STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αρης-ΑΕΚ 1-3: Στο Χαριλάου σαν στο… σπίτι της! (vids)

Η ΑΕΚ μετά από δύο άσχημα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό… έδειξε ότι ζει κερδίζοντας στο Χαριλάου με 1-3 τον Αρη!
Αρης-ΑΕΚ 1-3: Στο Χαριλάου σαν στο… σπίτι της! (vids)

Η ΑΕΚ μετά από δύο άσχημα ματς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό… έδειξε ότι ζει κερδίζοντας στο Χαριλάου με 1-3 τον Αρη!

Αρης-ΑΕΚ 1-3 στη Θεσσαλονίκη με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να παίρνει βαθιά ανάσα στα πλέι οφ, να δείχνει ότι είναι «ζωντανή» στα πλέι οφ για την Ευρώπη. Ετσι… καθάρισε σήμερα μέσα σε ένα ημίχρονο με 0-3 παρότι είχε πολλές απουσίες, έχασε τον Αλμπάνη πριν το ματς και μπορούσε να κάνει μόνο 4 αλλαγές.

Στο 12’ ο Τάνκοβιτς έκανε το 0-1 με πέναλτι, στο 28’ ο Βασιλαντωνόπουλος το 0-2, ενώ στο 37’ ο Ανσαριφάρντ με πέναλτι ξανά έκανε το  0-3. Ο κάκιστος Αρης το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 56’ με τον Μαντσίνι.

Η ομάδα του Χιμένεθ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας τρία γκολ. Ο Άρης ισορρόπησε στο δεύτερο μέρος και μπόρεσε μονάχα να μειώσει.

Η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη έφτασε τους 51 πόντους συνεχίζει τη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και βρίσκεται στο -3 από τη δεύτερη θέση, όπου παρά την ήττα παραμένει ο Άρης.

Ετσι, η ΑΕΚ πήρε ξανά σημαντικό αποτέλεσμα στην έδρα του Αρη. Όπως δύο φορές πέρυσι, όπως και στο 0-1 φέτος.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-3-3, τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τον Τάνκοβιτς αριστερά (είχε δηλωθεί ο Αλμπάνης αλλά ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα) έχοντας βασικούς όλους τους διαθέσιμους στόπερ και χαφ, ενώ είχε μόνο ένα δεξί μπακ! Μάλιστα έμεινε στον πάγκο ο Μάνταλος. Ο Άκης Μάντζιος για τον Αρη επέλεξε τον Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Μάνο και Μήτρογλου να μένουν στον πάγκο. Επίσης, στο βασικό σχήμα ξεκίνησε και ο Σαντέ Σίλβα.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στην δεύτερη φορά που πάτησε στην περιοχή του Άρη κέρδισε πέναλτι. Στο 8’ ο Γαλανόπουλος δεν πρόλαβε οριακά την μπάλα για να πλασάρει από σέντρα του Λόπες, ενώ ο Πορτογάλος πάτησε περιοχή στο 14’ και κέρδισε το πέναλτι από την ανατροπή του από τον Ρόουζ. Ο Τάνκοβιτς το εκτέλεσε εύστοχα και έγινε το 0-1 νωρίς.

Η ΑΕΚ πήρε έτσι τα ηνία του ματς και στο 20’ πλησίασε ξανά την εστία του Κουέστα από σέντρα του Γκαρσία. Ο Αρης προσπάθησε 2 φορές να απειλήσει την εστία του Τσιντώτα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ενωση αμυντικά είχε αποστάσεις και αυτό έδινε δικαιώματα στον Αρη. Όμως στο 29’ σε μία Υποδειγματική κόντρα-επίθεση της ΑΕΚ. Ο Ανσαριφάρντ τροφοδότησε τον Σιμάνκι, ο οποίος αν και βρέθηκε απέναντι στον Κούστε, μοίρασε στον Βασιλαντωνόπουλο που εύκολα έγραψε το 0-2.

