ΠΑΟΚ

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο Βέλγιο – Το μίσος κατά των Ελλήνων και οι κινήσεις του ΠΑΟΚ

Η προκατάληψη κατά των Ελλήνων που βρέθηκαν στο Μπριζ και οι κινήσεις του ΠΑΟΚ.
Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο Βέλγιο – Το μίσος κατά των Ελλήνων και οι κινήσεις του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έδωσε την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη για τους «8» του Europa Conference League, όμως γνώρισε την ήττα στο Βέλγιο με 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ.

Αντί να μιλάμε καθαρά για ποδοσφαιρικά θέματα και αναλύσεις, αντίθετα το ενδιαφέρον μονοπώλησε η τραγική αντιμετώπιση των ανθρώπων της Μπριζ και των Αρχών του Βελγίου προς τον κόσμο του Δικεφάλου και γενικότερα τους Έλληνες που βρέθηκαν στην πόλη.

Παρά το γεγονός πως αρκετά εισιτήρια έμειναν απούλητα και θέσεις ήταν κενές κυρίως κοντά στην κερκίδα του Δικεφάλου, οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να συζητήσουν για επιπλέον εισιτήρια ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Φυσικά, είναι δικαίωμα της κάθε ομάδας αυτό!

Όμως δεν είναι δικαίωμα το να μπαίνουν σε άδεια λεωφορεία οι Αρχές και να κατεβάζουν κόσμο, οικογένειες με παιδιά, ακόμα και τουρίστες που έτυχε να βρίσκονται στην πόλη απλά και μόνο επειδή μιλούσαν ελληνικά.

Φυσικά πέριξ του γηπέδου, όχι μόνο δεν προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, αλλά λίγο έλειψε να ξεφύγει τελείως η κατάσταση.

Πολλές είναι η καταγγελίες κόσμου που είχαν εισιτήριο, όμως επιδεικτικά τους αρνήθηκε η είσοδος στο γήπεδο. Ο λόγος; Επειδή ήταν Έλληνες, όπως άλλωστε έλεγαν κάποιοι από τους σεκιούριτι της γηπεδούχου ομάδας. Το ίδιο άλλωστε συνέβη και εντός γηπέδου, με κόσμο που εξασφάλισε εισιτήριο σε άλλες θύρες, ωστόσο όταν έγιναν αντιληπτοί πως είναι Έλληνες, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ματς, εκδιώχθηκαν.

Κάτι παρόμοιο έγινε και εκτός, αφού επιτηδευμένα (όπως αποδείχθηκε) δόθηκαν λανθασμένες πληροφορίες σε όσους ρωτούσαν για το πως θα φτάσουν στις κερκίδες, προκειμένου να βρεθούν ενώπιον των αστυνομικών δυνάμεων και όσα ακολούθησαν καταγράφονται στα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Βέλγιο: «Καταγγελία» από τον αδερφό του Μπράντον Τόμας

Χαρακτηριστικό είναι και το ξέσπασμα του αδερφού του Μπράντον Τόμας, Τζόρνταν, ο οποίος είχε πρόσκληση στη διάθεσή του, όμως δεν κατάφερε να παρακολουθήσει από κοντά το ματς.

«Συμπεριφέρθηκαν σε ανθρώπους σαν ζώα, χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς να υπάρχει λόγος. Εκατοντάδες άνθρωποι ξόδεψαν μια περιουσία για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα στο Μπριζ. Είναι η πιο ντροπιαστική κατάσταση που έχω βιώσει.
Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πετούσαν νερό πάνω μας, σε παιδιά και γυναίκες. Είχαμε εισιτήριο και δεν μας άφηναν να μπούμε στο γήπεδο. Μεγάλη ντροπή», έγραψε χαρακτηριστικά στα Social Media.

Οι πρώτες κινήσεις του ΠΑΟΚ

Οι άνθρωποι της ασπρόμαυρης ΠΑΕ έχουν απόλυτη γνώση όσων έγιναν, είναι εξαγριωμένοι και η πρώτη τους κίνηση ήταν να προχωρήσουν σε διάβημα στην UEFA για την αυθαιρεσία της αστυνομίας του Βελγίου, την προκατάληψη και την πλημμελή άσκηση καθηκόντων που οδήγησε σε κομφούζιο.

Φυσικά θα ζητηθούν εξηγήσεις και για τους λόγους που δεν επιτράπηκε η είσοδος σε κατόχου εισιτηρίων.

Παράλληλα θα ενημερωθούν στοιχειοθετημένα και λεπτομερώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο απρόσμενος σύμμαχος που βρήκε ο Γερεμέγεφ!

Ο απρόσμενος σύμμαχος που βρήκε ο Γερεμέγεφ!

Ο τελευταίος άνθρωπος που ρώτησε ο Λουτσέσκου για τον Γερεμέγεφ, πριν ο Σουηδός συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Tρελαμένος ο Λουτσέσκου μετά την… τεσσάρα στη Μαρκό!

ΠΑΟΚ: Tρελαμένος ο Λουτσέσκου μετά την… τεσσάρα στη Μαρκό!

Σκασμένος ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τη Μαρκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Από το «Βικελίδης»… έστριψε προς την Τούμπα ο Γερεμέγεφ!

Από το «Βικελίδης»… έστριψε προς την Τούμπα ο Γερεμέγεφ!

Ο Γερεμέγεφ που θα ανηφόρισε Θεσσαλονίκη, τελικά συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και όχι με τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Στη Ρωσία λένε πως θέλει στόπερ 5 εκατομμυρίων ευρώ

ΠΑΟΚ: Στη Ρωσία λένε πως θέλει στόπερ 5 εκατομμυρίων ευρώ

Ο ΠΑΟΚ θέλει στόπερ που η ομάδα του τον κοστολογεί κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ λένε στη Ρωσία για τον Ιανουάριο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: «Πακέτο» Τσάπρα – Κωστή με φόντο το καλοκαίρι!

ΠΑΟΚ: «Πακέτο» Τσάπρα – Κωστή με φόντο το καλοκαίρι!

Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για Τσάπρα και Κωστή και ενδεχομένως να κάνουν κίνηση για να τους πάρουν «πακέτο» το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα : Προσπέρασε η Πολωνία, αλλά θα την περάσουμε ξανά!

UEFA Ranking Ελλάδα : Προσπέρασε η Πολωνία, αλλά θα την περάσουμε ξανά!

Η Πολωνία ανέβηκε προσωρινά πάνω από την Ελλάδα στο UEFA Ranking, εκμεταλλευόμενη την παρουσία τεσσάρων ομάδων στο Conference League.

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025.

Media
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Με αυτόν είχε συμφωνήσει πριν τον Γερεμέγεφ!

ΠΑΟΚ: Με αυτόν είχε συμφωνήσει πριν τον Γερεμέγεφ!

Από… σπόντα πάει στον ΠΑΟΚ ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Άλλον φορ είχε ως προτεραιότητα ο ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Η ΑΕΚ κάνει το καθήκον της και συνεχίζουμε το κυνήγι

UEFA Ranking Ελλάδα: Η ΑΕΚ κάνει το καθήκον της και συνεχίζουμε το κυνήγι

Η ΑΕΚ στο Conference League με ξεκάθαρο στόχο τη νίκη απέναντι στην Κραϊόβα, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την Ελλάδα στο UEFA Ranking.

Ποδόσφαιρο