STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία-Παναθηναϊκός 1-0: Πάλι ΔΑΚρυα (vid)

Η ομάδα του Μάκη Χάβου νίκησε πάλι στη Φθιώτιδα εκείνη του Γιώργου Δώνη!
Λαμία-Παναθηναϊκός 1-0: Πάλι ΔΑΚρυα (vid)

Ακούει ΔΑΚ Λαμίας και βγάζει… αφρούς. Η ομάδα του Μάκη Χάβου νίκησε πάλι τον Παναθηναϊκό στην έδρα της, αυτή τη φορά με 1-0 για τη 17η αγωνιστική της Super League, και απέδειξε εκ νέου ότι αποτελεί τον κακό του δαίμονα.

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Ντένις Επστάιν και να δώσει οδηγία στον Φακούντο Μπερτόγλιο να παίξει κοντά στον Χερόνιμο Μπαράλες.

Ο Γιώργος Δώνης, από την πλευρά του, προτίμησε διάταξη που θύμιζε περισσότερο 4-4-2, με τον Αντονί Μουνιέ να συνυπάρχει στο πλευρό του Φεντερίκο Μακέντα και τον Βαγγέλη Οικονόμου να γίνεται αντι-Ινσούα..

Μάταια, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ζητούσε από τους Τάσο Χατζηγιοβάνη και Αντονί Μουνιέ να είναι πιο ενεργοί στο παιχνίδι τους, τη στιγμή που ο Χάβος έδινε οδηγίες στον Μπερτόγλιο για να συγκλίνει συνεχώς προς τον άξονα για να κόβει μπάλες.

Το χαρακτηριστικό του α’ ημιχρόνου ήταν τα πολλά κόρνερ (6-2), η κατοχή μοιράστηκε και οι τελικές προσπάθειες έγραψαν 8-2 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι μέσοι της Λαμίας εξουδετέρωναν εύκολα τις προβλέψιμες ενέργειες των «πρασίνων», οι οποίοι πάντως έχασαν την πρώτη πραγματικά σπουδαία ευκαιρία στο 29’ με το πλασέ του Μακέντα που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο τραυματισμός του Μάρκο Μπλάζιτς και η είσοδος του άπειρου Κώστα Μπουλούλη-Τσαπρούνη δεν επηρέασε την ομάδα του Χάβου.

Το γκολ

Ο Μπερτόγλιο ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο 41’, όταν κινήθηκε κατά μέτωπο, επιχείρησε το σουτ και έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σωκράτη Διούδη.

Ο Μπαράλες κέρδισε πολλές μονομαχίες και μία εξ αυτών καταγράφηκε στο 52’, όταν από μακρινό φάουλ του Ντάνιελ Αντέτζο, πήρε την κεφαλιά, ο Μπερτόγλιο μπήκε στην πορεία της μπάλας, έπιασε ένα καλοζυγισμένο βολέ στην κίνηση και άνοιξε το σκορ.

Ακολούθησαν δύο ακόμη καλές στιγμές για τη Λαμία, προτού ο Παναθηναϊκός πάρει τα ηνία και χάσει κλασικές ευκαιρίες με τους Ματίας Γιόχανσον, Μακέντα και Αργύρη Καμπετσή.

Στο τελευταίο ημίωρο ο Δώνης προσπάθησε με τους Όμρι Άλτμαν (πρώτη συμμετοχή μετά από 10 μήνες), Νίκο Βέργο και Αργύρη Καμπετσή να αλλάξει το σκορ, τη στιγμή που ο Χάβος τόνωνε την αμυντική του γραμμή.

Παρά τις δύο αναγκαστικές αλλαγές (τραυματίστηκε και ο σκόρερ Μπερτόγλιο), η Λαμία κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους και απέδειξε εκ νέου ότι αποτελεί τον κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού μακριά από την Αθήνα.

MVP: Ο Χερόνιμο Μπαράλες. Έδωσε μάχες, κέρδισε τις περισσότερες, ήταν ο άνθρωπος που έκανε την ασίστ του γκολ, λειτούργησε ακόμη και ως… στόπερ στις καθυστερήσεις για να εξουδετερώσει μια επικίνδυνη φάση για τα καρέ της Λαμίας.

