ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Άγιαξ: Τα πλάνα του Φερέιρα για το μεγάλο ματς

Η ενδεκάδα του Δικεφάλου κόντρα στον Αίαντα
ΠΑΟΚ – Άγιαξ: Τα πλάνα του Φερέιρα για το μεγάλο ματς

Στον ΠΑΟΚ ετοιμάζονται πυρετωδώς για το αυριανό ματς απέναντι στον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον Άμπελ Φερέιρα να έχει έτοιμο το πλάνο ενδεκάδα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές σε σχέση με όσα δοκίμασε στο τελευταίο φιλικό κόντρα στην Φορτούνα Σιτάρντ, αφού αυτή είναι η ενδεκάδα, που θεωρεί πιο έτοιμη αυτή τη στιγμή.

Ειδικότερα, κόντρα στον Άγιαξ όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, με τους Γιαννούλη, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος να είναι η τετράδα της άμυνας από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Στα χαφ θα τοποθετηθούν οι Εσίτι και Ελ Καντουρί αφού ο Μαροκινός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού, που τον ταλαιπωρούσε.

Στα άκρα ο Φερέιρα σύμφωνα με τις δοκιμές θα ξεκινήσει με τους Μπίσεσβαρ (αριστερά) και Ζαμπά (δεξιά) ενώ δύο πιο προωθημένοι θα είναι ο αρχηγός, Δημήτρης Πέλκας και ο Τσούμπα Άκπομ.

Ο Δικέφαλος είναι πανέτοιμος για τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση και είναι δεδομένο πως θα κάνει τα πάντα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς.

Φερέιρα: «Να γράψουμε ιστορία για τον ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη τύπου πριν από το ματς με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League, σημείωσε πως ο Ομάρ Ελ Καντουρί είναι έτοιμος να ριχτεί στη «μάχη» κόντρα στους Ολλανδούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος προπονητής του Δικεφάλου:

«Αρχικά να ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση. Τώρα μαθαίνω την πόλη. Το πιο σημαντικό για αύριο είναι να μπορέσουμε εμείς να αποδώσουμε αυτό που μπορούμε. Το μοναδικό που ζήτησα από την ομάδα είναι κάθε μέρα να είναι καλύτερη. Ο κάθε παίκτης θέλω να είναι συγκεντρωμένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα με ιστορία, που καταφέρνει μέσα από τις ακαδημίες να έχει επιτυχίες. Έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να εξουδετερώσουμε τα δυνατά του σημεία.

Για τους παίκτες που έχει διαθέσιμους:

«Για μένα όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί γιατί όλοι προετοιμάστηκαν για αυτό το παιχνίδι. Ότι και να συμβεί αύριο θα είναι καρπός των 11 που ξεκίνησαν, των 7 που είναι στον πάγκο, αλλά και όσων θα είναι εκτός αποστολής που δούλεψαν για αυτό το ματς. Οι παίκτες θα είναι έτοιμοι στο 200%.

Για τον Άγιαξ που περιμένει να δει:

«Ο Άγιαξ έχει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και το μοναδικό που αλλάζει είναι ο αντίπαλος που αντιμετωπίζουν. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ. Να βρω την ταυτότητα της δικής μου ομάδας. Εμείς ζητάμε από την πλευρά μας το αστέρι της ομάδας να είναι η ίδια η ομάδα και όχι μόνος ένας παίκτης. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους οπαδούς μας για το sold out αύριο. Θέλω να μας στηρίξουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είτε είμαστε μπροστά είτε πίσω στο σκορ. Η δύναμη της Τούμπας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Για τα αδύναμα σημεία του Άγιαξ ο Φερέιρα είπε:

«Σίγουρα όλες οι λεπτομέρειες θα παίξουν ρόλο. Όσο και αν θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Είναι ένα παιχνίδι που θα παιχθεί στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και όλες οι λεπτομέρειες μετράνε. Το ιδεατό είναι να κερδίσουμε μηδέν παθητικό, αλλά γενικά θέλουμε να κερδίσουμε».

Για το πάθος των παικτών του ΠΑΟΚ:

«Όπως είπα πριν η στρατηγική ξεκινά και από τους οπαδούς μας. Όσο πιο ενωμένοι είμαστε τόσο πιο δυνατοί είμαστε. Δουλεύουμε και στο πνευματικό-ψυχολογικό κομμάτι. Σίγουρα το πάθος θα υπάρχει στο παιχνίδι μας αύριο. Ανεξάρτητα το ότι μας έτυχε ο Άγιαξ, στόχος μας είναι να γράψουμε ιστορία και να μπούμε στους ομίλους».

