Sportime

Σκωτία - Βραζιλία 0-3: Ο Βινίσιους καθάρισε το ματς και έστειλε τη Σελεσάο πρώτη

Η Βραζιλία επικράτησε 3-0 της Σκωτίας στο Μαϊάμι, με δύο γκολ του Βινίσιους Ζούνιορ και ένα του Ματέους Κούνια.

Sportime Team 2 λεπτά ανάγνωσης
Σκωτία Βραζιλία 0-3 για το Μουντιάλ 2026
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η Βραζιλία νίκησε 3-0 τη Σκωτία στο Μαϊάμι και έκλεισε την πρώτη φάση του Μουντιάλ 2026 στην κορυφή του ομίλου C. Η Σελεσάο βρήκε γρήγορα το πρώτο γκολ, χτύπησε ξανά πριν από το ημίχρονο και δεν άφησε στη Σκωτία περιθώριο να πιστέψει πραγματικά στην ανατροπή.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Βινίσιους Ζούνιορ. Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 7’, εκμεταλλευόμενος λάθος στην άμυνα της Σκωτίας, και έκανε το 0-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Το δεύτερο γκολ ήρθε σε σημείο που πόνεσε περισσότερο τους Σκωτσέζους, αφού τους έστειλε στα αποδυτήρια με βαρύ σκορ και δύσκολη ψυχολογία.

Η Σκωτία είχε στιγμές πίεσης, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν βρήκε καθαρό τελείωμα απέναντι στον Άλισον. Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ προσπάθησε να μείνει στο ματς, αλλά τα λάθη στην πρώτη πάσα και η αδυναμία να κρατήσει την μπάλα σε κρίσιμα σημεία έδωσαν στη Βραζιλία χώρους.

Το τρίτο γκολ τελείωσε το παιχνίδι

Στο 60’, ο Ματέους Κούνια διαμόρφωσε το 0-3 και ουσιαστικά έκλεισε την υπόθεση νίκη. Η φάση ξεκίνησε ξανά από χαμένη μπάλα της Σκωτίας, με τη Βραζιλία να βγαίνει γρήγορα στην επίθεση και να τιμωρεί την αδράνεια της άμυνας.

Για τη Βραζιλία, το αποτέλεσμα έχει διπλή αξία. Της δίνει την πρώτη θέση στον όμιλο και επιβεβαιώνει ότι μπαίνει στα νοκ άουτ με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση. Για τη Σκωτία, το 0-3 αφήνει βαριά αίσθηση, αλλά όχι οριστικό αποκλεισμό. Η ομάδα έμεινε τρίτη με 3 βαθμούς και περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να μάθει αν θα συνεχίσει στη φάση των 32.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα