ΠΑΟΚ

Στέφαν Σβαμπ: Η ταπεινή καταγωγή, η αγάπη για το ασπρόμαυρο και ο… Φούντας

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον κόσμο του ποδοσφαίρου
Στέφαν Σβαμπ: Η ταπεινή καταγωγή, η αγάπη για το ασπρόμαυρο και ο… Φούντας

Πάνω από 300 επίσημα ματς στην αυστριακή Bundesliga, εργατικός και με μπόλικες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις στις αποσκευές του. Ο Στεφάν Σβαμπ αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφική προσθήκη του ΠΑΟΚ εν όψει της επόμενης σεζόν.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, το οσονούπω νέο απόκτημα του «Δικεφάλου» του Βορρά, ενδεχομένως να διαθέτει τα στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα του για να ενισχύσει τον άξονά της.

Αριστεροπόδαρος, δυνατότητα ευελιξίας ως προς τη θέση, μιας και στη Ραπίντ Βιέννης αγωνιζόταν από box to box «οχτάρι» έως ένα light «εξάρι» που κάλυπτε αποτελεσματικά τους χώρους. Πρόκειται δηλαδή για ένα πολυεργαλείο στη μεσαία γραμμή, το οποίο ο καιρός θα δείξει αν θα αποδειχτεί «λίρα εκατό» για τον ΠΑΟΚ.

Μαθήματα ποδοσφαίρου στα 1000 και πλέον μέτρα

Ωστόσο, εν προκειμένω υπάρχουν και άλλα πράγματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ζωή του 29χρονου μέσου. Γέννημα- θρέμμα του ορεινού αυστριακού χωριού του Ζάαλφελντεν (μόλις 15.000 πληθυσμό) στους πρόποδες των δυτικών Άλπεων, ο Σβαμπ όχι μόνο δεν κρύβει την ταπεινή του καταγωγή, αλλά όπου σταθεί και όπου βρεθεί στάζει… μέλι γι’αυτήν.

Σε κάθε διάλειμμα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του εξάλλου, αφήνει την ακριβοθώρητη Βιέννη και επισκέπτεται τη γενέτειρά του για να χαλαρώσει, είτε κάνοντας πεζοπορία και σκι, είτε για να δει αγαπημένα του πρόσωπα.

Άλλωστε, μέχρι τα 13 του χρόνια, το Ζάαλφελντεν αποτέλεσε τον τόπο όπου μυήθηκε για πρώτη φορά στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Εκεί, λίγο πάνω από τα χίλια μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας έμαθε να αγωνίζεται με σκληράδα αναπτύσσοντας παράλληλα την τεχνική του. Γι’αυτό και ο Στέφαν Σβαμπ δεν το ξεχνάει ποτέ και τον μνημονεύει με περίσσια νοσταλγία.

Στέφαν Σβαμπ: Καρμική σχέση με… ασπρόμαυρο φόντο

Κάποιοι θα το αποκαλέσουν σύμπτωση, άλλοι θα το αποδώσουν στις εξωγενείς δυνάμεις της μοίρας και πολλοί θα το προσπεράσουν. Από μικρό παιδί, ο Σβαμπ λάτρευε το άσπρο και το μαύρο χρώμα στις ποδοσφαιρικές φανέλες. Εξ ου και η παθολογική αγάπη που έχει με τη Γιουβέντους και τα είδωλά της, όπως ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και ο Τζίτζι Μπουφόν. Στο Instagram ακολουθεί τη μισή «Γηραιά Κυρία» και μπορεί να καυχιέται ότι είναι ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς της φαν.

Και να λοιπόν, πως τα φέρνει η ζωή… Όντας στην πλέον παραγωγική ηλικία, ο Σβαμπ βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το να παίξει σε μια άλλη ομάδα που έχει αυτά τα δύο χρώματα στη φανέλα της.

Η συνύπαρξη με τον Φούντα

Βέβαια, προτού έρθει στην Ελλάδα, ο 29χρονος είχε κάνει… φροντιστήριο. Κι αυτό διότι στη Ραπίντ Βιέννης συνυπήρξε για μια σεζόν με τον δικό μας, Ταξιάρχη Φούντα, με τον οποίο είχε άριστη συνεργασία στον τομέα της δημιουργίας αρκετών γκολ. Ο τελευταίος μάλιστα συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα του αυστριακού πρωταθλήματος.

Μπορεί το παρελθόν του να είναι κιτρινόμαυρο, όμως σίγουρα το feedback που πήρε ο Σβαμπ από τον Έλληνα επιθετικό για τον ΠΑΟΚ και τη ζωή στη χώρα μας, θα ήταν άκρως θετικό. Γεγονός που θα έπαιξε ρόλο και στην οριστική απόφαση του Αυστριακού μέσου για να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και να κλείσει το deal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ: Οι κινήσεις μετά τον Σβαμπ

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στέφαν Σβαμπ: Η ταπεινή καταγωγή, η αγάπη για το ασπρόμαυρο και ο… Φούντας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.