STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2: Τρίτωσε το καλό στην επαρχία!

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και παρέμεινε στο -8 από την κορυφή της Super League.
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2: Τρίτωσε το καλό στην επαρχία!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την τρίτη διαδοχική νίκη του στο Πρωτάθλημα, τον μήνα Ιανουαρίου, επικρατώντας και στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 2-0 για τη 18η αγωνιστική. Μετά τις εκτός έδρας νίκες επί των Λεβαδειακού (0-2) και ΠΑΣ Γιάννινα (1-2), οι Πειραιώτες υπέταξαν και τους Αρκάδες, έχοντας τη συμπαράσταση περίπου τριών χιλιάδων οπαδών του!

Ο Κώστας Φορτούνης έκανε το 1-0 στο 28′, μετά την ενέργεια και την ασίστ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, φτάνοντας τα 4 γκολ στη φετινή Super League, ενώ στο 50′ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδωσε την ασίστ στον διεθνή εξτρέμ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν 7 τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, με τις τρεις εξ αυτών στο στόχο, και συνολικά 15 τελικές προσπάθειες σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Οι Αρκάδες μέτρησαν 4 τελικές προσπάθειες στο ίδιο διάστημα (οι δύο εξ αυτών στην εστία), ενώ συνολικά είχαν 8 τελικές προσπάθειες στο ματς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τον Παπαδόπουλο να εξουδετερώνει το σουτ του Ποντένσε στο 4ο λεπτό. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε δοκάρι κόντρα στη ροή του αγώνα: στο 24′, ο Τσιλιανίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Φερνάντεθ πλάσαρε με το δεξί στην κίνηση και η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Σα. Ο Ολυμπιακός, όμως, πήρε το προβάδισμα που δικαιούταν βάσει απόδοσης στο 28′. Ο Χριστοδουλόπουλος κινήθηκε από αριστερά και σέντραρε με το δεξί, ο Φορτούνης πετάχτηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ο οποίος δεν βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, κοντρόλαρε με το στήθος και πλάσαρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 50′, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ στην «καρδιά» της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης και ο Λάζαρος κινήθηκε στη μεγάλη περιοχή, κάνοντας την προβολή με το δεξί πόδι και σκοράροντας το 3ο του γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς και έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

MVP: Ο Κώστας Φορτούνης είναι κυριολεκτικά ασταμάτητος! Έπιασε εκπληκτική απόδοση και στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, ενώ πέτυχε και το πρώτο του γκολ στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

UP: Οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Ντανιέλ Ποντένσε ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι και έκαναν τη διαφορά.

DOWN: Ο Τάσος Δουβίκας έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός στη φετινή Super League, αλλά δεν άρπαξε την ευκαιρία. Και στις δύο φάσεις των γκολ, το κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων παρουσιάστηκε ευάλωτο και «έσπασε» στη μέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Στέφανου Κουμπαράκη (ΕΠΣ Θράκης). Οι δύο βοηθοί Γεώργιος Χατζηνάκος (ΕΠΣ Δράμας) και Σπυρίδων Βασιλόπουλος (ΕΠΣ Έβρου) είχαν ορισμένες λανθασμένες υποδείξεις εκατέρωθεν, αλλά στο 84′ ο Χατζηνάκος σήκωσε σωστά τη σημαία για οφσάιντ, σε γκολ που σημείωσε για τους γηπεδούχους ο Βαλιέντε, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος.

ΓΚΟΛ: 28′ Φορτούνης, 50′ Χριστοδουλόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 50′ Πασαλίδης, 61′ Τσιλιανίδης – 58′ Φορτούνης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Κυριακόπουλος (76′ Ρόλε), Τσιλιανίδης, Δουβίκας (56′ Μανιάς), Φερνάντεθ (77′ Βλάχος).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς (79′ Μεριά), Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (85′ Νάτχο), Χασάν (64′ Γκερέρο).

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Super League : Τότε θα γίνουν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και Κηφισιά – ΠΑΟΚ, αλλαγή μέρας στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Super League : Τότε θα γίνουν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και Κηφισιά – ΠΑΟΚ, αλλαγή μέρας στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Η Super League προχώρησε σε αλλαγές και ορισμούς αγώνων στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, γνωστοποιώντας πότε θα διεξαχθούν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και ΠΑΟΚ – Κηφισιά, αλλά και τροποποίηση στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Πρόταση για Πελίστρι!

Παναθηναϊκός: Πρόταση για Πελίστρι!

Ο Παναθηναϊκός απέρριψε μεγάλη πρόταση για τον Πελίστρι!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Η επιβεβαίωση για την ανανέωση του Ζέλσον Mάρτινς

Ολυμπιακός: Η επιβεβαίωση για την ανανέωση του Ζέλσον Mάρτινς

Ο Ζέλσον Μάρτινς, παρά τα όσα έβγαζαν προς τα έξω οι εκπρόσωποι του, ήθελε να ανανεώσει στον Ολυμπιακό. Όπως και έγινε, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sportime.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Φρουκ, πιέζει η πλευρά του Κροάτη

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Φρουκ, πιέζει η πλευρά του Κροάτη

Ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει με τον Τόνι Φρουκ! Πιέζει ο Κροάτης να ρίξει τις απαιτήσεις της η Ριέκα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Νοvibet: Η μεταγραφή του προέδρου και οι ενστάσεις του Παντελίδη

ΑΕΛ Νοvibet: Η μεταγραφή του προέδρου και οι ενστάσεις του Παντελίδη

Επιλογή, κυρίως της διοίκησης της ΑΕΛ, ο Βέλγος επιθετικός Ζουλιέν Νγκόι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Κοτσόλης αποφασίζει!

Παναθηναϊκός: Ο Κοτσόλης αποφασίζει!

Ο Κοτσόλης φαίνεται πως έχει το γενικό… πρόσταγμα για τις μεταγραφές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το πήρε πάνω του ο Ριμπάλτα (και) για Σαχαμπό!

ΑΕΚ: Το πήρε πάνω του ο Ριμπάλτα (και) για Σαχαμπό!

Την άλλη… επιλογή είχε προκρίνει ο Νίκολιτς, αλλά ο Ριμπάλτα το πήρε πάνω του για τον μέσο της Σταντάρ Λιέγης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Νίκη στο ματς για τα «αετόπουλα» και τέσσερα γκολ σε 26 λεπτά

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1: Νίκη στο ματς για τα «αετόπουλα» και τέσσερα γκολ σε 26 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 4-1 τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι με έντονο συναισθηματικό φορτίο και τέσσερα γκολ πριν το 26ο λεπτό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Κηφισιά 3-0: Τη… σκόνη κάτω από το χαλάκι, Σφιντέρσκι και Ταμπόρδα!

Παναθηναϊκός – Κηφισιά 3-0: Τη… σκόνη κάτω από το χαλάκι, Σφιντέρσκι και Ταμπόρδα!

Πλασματικό το 3-0 απέναντι στη Κηφισιά που όσο έπαιζε με 11 έβαλε δύσκολα στον προβληματικό Παναθηναϊκό!

Ποδόσφαιρο