Στο 33’ ο Ρόουζ έκανε εγκληματικό διπλό τάκλιν πάνω στον Γαλανόπουλο και μέσω του VAR ο Κουλμπάκοφ έδωσε το πέναλτι και κίτρινη στον παίκτη του Αρη. Ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 0-3 στο 37’ με την ΑΕΚ ήρεμη και ασφαλή στον άξονα, να κάνει όλα όσα πρέπει για να «κλειδώσει» μία νίκη-κλειδί για τα πλέι οφ.

Με την έναρξη του β’ ημίχρονου ο Μάντζιος βλέποντας τον κάκιστο Αρη έβαλε τον Μάνο για να βάλει ακόμη ένα παίκτη στην περιοχή με τον Μαντσίνι δεξιά. Και η αλλαγή του Αρη δικαίωσε τον προπονητή του στο 56’ όταν έβγαλε ασίστ στον Μαντσίνι που πλάσαρε σωστά για το 1-3. Μετά το γκολ ο Χιμένεθ έβαλε τον Μιτάι στην θέση του Βασιλαντωνόπουλου που δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Λόπες δεξί μπακ.

Στο 63’ ο Ανσαριφάρντ έκανε μια εξαιρετική κούρσα, βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Ο Χιμένεθ αμέσως φρέσκαρε την ΑΕΚ με Ολιβέιρα δεξιά και Μάνταλο στον άξονα, ώστε να μετριάσει την πίεση του Αρη. Η Ενωση ισορρόπησε και ο Μάντζιος απάντησε με Γκαρσία και Γκάνεα, αλλάζοντας τα άκρα για να πιέσει Μιτάι και Λόπες. Ο Χιμένεθ έκανε την 4η και τελευταία αλλαγή του στο 75’ βάζοντας τον νεαρό Κοσίδη στην επίθεση.

Ο ρυθμός του αγώνα από τις πολλές αλλαγές πάγωσε κάτι που ευνόησε την ΑΕΚ λόγω του 1-3, με τον Αρη να ψάχνει χώρους. Από το πρέσινγκ του Σιμάνσκι ο Πολωνός έχασε τετ α τετ στο 79’ με τον Κουέστα να αποκρούει. Στο επόμενο λεπτό ο Αρης πάτησε περιοχή. Ο Σάσα σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Λόπες να βάζει το πόδι του τελευταία στιγμή και η μπάλα άλλαξε πορεία. Ο Αρης είχε ακόμη μία απειλή, αλλά ο Τσιντώτας ήταν σταθερός.

Η ΑΕΚ έκανε ορθή διαχείριση μέχρι το τέλος του ματς, κράτησε το σκορ και τη νίκη και έδειξε ότι παραμένει «ζωντανή» και είναι… εδώ για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αρης-ΑΕΚ: Η καρτέλα του αγώνα

Γκολ: 56’ Mάνος – 14’ πεν. Τάνκοβιτς, 29’ Βασιλαντωνόπουλος, 37’ πεν. Ανσαριφάρντ

Αρης (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν (70’ Γκανέα), Ροζ, Δεληζήσης (86’ Ματίγια), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο (46’ Μάνος), Μπερτόλιο, Σίλβα (87’ Μήτρογλου), Μαντσίνι (70’ Γκαρσία)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (60’ Μιτάι), Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (64’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκαρσία (65’ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης)

Κίτρινες: 36’ Ρόουζ, 54’ Μπερτόλιο, 74’ Ματέο Γκαρσία – 23΄Γαλανόπουλος, 27’ Σβάρνας, 43’ Λόπες, 74’ Σιμάνσκι, 82’ Νεντελτσεάρου, 93’ Τσιντώτας

Κόκκινες:

MVP

Νταμιάν Σιμάνσκι

Ο Πολωνός μέσος της ΑΕΚ έκανε τρομερό ματς με απίστευτα τρεξίματα από την αρχή μέχρι το τέλος. Στο 0-2 με τρομερή κίνηση στον άξονα και κάθετα τρύπησε την άμυνα του Αρη και έδωσε σχεδόν έτοιμο γκολ στον Βασιλαντωνόπουλο για ένα γκολ που έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του.