UP: H πρώτη νίκη της Λαμίας στο πρωτάθλημα από τις 27 Οκτωβρίου. Μεσολάβησαν 2 ισοπαλίες και 5 διαδοχικές ήττες, όμως ας όψεται ο Παναθηναϊκός που βραχυκυκλώνει πάντα στο ΔΑΚ.

DOWN: Η αδυναμία του Παναθηναϊκού στο σκοράρισμα. Όταν σε τέσσερις περιπτώσεις βρίσκεσαι απέναντι με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και δεν βρίσκεις δίχτυα, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης απέφυγε το εξόφθαλμο λάθος, όμως, υπάρχει υποψία φάουλ στη φάση του γκολ, όταν ο Χερόνιμο Μπαράλες απώθησε στον αέρα τον Χρήστο Δώνη, προτού πάρει την κεφαλιά που μετατράπηκε σε ασίστ για τον Φακούντο Μπερτόγλιο.

ΓΚΟΛ: 52′ Μπερτόγλιο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16′ Βασιλαντωνόπουλος, 19′ Τομάς, 49′ Μπαράλες – 14′ Χ. Δώνης, 55′ Μακέντα, 67′ Γιόχανσον, 79′ Κάτσε

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βάντερσον, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (36′ Μπουλούλης-Τσαπρούνης), Δημούτσος, Μπερτόγλιο (66′ Επστάιν), Τομάς (81′ Καρυπίδης), Καραμάνος, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Οικονόμου, Χ. Δώνης (78′ Βέργος), Κάτσε, Μουνιέ (59′ Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (73′ Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα.

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μόνο στο Ισραήλ βλέπουν φως!

ΑΕΚ: Μόνο στο Ισραήλ βλέπουν φως!

Οι προτάσεις που περίμεναν στην ΑΕΚ για Πιερό δεν έχουν έρθει ακόμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός πήρε ποδοσφαιριστή και πούλησε… ψυγείο!

Ο Παναθηναϊκός πήρε ποδοσφαιριστή και πούλησε… ψυγείο!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε στη διαδικασία να κερδίσει χρήματα από έναν 25χρονο βραζιλιάνο που ξέρει καντάρια μπάλα, τον ξεπούλησε και θα πάρει τα λεφτά του σε πολλές… άτοκες και σε βάθος τριετίας!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ο Γιαννούλης δεν είναι ο μόνος διεθνής που ακούγεται!

ΠΑΟΚ: Ο Γιαννούλης δεν είναι ο μόνος διεθνής που ακούγεται!

Στον ΠΑΟΚ αναρωτήθηκαν πως βλέπει ο Τσιμίκας πιθανό επαναπατρισμό για λογαριασμό του δικεφάλου του βορρά!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Τα βρήκε με Ντρκούσιτς, αλλά…

ΠΑΟΚ: Τα βρήκε με Ντρκούσιτς, αλλά…

Ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει με τον Ντρκούσιτς, αλλά η απόκτηση του Σλοβένου… σκαλώνει στις απαιτήσεις της Ζενίτ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βάργκα: Η ομάδα που τον απέρριψε το καλοκαίρι!

Βάργκα: Η ομάδα που τον απέρριψε το καλοκαίρι!

Ο Βάργκα προτάθηκε το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Λουτσέσκου τον απέρριψε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Επίσημη η επιστροφή Παντελίδη και επιβεβαίωση Sportime!

Παναθηναϊκός: Επίσημη η επιστροφή Παντελίδη και επιβεβαίωση Sportime!

Aπό τις… 11 Νοεμβρίου είχε αποκαλύψει το Sportime το ενδεχόμενο να πάει άμεσα στον Παναθηναϊκό ο Παντελίδης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αλλιώς τα περίμενε ο Ντραγκόφσκι!

Αλλιώς τα περίμενε ο Ντραγκόφσκι!

Δεν έχουν έρθει ακόμα οι προτάσεις που περίμενε ο Ντραγκόφσκι που θεωρεί πισωγύρισμα την επιστροφή του στη Πολωνία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Νοvibet: Προχωράει και του αμυντικού χαφ!

ΑΕΛ Νοvibet: Προχωράει και του αμυντικού χαφ!

Μετά τον Ιβάν Μασόν, η ΑΕΛ είναι κοντά και σε αμυντικό χαφ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Οι δύο «μεταγραφές» που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Οι δύο «μεταγραφές» που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ

Οι δύο ποδοσφαιριστές που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ κάποια στιγμή να δώσουν πράγματα στον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο