερχόταν και από τον πάγκο ο Ενρίκε για να δώσει την ατομική ενέργεια του, με το γκολ ή την ασίστ. Ο Ουάρντα με αυτόν τον πάγκο έπαιζε πιο πολύ έξω αριστερά, παρά ως επιθετικός χαφ.

Πίσω από τον Πρίγιοβιτς υπήρχε ο Πέλκας, ο Μαροκινός και ο Μπίσεσβαρ. Πάντως ο Ελ Καντουρί δεν είχε τον ρόλο στα χαφ όπως τώρα, καθώς υπήρχαν πολλές επιλογές εκεί.

Στις πίσω γραμμές ο Πασχαλάκης είχε αποκτηθεί για συμπληρωματικό ρόλο, ο Ρέι δεν έπειθε, ο Έλληνας πορτιέρο πήρε την ευκαιρία του και έκανε την διαφορά.

Το δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο επίσης ήταν απροσπέλαστο στην προηγούμενη θητεία του, με τον Ίνγκασον να μην μπορεί να πάρει πάρα πολλές συμμετοχές. Στα δεξιά της άμυνας τότε βρισκόταν ο Μάτος, με τον ΠΑΟΚ πλέον να έχει τους Ροντρίγκο, Λύρατζη.

Ο Βιεϊρίνια που ήταν ο αγαπημένος του προπονητή του αήττητου νταμπλ, αγωνιζόταν τότε για τις ανάγκες της ομάδας ως αριστερός οπισθοφύλακας. Έτσι βοηθούσε πολύ στην δημιουργία από την πίσω γραμμή, έδινε ισορροπία στην άμυνα με τις καλές του τοποθετήσεις, ενώ πέτυχε και καθοριστικά γκολ. Με τον Γκαρσία ολοκλήρωσε την σεζόν στα δεξιά της τριάδας των στόπερ. Με ενδιαφέρον αναμένεται πως θα τον χρησιμοποιήσει την επόμενη χρονιά ο Ρουμάνος.

Από τότε που έφυγε ο Λουτσέσκου, την διαφορά στην θέση έκανε ο Γιαννούλης, που ήταν αναπληρωματικός στην τότε εποχή. Ο Δικέφαλος πειραματίστηκε αρκετά όταν ο παίκτης πήγε στην Νόριτς, με τον Μπάμπα, να καπαρώνει την θέση, τον τελευταίο καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΟΚ: Άδικο για τον Γκαρσία – Δεν αφορά όμως τον Λουτσέσκου

Σεξουαλική επίθεση σε 19χρονη μέσα σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας

Λουτσέσκου – ΠΑΟΚ: Όποιος σκέφτηκε το σενάριο Νότιγχαμ, ανήκει σε άλλον αιώνα!

Exit mobile version