Up

Κώστας Γαλανόπουλος

Ο αρχηγός της ΑΕΚ σήμερα στη Θεσσαλονίκη έδωσε ξανά ενέργεια και πολλά τρεξίματα στον άξονα. Παίκτης-κλειδί στο πρέσινγκ της ομάδας και στην λειτουργία στο κέντρο, έδειξε πόσο έλειψε από την Ενωση και τον Χιμένεθ. Κέρδισε και το πέναλτι στο 0-3 διότι μπήκε σωστά στην περιοχή.

Down

Μπρούνο

Εγινε αλλαγή στο ημίχρονο από τον Μάντζιο γιατί ήταν κακός και εκτός αγώνα. Κάτι που ισχύει πάνω-κάτω και από τον Σίλβα. Προβληματικός ο Αρης μεσοεπιθετικά…

Διαιτητής

Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

Δεν έκανε χοντρά λάθη. Το πρώτο πέναλτι το έδωσε και δικαιώθηκε και από το VAR, ενώ το δεύτερο που ήταν πιο «χοντρό» με εγκληματικό διπλό τάκλιν του Ρόουζ στον αστράγαλο και στο γόνατο του Γαλανόπουλου δεν έδειξε κάτι. Τελικά το έδωσε μέσω VAR. Στις κίτρινες έδειξε σωστή μοιρασιά, ενώ ο Αρης όταν έπεφτε για πέναλτι δεν παρασύρθηκε.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νίκος Λώλης : Αυτόν έκοψε ο Μεντιλίμπαρ για να τον πάρει…

Νίκος Λώλης : Αυτόν έκοψε ο Μεντιλίμπαρ για να τον πάρει…

Έκανε το ντεμπούτο του ο Νίκος Λώλης με τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΟΦΗ, αφού πρώτα ο Μεντιλίμπαρ έκοψε κάποιον για χάρη του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: O Άρης έδειξε οτι το φορμάτ 1-4 είναι λάθος

O Άρης έδειξε οτι το φορμάτ 1-4 είναι λάθος

Από την πρώτη κιόλας σεζόν αποδεικνύεται οτι το φορμάτ του 1-4 εκτός του οτι έγινε φωτογραφικά για τον Άρη, είναι τελείως λανθασμένο.

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Λανουά: «Κόκκινη στον Μήτογλου στο Άρης – ΑΕΚ, αποβολή και πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα»! (vid)

Λανουά: «Κόκκινη στον Μήτογλου στο Άρης – ΑΕΚ, αποβολή και πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα»! (vid)

Σωστά αποβλήθηκε ο Μήτογλου στο Άρης - ΑΕΚ σύμφωνα με την ΚΕΔ. Έπρεπε να δοθεί κι άλλο πέναλτι στην Καλλιθέα και να αποβληθεί ο Τσάλοφ στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Σε λαϊκό προσκύνημα στο Βικελίδης η σορός του μεγάλου Αλέκου Αλεξιάδη (vid)

Σε λαϊκό προσκύνημα στο Βικελίδης η σορός του μεγάλου Αλέκου Αλεξιάδη (vid)

Από τις 11:00 έως τις 12:00 η σορός του Αλέκου Αλεξιάδη την Πέμπτη (13/3/) θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Δεν θα μπει καν στη διαδικασία!

Παναθηναϊκός: Δεν θα μπει καν στη διαδικασία!

Το πιθανότερο είναι να μην μπει καν στη διαδικασία για τον Ουναΐ ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Βιετέσκα; – Οι σκέψεις για το κέντρο της άμυνας

Τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Βιετέσκα; – Οι σκέψεις για το κέντρο της άμυνας

Οι σκέψεις του ΠΑΟΚ για τον Βιετέσκα και τα σχέδια για το κέντρο της άμυνας.

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Λανουά: «Μην δίνετε τέτοια πέναλτι»!

Λανουά: «Μην δίνετε τέτοια πέναλτι»!

Ο Στεφάν Λανουά σχολίασε και ένα πέναλτι που δόθηκε, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο δεν έπρεπε να καταλογιστεί.

