ΠΑΟΚ

Ντόουγκλας Αουγκούστο: Στις φαβέλες του Ρίο έμαθε στα δύσκολα – Τώρα βγάζει τον ΠΑΟΚ από την κρίση!

Όταν οι φτωχογειτονιές της Βραζιλίας ήταν το σπίτι του, η αγωνιστική κρίση του ΠΑΟΚ μοιάζει... παιχνιδάκι για εκείνον. Κυρίες και κύριοι, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο.
Ντόουγκλας Αουγκούστο: Στις φαβέλες του Ρίο έμαθε στα δύσκολα – Τώρα βγάζει τον ΠΑΟΚ από την κρίση!

Την πιο εμφατική φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ, με την εικόνα των «ασπρόμαυρων» να αλλάζει άρδην σε σχέση με τα προηγούμενα ματς τους.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκαν το πέναλτι, που κέρδισαν στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος ήταν εντυπωσιακοί, βάζοντας στα… δίχτυα τον αντίπαλό τους και πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Αναζητώντας την εξήγηση στην αλλαγή της εικόνας του ΠΑΟΚ πρόσωπο-κλειδί είναι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο παίκτης, που μεγάλωσε στις πάμφτωχες φαβέλες του Ρίο. Έζησε την ανέχεια και την εγκληματικότητα στο πετσί του. Κι όμως τα κατάφερε. Επιβίωσε στα δύσκολα και άλλαξε τη ζωή του. Με τον ίδιο τρόπο θέλει να αλλάξει και τη ζωή του ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους των τελευταίων ετών το προηγούμενο διάστημα.

Μπορεί ο Κούρτιτς να κερδίζει τις εντυπώσεις με τα γκολ και το μαγικό δεξί του πόδι, ωστόσο ο Βραζιλιάνος είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις διαδοχικές ήττες από Ατρόμητο, Άρη, ΑΕΛ και Ιωνικό και την αναποτελεσματικότητα απέναντι σε Κοπεγχάγη (εντός) και Σλόβαν (εκτός). Σε αυτές τις αναμετρήσεις ο 24χρονος άσος ήταν τραυματίας και μόλις στο ματς της Νίκαιας μπήκε αλλαγή για 18’, χωρίς φυσικά να προλάβει να αλλάξει την κακή εικόνα της ομάδας του.

Ο Ντόουγκλας ήταν παρών στη βασική ενδεκάδα των αναμετρήσεων με Λίνκολν, Λαμία και ΠΑΣ, στις οποίες ο ΠΑΟΚ είχε σαφώς καλύτερη απόδοση και πήρε ισάριθμες νίκες.

Ο διεθνής με την Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας ποδοσφαιριστής σε όλες τις συμμετοχές του φέτος πέρα από την πρεμιέρα της Super League απέναντι στον ΠΑΣ στην Τούμπα, όπου αγωνίστηκε σαν αμυντικό χαφ, σε όλα τα άλλα ματς παίζει δεκάρι, πίσω από τον σέντερ φορ, σύστημα, που έχει αποδειχθεί το πιο πετυχημένο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το πόσο καθοριστική είναι η παρουσία του Ντόουγκλας στον φετινό ΠΑΟΚ «μαρτυρά» και η στατιστική, η οποία είναι… αμείλικτη και σίγουρα δεν κάνει «χάρες».

Στο σύστημα evaluation index, που καταγράφει τη συνολική απόδοση (θετική και αρνητική βαθμολόγηση) των ποδοσφαιριστών του ελληνικού πρωταθλήματος ο Βραζιλιάνος του ΠΑΟΚ είναι δεύτερος σε ολόκληρη τη Super League με βαθμολογία 0.253 πίσω μόνο από τον Πέτρο Μάνταλο της ΑΕΚ (0.280) και μπροστά από τον Αγκιμπού Καμαρά του Ολυμπιακού (0.250), τον Καρλίτος του Παναθηναϊκού (0.246) και τον συμπαίκτη του Γιασμίν Κούρτιτς (0.245).

Με λίγα λόγια, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είναι μέχρι τώρα ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του «δικεφάλου» μαζί με τον Κούρτιτς και το διάστημα, που έλειπε οι «ασπρόμαυροι»… κλάταραν στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να περάσουν βαθιά περίοδο κρίσης.

«Τροχοπέδη» οι θλάσεις

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ αποτελεί κομμάτι της πανδημίας των θλάσεων, που επέστρεψαν μετά από χρόνια στην Τούμπα, καθώς μέσα στη σεζόν έχει ήδη ταλαιπωρηθεί από δύο με αποτέλεσμα να χάσει δέκα από τα ματς της ομάδας του.

Συνολικά φέτος μετρά 15 συμμετοχές (919 αγωνιστικά λεπτά) με τρία γκολ και τρεις ασίστ και σαφώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα ήθελε να τον έχει πολύ περισσότερα λεπτά στο γήπεδο προκειμένου να αποτρέψει την αγωνιστική κρίση της ομάδας του.

Τσιγγάρας ο… απελευθερωτής

Τον ΠΑΟΚ στα τελευταία δύο ματς, πέρα από τον Ντόουγκλας, βοήθησε πολύ και ο Χάρης Τσιγγάρας, ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του «κόφτη» στη θέση «6» και έχει απελευθερώσει Κούρτιτς και Αουγκούστο μπροστά του.

Η συγκεκριμένη τριάδα θεωρείται δεδομένο πως -τουλάχιστον στα επόμενα ματς- θα είναι αυτή, που θα εμπιστευτεί ο Ρουμάνος τεχνικός καθώς μέχρι τώρα έχει πάρει άριστα 10 στον «ασπρόμαυρο» άξονα.

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Ντόουγκλας Αουγκούστο: Στις φαβέλες του Ρίο έμαθε στα δύσκολα – Τώρα βγάζει τον ΠΑΟΚ από την κρίση!».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Η βαθμολογία της Super League μετά τις νίκες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Η βαθμολογία της Super League μετά τις νίκες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Super League μετά τις νίκες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δύο λόγια για το πέναλτι του Ρότα πάνω στον Φαν Βεερτ…

Δύο λόγια για το πέναλτι του Ρότα πάνω στον Φαν Βεερτ…

Να κάνουμε μια μη διαιτητική κουβέντα για το… πέναλτι του Ρότα πάνω στον Φαν Βεερτ. Μήπως όμως δεν πρέπει να κάνουμε καθόλου;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 1: Να επιστρέψει στην κορυφή ο Ολυμπιακός – Χωρίς περιθώρια λάθους Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ!

Super League 1: Να επιστρέψει στην κορυφή ο Ολυμπιακός – Χωρίς περιθώρια λάθους Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ!

Παίρνει… φωτιά η Super League 1 με το κλείσιμο της 23ης αγωνιστικής.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ντομινίκ Κοτάρσκι : Προβληματισμός στον ΠΑΟΚ για την πιθανή πώλησή του

Ντομινίκ Κοτάρσκι : Προβληματισμός στον ΠΑΟΚ για την πιθανή πώλησή του

Στον ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το αν ο Ντόμινικ Κοτάρσκι θα πιάσει τα χρήματα που θέλουν για πιθανή πώληση το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ: Διαφορετικό σκεπτικό ο Ντέμης Νικολαΐδης για την αποβολή Τάισον – Τι είπε για Κωνσταντέλια

Διαφορετικό σκεπτικό ο Ντέμης Νικολαΐδης για την αποβολή Τάισον – Τι είπε για Κωνσταντέλια

Συμφώνησε ο Ντέμης Νικολαΐδης με την απόφαση που πήρε ο Κωνσταντέλιας. Τι ανέφερε για τον διαιτητή που απέβαλε τον Τάισον…

ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ: Το γυρίζει ο Σαμάτα

ΠΑΟΚ: Το γυρίζει ο Σαμάτα

Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπο του Αλί Σαμάτα τρία γκολ σε δύο παιχνίδια και δεν αποκλείεται να... γυρίζει το θέμα

ΠΑΟΚ
Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία μετά το πρώτο 10λεπτο, 94-75 τον ΠΑΟΚ και… Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία μετά το πρώτο 10λεπτο, 94-75 τον ΠΑΟΚ και… Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο 10λεπτο αλλά στη συνέχεια πάτησε γκάζι και προκρίθηκε στον τελικό, 94-75 τον ΠΑΟΚ

Μπάσκετ
ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ: Τέλος ο Τάισον;

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Τάισον;

Στον ΠΑΟΚ βλέπουν να υπάρχει θέμα με τον Τάισον που δεν έκανε προπόνηση και πήρε άδεια αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει και αύριο

ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ: Τάισον : Μπόρα ήταν και πάει;

Τάισον : Μπόρα ήταν και πάει;

Αισιοδοξία υπάρχει στον ΠΑΟΚ πως το ξέσπασε του Τάισον ήταν κάτι της στιγμής και δεν θα υπάρχει θέμα αποχώρησής του από το δικέφαλο του Βορρά.

ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο: Άρης : Το βίντεο που ετοίμασε ο Super 3 για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Άρης : Το βίντεο που ετοίμασε ο Super 3 για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Βίντεο για τις σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό έφτιαξαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί δεν πρέπει να γιορτάζουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Γιατί δεν πρέπει να γιορτάζουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Ο Χρήστος Κούτρας έκανε ξανά την ποδοσφαιρική του πλάκα λέγοντας πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν πρέπει να γιορτάζουν του Αγίου Βαλεντίνου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιάννης Κωνσταντέλιας : Πάσα και ξανά πάσα…

Γιάννης Κωνσταντέλιας : Πάσα και ξανά πάσα…

Δεν το συζητάμε ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκανε το σωστό κι αυτό που πρέπει να κάνει κάθε ποδοσφαιριστής σε τέτοιες φάσεις

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ : Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έκανε τον κύκλο του…

ΠΑΟΚ : Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έκανε τον κύκλο του…

Μοιάζει να έχει δώσει ότι είχε να δώσει στον ΠΑΟΚ ο Ντομινίκ Κοτάρσκι. Το καλοκαίρι έχει έρθει η ώρα της πώλησής του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λουτσέσκου : Πιστεύει στην πρόκριση…

Λουτσέσκου : Πιστεύει στην πρόκριση…

Πιστεύει στην πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa League ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρά την ήττα στην Τούμπα από τη Στεάουα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ : Με 10 ή όχι, δυο φορές από τη Στεάουα στην Τούμπα δεν πρέπει να χάνεις…

ΠΑΟΚ : Με 10 ή όχι, δυο φορές από τη Στεάουα στην Τούμπα δεν πρέπει να χάνεις…

Το κατάφερε ο ΠΑΟΚ να χάσει δύο φορές μέσα στην ίδια σεζόν από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα. Περί κατορθώματος πρόκειται…

Ποδόσφαιρο