ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα επόμενα βήματα και τι θα γίνει στο CAS

Μπορεί το Εφετείο να  έκρινε την απόφαση της ΕΕΑ ως δεσμευτική, όμως ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατάει και θα δώσει μάχη  στο CAS για να δικαιωθεί και να πάρει πίσω τους επτά βαθμούς που έχασε από την τιμωρία, εξαιτίας της υπόθεσης με τη Ξάνθη. Έτσι ο δικέφαλος θα οδηγήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο...

ΠΑΟΚ
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μπορεί το Εφετείο να  έκρινε την απόφαση της ΕΕΑ ως δεσμευτική, όμως ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατάει και θα δώσει μάχη  στο CAS για να δικαιωθεί και να πάρει πίσω τους επτά βαθμούς που έχασε από την τιμωρία, εξαιτίας της υπόθεσης με τη Ξάνθη.

Έτσι ο δικέφαλος θα οδηγήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο και μένει να φανεί αν το CAS αποφασίσει να ασχοληθεί επί της ουσίας με την υπόθεση καθώς ο ΠΑΟΚ επιμένει στην αθωότητα του και θέλει να δικαστεί ή αν δεχτεί τις αποφάσεις των τακτικών δικαστών (με 2-1 ψήφους) ότι η εισήγηση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική

Χωρίς να χάσει ούτε μια μέρα, το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την προσφυγή στο CAS μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να διατηρήσει την ποινή της αφαίρεσης επτά βαθμών, θεωρώντας τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεσμευτική. Κάπως έτσι άλλωστε αιτιολόγησε την απόφασή της για να μην εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης.

Στο στρατόπεδο των νταμπλούχων γνωρίζουν καλά πως αυτό που ζητούν από την πρώτη στιγμή, δηλαδή να εισέλθουν τα δικαστήρια στην ουσία της υπόθεσης περί πολυϊδιοκτησίας, δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα και στους δυο βαθμούς που εξετάστηκε η υπόθεση, οι τακτικοί δικαστές κατά έναν παράδοξο τρόπο εκδίκασαν χωρίς να δικάσουν καθώς αποδέχθηκαν μια (μη δεσμευτική) γνωμοδότηση μιας διάτρητης κρατικής επιτροπής, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που πλαισιώνεται, μεταξύ άλλων, από συνταξιούχους δικαστές και δικηγόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ: Αυτό είναι το «ταβάνι» για τον Γιαννούλη

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ CAS

Σε πρώτη φάση, το CAS αποτελεί την επόμενη πόρτα που θα χτυπήσει ο ΠΑΟΚ στη μάχη για τη δικαίωση. Το διεθνές αθλητικό δικαστήριο θα εξετάσει και θα εκδικάσει την υπόθεση στην ουσία της διότι δεν δεσμεύεται από καμία γνωμάτευση ή εισήγηση οιασδήποτε επιτροπής. Πρέπει όμως να σημειωθεί ακόμη και τούτο: Ακόμα κι αν το δικαστήριο κρίνει εν τέλει πως υπάρχει επιρροή, η πρώτη ομάδα στη βαθμολογία δεν τιμωρείται (δηλαδή ο ΠΑΟΚ), αλλά υποβιβάζεται η δεύτερη (στην προκειμένη περίπτωση η Ξάνθη).

Την μειοψηφούσα άποψη του Εφετείου  θα την χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ  στο CAS. Είναι σημαντικό για εκείνον ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.  Οι νομικοί των πρωταθλητών Ελλάδας θα επιδιώξουν, να πείσουν το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο ότι πρέπει να μπει στην ουσία της υπόθεσης, έτσι ώστε να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει πολυιδιοκτησία, αποδεικνύοντας αρχικά το πρόβλημα της σύνθεσης της ΕΕΑ και τις σκιές υπάρχουν πίσω από τα μέλη της όπως ισχυρίζεται ο δικέφαλος.

ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Ο λόγος για τον οποίο οι επιτελείς του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε εγρήγορση έχει να κάνει (και) με τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν αναφορικά με την προσφυγή στο CAS.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πρέπει να προσφύγει εντός 21 ημερών. Μάλιστα, εφόσον κατατεθεί η προσφυγή, αναμένεται να ακολουθηθεί ταχεία διαδικασία με τους «ασπρόμαυρους» να αισιοδοξούν πως η απόφαση που θα προκύψει από την εκδίκαση της υπόθεσης θα βγει πριν από τις 30 Ιουνίου, όταν και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Αν ο ΠΑΟΚ δικαιωθεί  θα προστεθούν οι επτά βαθμοί καθώς η βαθμολογία επικυρωθηκε με αστερίσκο.

Στο μεταξύ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με μεγάλο δικηγορικό γραφείο από την Ελβετία για να αναλάβει την υπόθεση με τους νομικούς της να έχουν μεγάλη εμπειρία σε ανάλογα θέματα και με υποθέσεις ότι εξετάζει το CAS.

Exit mobile version