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Δεν πέτυχαν φάση στο Καλλιθέα – ΠΑΟΚ διαιτητής και VAR, σύμφωνα με τον Λανουά!

Διαιτησία: Δεν πέτυχαν φάση στο Καλλιθέα – ΠΑΟΚ διαιτητής και VAR, σύμφωνα με τον Λανουά!

Έκραξε Κατοίκο και Ζαμπαλά ο Λανουά! Έχασαν πέναλτι και κόκκινη διαιτητής και VAR στο Καλλιθέα - ΠΑΟΚ!

Ποδόσφαιρο
Διαιτησία - ΕΠΟ: Λανουά σε διαιτητές: «Είναι οριστικό…»

Λανουά σε διαιτητές: «Είναι οριστικό…»

Ο Στεφαν Λανουά ενημέρωσε τους διαιτητές οτι το Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν oύτε τα play out.

Διαιτησία - ΕΠΟ
Διαιτησία - ΕΠΟ: Λανουά: Τι είπε για την κόκκινη του Μήτογλου στο Άρης – ΑΕΚ!

Λανουά: Τι είπε για την κόκκινη του Μήτογλου στο Άρης – ΑΕΚ!

Τι είπε στους διαιτητές ο Λανουά για την κόκκινη του Μήτογλου στο Άρης - ΑΕΚ και το on field review που έκανε ο Γερμανός Ζίμπερτ.

Διαιτησία - ΕΠΟ
Ποδόσφαιρο: Super League: Τα καλοφάγωτα και το… δυσκολοχώνευτο!

Super League: Τα καλοφάγωτα και το… δυσκολοχώνευτο!

Την πάτησε ο ιδιοκτήτης. Ασχολήθηκε με παιχνίδι άλλης ομάδας και όχι της δικής του και έμπλεξε!

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αυτό ήταν για τον Μάρκο Στάμενιτς…

Αυτό ήταν για τον Μάρκο Στάμενιτς…

Δεδομένη η αποχώρηση του Μάρκο Στάμενιτς από τον Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι. Δεν έχει και πολλές εμφανίσεις ακόμα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Μεντιλίμπαρ: Χωρίς να το καταλάβει κανείς έφτιαξε αυτό που είχε πρόβλημα ο Ολυμπιακός

Μεντιλίμπαρ: Χωρίς να το καταλάβει κανείς έφτιαξε αυτό που είχε πρόβλημα ο Ολυμπιακός

Ο Μεντιλίμπαρ εκτός των άλλων έχει κατορθώσει να φτιάξει και ένα θέμα που είναι κομβικό και το πιστώνεται ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Η χαμένη εύνοια και το «σωσίβιο» του VAR!

Διαιτησία: Η χαμένη εύνοια και το «σωσίβιο» του VAR!

Από τα αγαπημένα παιδιά της ΚΕΔ, πλέον σε δύσκολη θέση. Τον σώνει ο... πίνακας VAR!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μπέος ανησύχησε για την υγεία του στη Λαμία!

Ο Μπέος ανησύχησε για την υγεία του στη Λαμία!

Απολαυστικός Μπέος και στη Λαμία. Η ατάκα του Δήμαρχου στο ημίχρονο του Λαμία - Βόλος.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Ο Βιτόρια βρήκε γκολ από του πουθενά όμως δεν είναι τυχαίο

Παναθηναϊκός: Ο Βιτόρια βρήκε γκολ από του πουθενά όμως δεν είναι τυχαίο

Ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ από εκεί που δε φαινόταν πως θα μπορούσε να βρει αλλά το θέμα είναι να συνεχιστεί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ο Ιβάν Σαββίδης το παίρνει πάνω του!

ΠΑΟΚ: Ο Ιβάν Σαββίδης το παίρνει πάνω του!

Ο Ιβάν Σαββίδης το έχει αναλάβει προσωπικά με ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League: Ανατροπή με την έναρξη!

Super League: Ανατροπή με την έναρξη!

Άλλαξε η ημερομηνία της έναρξης των play out της Super League.

Ποδόσφαιρο