Super League: 156 εκατομμύρια στο τραπέζι και τέλος οι δικαιολογίες
Η Super League πλήρωσε ποσά που αλλάζουν τις απαιτήσεις.
Η Super League έκανε αυτό το καλοκαίρι κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα ακουγόταν σαν ανέκδοτο: πλήρωσε σχεδόν 156 εκατομμύρια ευρώ μόνο για να αγοράσει ποδοσφαιριστές.
Και το πιο εντυπωσιακό δεν είναι το ρεκόρ. Είναι ποιοι άνοιξαν το πορτοφόλι.
Τα λεφτά πήγαν σχεδόν όλα στους πέντε
Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 65,1 εκατ. ευρώ σε αγορές, ο Παναθηναϊκός τα 45,72, η ΑΕΚ τα 19,5, ο ΠΑΟΚ τα 16,25 και ο Άρης τα 8,6. Δηλαδή οι πέντε τους έφαγαν σχεδόν ολόκληρο τον λογαριασμό.
Κι όμως, δεν ξόδεψαν όλοι με τον ίδιο τρόπο.
Ο Ολυμπιακός πούλησε για 78,75 εκατ. και βγήκε θετικός. Ο ΠΑΟΚ επίσης. Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, έγραψε καθαρή διαφορά -41,72 εκατ. ευρώ και έκανε το μεγαλύτερο οικονομικό «all in» του καλοκαιριού.
Μέσα σε έξι ημέρες, από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου, στην αγορά προστέθηκαν περίπου 52 εκατ. ευρώ.
Εδώ βρίσκεται το πραγματικό θέμα.
Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν ψωνίζει πλέον με ψιλά. Οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν ποσά που αλλάζουν τις απαιτήσεις του κόσμου.
Γιατί όταν πέφτουν 156 εκατομμύρια στο τραπέζι, μετά δεν αγοράζεις και δικαιολογίες.
