ΠΑΟΚ

Σαράφης: Όταν ο «Καίσαρας» γεννήθηκε στην Επανομή για χάρη του ΠΑΟΚ!

Ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ, Σταύρος Σαράφης και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του. Ο Σταύρος Σαράφης γεννήθηκε στην Επανομή στις 17 Ιανουαρίου του 1950 και «υπηρέτησε» τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλη του την καριέρα. Ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ, του ελληνικού ποδοσφαίρου και πιστός «στρατιώτης» του Δικεφάλου είναι ο πρώτος...
Σαράφης: Όταν ο «Καίσαρας» γεννήθηκε στην Επανομή για χάρη του ΠΑΟΚ!

Ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ, Σταύρος Σαράφης και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του.

Ο Σταύρος Σαράφης γεννήθηκε στην Επανομή στις 17 Ιανουαρίου του 1950 και «υπηρέτησε» τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλη του την καριέρα.

Ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ, του ελληνικού ποδοσφαίρου και πιστός «στρατιώτης» του Δικεφάλου είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Ειδικότερα, έγραψε με «χρυσά» γράμματα την ιστορία των «ασπρόμαυρων» καθώς αγωνίστηκε σε 358 ματς, μετρώντας 136 τέρματα.  Σε 54 ματς κυπέλλου έβαλε 26 γκολ, ενώ στα 21 ευρωπαϊκά του ματς σκόραρε άλλες 8 φορές.

Αν και δεν έπαιξε ποτέ ως επιθετικός κατάφερε να γίνει πρώτος σκόρερ του συλλόγου μέσα και 14 χρόνια και να μνημονεύεται ακόμα και σήμερα.

Η «ασπρόμαυρη» καριέρα του Σαράφη

Ο Καίσαρας (όπως ήταν το προσωνύμιό του) ξεκίνησε την καριέρα του από την Αναγέννηση Επανομής, σε εφηβική ηλικία.

Το καλοκαίρι του 1967 σε ηλικία 17 ετών αποκτήθηκε από το Δικέφαλο στον οποίο έμεινε μέχρι το 1981 όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα την περίοδο 1975-76 και 2 κύπελλα Ελλάδας (1971-72 και 1973-74).

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1967 έτους έκανε ντεμπούτο στο Καυτανζόγλειο κόντρα στη Λιέγη από το Βέλγιο για το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων.

Στις 8 Οκτωβρίου του ίδιου έτους αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και εναντίον του Αιγάλεω πέτυχε το πρώτο του γκολ.

Ως ποδοσφαιριστής αποτελούσε μαζί με τον συμπαίκτη του Γιώργο Κούδα ένα δίδυμο υψηλής ποδοσφαιρικής ποιότητας καθώς ήταν από τα βασικά στελέχη του μεγάλου ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 1970.

Έμεινε γνωστός και για την απίστευτη εκτελεστική του ικανότητα στο σκοράρισμα με το κεφάλι.

«Η μέρα που υπέγραψα στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 17 ετών ήταν καλύτερη στιγμή μου στην ομάδα», δήλωσε στο paokfc.gr.

Όταν τον προσέγγισε ο Άρης

Το καλοκαίρι του 1967, ο νεαρός τότε Σταύρος Σαράφης αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Επανομής και είχε μπει στο στόχαστρο του Άρη και του ΠΑΟΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» επιχείρησαν να τον αποκτήσουν, χωρίς επιτυχία.

Με αυτή την κίνηση ο Άρης προσπάθησε να τον αποτρέψει να πάει στον συμπολίτη, αλλά ο «Καίσαρας» είχε κάνει ήδη ην επιλογή του.

Η πρόταση της ΑΕΚ

«Το 1976 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ μου προσέφερε πέντε εκατομμύρια. Πήγα αμέσως στον Παντελάκη και του είπα ότι δεν θέλω να φύγω και του  ζήτησα να μην αδικήσει στο οικονομικό.

Τότε, άνοιξε ένα χρηματοκιβώτιο, έβγαλε ένα εκατομμύριο και μου είπε αυτό έχω και ίσως μπορώ να σου δώσω και μερικές χιλιάδες ακόμα. Αποφάσισα να μείνω και δεν βγήκα χαμένος», ανέφερε σχετικά ο Σαράφης.

Σαράφης: Το κεφάλαιο της «γαλανόλευκης»

Σε ηλικία 22 ετών, σε ένα φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο την Αυστραλία, ο Σταύρος Σαράφης φόρεσε το περιβραχιόνιο και έγινε ο μικρότερος ηλικιακά αρχηγός.

Με την «γαλανόλευκη» αγωνίστηκε μέχρι το 1977 μετρώντας 32 συμμετοχές και 7 τέρματα.

Πιστός «στρατιώτης» και μετά το τέλος της καριέρας του

Ο ΠΑΟΚ τίμησε σε φιλικό παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας τον «Καίσαρα» στις στις 26/8/1981. Από τότε παρέμεινε κοντά στην ομάδα.

Διατέλεσε μεταξύ άλλων υπηρεσιακός προπονητής (6 φορές), βοηθός προπονητή, μάνατζερ ομάδας, γενικός αρχηγός, σκάουτερ αλλά και υπεύθυνος τμημάτων υποδομής.

«Ο αετός στο στήθος είναι σαν τον σταυρό. Τον φοράς και είσαι προσηλωμένος σε αυτόν. Γίνεσαι ένα με αυτόν. Με την φανέλα του ΠΑΟΚ κουβαλάς πάνω σου και όλες τις αξίες που πρεσβεύει ο Σύλλογος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΟΚ: Με αρκετές απουσίες, αλλά με Αουγκούστο και Κωνσταντέλια κόντρα στον ΟΦΗ

ΟΦΗ: Επιστροφή Γιαννούλη κόντρα στον ΠΑΟΚ

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime BET: H ντερμπάρα της Super League με ενισχυμένες αποδόσεις!

H ντερμπάρα της Super League με ενισχυμένες αποδόσεις!

Super ενισχυμένες αποδόσεις από τη Novibet για το ντέρμπι της Super League ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός : Το πλάνο Μπενίτεθ για να κάνει ξανά ζημιά στον ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός : Το πλάνο Μπενίτεθ για να κάνει ξανά ζημιά στον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός θέλει στην Τούμπα να πετύχει ότι και στο ντέρμπι του α' γύρου. Ποιο το πλάνο του Ράφα Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ντέρμπι της αγωνιστικής στην Τούμπα, με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να κυνηγούν νίκη, ένταση, ρυθμό και καθοριστικούς βαθμούς.

Μεταδόσεις
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ : Ο Λουτσέσκου θέλει τον Δικέφαλο των ντέρμπι με Παναθηναϊκό, όχι της Λεωφόρου…

ΠΑΟΚ : Ο Λουτσέσκου θέλει τον Δικέφαλο των ντέρμπι με Παναθηναϊκό, όχι της Λεωφόρου…

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Τούμπα θέλοντας να εμφανίσει ξανά το πρόσωπο των μεγάλων ντέρμπι

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ο Κωνσταντέλιας συνεχίζει να κάνει φοβερά πράγματα

ΠΑΟΚ: Ο Κωνσταντέλιας συνεχίζει να κάνει φοβερά πράγματα

Στον ΠΑΟΚ τα θέματα συζήτησης είναι άλλα, αλλά ο Γιάννης Κωνσταντέλιας συνεχίζει να εντυπωσιάζει και τη φετινή σεζόν

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο απρόσμενος σύμμαχος που βρήκε ο Γερεμέγεφ!

Ο απρόσμενος σύμμαχος που βρήκε ο Γερεμέγεφ!

Ο τελευταίος άνθρωπος που ρώτησε ο Λουτσέσκου για τον Γερεμέγεφ, πριν ο Σουηδός συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Tρελαμένος ο Λουτσέσκου μετά την… τεσσάρα στη Μαρκό!

ΠΑΟΚ: Tρελαμένος ο Λουτσέσκου μετά την… τεσσάρα στη Μαρκό!

Σκασμένος ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τη Μαρκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Από το «Βικελίδης»… έστριψε προς την Τούμπα ο Γερεμέγεφ!

Από το «Βικελίδης»… έστριψε προς την Τούμπα ο Γερεμέγεφ!

Ο Γερεμέγεφ που θα ανηφόρισε Θεσσαλονίκη, τελικά συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και όχι με τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Στη Ρωσία λένε πως θέλει στόπερ 5 εκατομμυρίων ευρώ

ΠΑΟΚ: Στη Ρωσία λένε πως θέλει στόπερ 5 εκατομμυρίων ευρώ

Ο ΠΑΟΚ θέλει στόπερ που η ομάδα του τον κοστολογεί κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ λένε στη Ρωσία για τον Ιανουάριο

Ποδόσφαιρο