Για την κλήρωση με ΑΠΟΕΛ-Καραμπάχ» ο Φερέιρα τόνισε:

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα στο μυαλό μου έχω το αυριανό ματς ανεξάρτητα από την ομάδα που θα μας τύχαινε. Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Όπου και να παίξουμε με όποιον και να παίξουμε θέλουμε να κερδίζουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία του συλλόγου και των οπαδών μας».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Μου δόθηκε η ευχαρίστηση να τον γνωρίσω, με όλο τον σεβασμό γιατί είναι ένας άνθρωπος πιο μεγάλος από εμένα. Μοιραζόμαστε την ίδια προσδοκία. Ο ίδιος είναι ένας γεννημένος νικητής, βλέπω την φιλοδοξία του και από αυτή τρέφομαι και εγώ. Βλέπω τον εαυτό μου μέσα στα όνειρα του και νομίζω ότι μαζί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα».

Αν άλλαξε η προσέγγιση του λόγω Άγιαξ:

«Η αγωνιστική μας ταυτότητα είναι η ίδια. Η στρατηγική αντιμετώπιση του παιχνιδιού έχει δεχθεί κάποιες αλλαγές. Μια προκριματική φάση δύο αγώνων, ο συναισθηματικός παράγοντας είναι σημαντικός και αν με ρωτάτε τι εννοώ, εννοώ ότι θέλω ο κάθε παίκτης να κοντρολάρει τα συναισθήματα του και κάθε δευτερόλεπτο να είναι 100% συγκεντρωμένος. Αν το κάνουμε αυτό οι πιθανότητες μας είναι μεγαλύτερες».

Για το θέμα του Φαν Ντε Μπεκ ο Φερέιρα είπε:

«Σίγουρα πιστεύω ότι αυτό δείχνει ότι η αντίπαλη ομάδας μας έχει διαβάσει και θέλει όλα της τα όπλα στα μεταξύ μας παιχνίδια».

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μεταγραφές – Μπερνάρντ: Ο ΠΑΟΚ μπαίνει δυνατά για τη μεταγραφή του λένε στη Βραζιλία

Μεταγραφές – Μπερνάρντ: Ο ΠΑΟΚ μπαίνει δυνατά για τη μεταγραφή του λένε στη Βραζιλία

Δημοσιεύματα στη χώρα του καφέ, θέλουν τον Μπερνάρντ να το σκέφτεται, να πάρει ξανά τον δρόμο της επιστροφής στην Ευρώπη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που στήριξε τον Σαλάχ!

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που στήριξε τον Σαλάχ!

Η στήριξη ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ στον Μοχάμεντ Σαλάχ που έμεινε εκτός αποστολής για το ματς με την Ίντερ.

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: «Καυτές» αποστολές, σούπερ απόδοοση στην Interwetten!

«Καυτές» αποστολές, σούπερ απόδοοση στην Interwetten!

Σούπερ απόδοση από την Interwetten...

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Αυτός θα πάρει τη θέση του Γιακουμάκη

ΠΑΟΚ: Αυτός θα πάρει τη θέση του Γιακουμάκη

Το πείραμα Τσάλοφ δεν πέτυχε και πολύ στο ματς του ΠΑΟΚ με την Λουντογκόρετς και μάλλον ο Λουτσέσκου δεν έχει πολλές επιλογές

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Media
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

Η Ελλάδα κέρδισε έδαφος στο UEFA Ranking, όμως το βράδυ δεν ήταν… ονειρικό. Με καλύτερη διαχείριση, ειδικά στο Παναθηναϊκός–Πλζεν, η χώρα θα μπορούσε να κάνει άλμα.

Ποδόσφαιρο
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Η ΑΕΚ πέτυχε τεράστια νίκη στη Σαμψούντα. Απώλειες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προβληματισμός στο μπασκετικό τμήμα των «πράσινων».

Πρωτοσέλιδο Sportime
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Ο Παναθηναϊκός με 10 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με 9 παραμένουν γερά στο κυνήγι της πρόκρισης στη League Phase του Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Πρόκριση στα νοκ άουτ: Τι του λείπει, τι έχει στα χέρια του και γιατί οι 10 βαθμοί «κλειδώνουν» το εισιτήριο

ΠΑΟΚ – Πρόκριση στα νοκ άουτ: Τι του λείπει, τι έχει στα χέρια του και γιατί οι 10 βαθμοί «κλειδώνουν» το εισιτήριο

Ο ΠΑΟΚ κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Μετά το 3-3 στη Λουντογκόρετς, ο «Δικέφαλος» έφτασε στους 9 βαθμούς και πλέον χρειάζεται μόνο έναν ακόμη

Ποδόσφαιρο