STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-Λεβαδειακός 1-1: Όρθιος με Άλμπεργκ

Έσωσαν την παρτίδα στο φινάλε οι Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι είχαν κλασικές ευκαιρίες και δύο δοκάρια για τη νίκη
Πανιώνιος-Λεβαδειακός 1-1: Όρθιος με Άλμπεργκ

Χιλιοειπωμένο, αλλά αληθές. Όταν δεν μπορείς να νικήσεις ένα παιχνίδι, τουλάχιστον μην το χάσεις. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Πανιώνιος τη Δευτέρα (10/12) κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ήταν καλύτερος, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, είχε ευκαιρίες και δύο δοκάρια, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Τελικά αυτό έγινε στις καθυστερήσεις και ισοφαρίζοντας σε 1-1 πήρε έναν βαθμό. Για εκείνον δεν είναι τόσο σημαντικός, αλλά οι δύο που έχασαν οι Βοιωτοί ήταν κομβικοί. Παραμένουν προτελευταίοι και σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Στην επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη ο Ακης Μάντζιος είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη, αλλά το πάλεψε αρκετά και γλίτωσε την ήττα. Βγήκαν οι αλλαγές του και ο…. ξεχασμένος από τον Ζοσέ Ανιγκό Άλμπεργκ αναδείχτηκε σωτήρας. Θετικός και ο χωρίς λόγο εξαφανισμένος επί Ανιγκό Σαραμαντάς. Αμφότεροι είχαμε ενημερώσει, άλλωστε, πως σταδιακά θα πάρουν ευκαιρίες.

Εκείνος που προβλημάτισε ήταν ο Σπιριντόνοβιτς. Δεν γίνεται να χάνεις τη μία ευκαιρία μετά την άλλη από πλεονεκτική θέση. Δημιούργησε προβλήματα, αλλά ήταν επιπόλαιος. Καλός ο Μασούρας, που είχε δύο δοκάρια. Έσπασε, βέβαια, το σερί των πέντε αγώνων με γκολ που έτρεχε.

Όσο για τον Λεβαδειακό, ο Μπάγιτς τον κράτησε όρθιο έστω και αν στο φινάλε μπορούσε να έχει αντιδράσει καλύτερα. Τίποτα το ιδιαίτερο από τους περισσότερους παίκτες του. Το πάλεψαν όσο μπορούσαν και ως εκεί. Εκείνος που έχει τις προδιαγραφές για να απασχολήσει, όπως έχουμε τονίσει, είναι ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος πλήγωσε τον πρώην προπονητή του.

Δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Λεβαδειακού ο Ιωαννίδης

Από εκεί και πέρα, το ματς ήταν ένας μονόλογος του Πανιωνίου στο μεγαλύτερο μέρος του. Από τα πρώτα λεπτά άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες οι γηπεδούχοι. Ακόμα και όταν έκαναν τα πάντα σωστά, τα χαλούσαν στο φινάλε. Ο Λεβαδειακός δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα. Εύκολα λάθη, κακές επιλογές και χωρίς παίκτες που να μπορούν να κάνουν μία προσωπική ενέργεια.

Η μοναδική στιγμή που απείλησαν οι Βοιωτοί ήταν με ένα φάουλ του Στανόγεβιτς στο 37′. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Νανζίς έβγαλε μόνο του τον Ιωαννίδη και εκείνος έκανε το 0-1. Τραγική η αντίδραση της άμυνας του Πανιωνίου και κυρίως των δύο στόπερ του.

Στο δεύτερο μέρος ήταν εμφανές πως οι Νεοσμυρνιώτες αγχώθηκαν. Δεν βρήκαν το γρήγορο γκολ, ο κόσμος άρχισε να δυσανασχετεί και αυτό τους επηρέασε. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν ένα κακό διάστημα. Το ξεπέρασαν, όμως, με το δοκάρι του Μασούρα στο 68′.

Ανέβηκε η ψυχολογία τους, αφυπνίστηκαν οι παίκτες, ενώ λίγο πιο μετά μπήκε και ο Άλμπεργκ. Ο Πανιώνιος πηρε μέτρα στο γήπεδο, πίεσε αρκετά, είχε νέο δοκάρι με τον Μασούρα στο 90’+1, κάποιες φάσεις με τον Σπιριντόνοβιτς και τελικά το γκολ της λύτρωσης στο 90’+4. Σκόρερ ο Άλμπεργκ με σουτ εκτός περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Βλάντιμιρ Μπάγιτς. Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του δέχτηκε τόσες φάσεις, λίγο έλειψε να κρατήσει το μηδέν. Φυσικά ήταν και τυχερός κάποιες στιγμές, όπως στα δοκάρια του Μασούρα, αλλά και αυτά μέσα στο παιχνίδι είναι. Φέρει ευθύνη στο γκολ, αλλά η μπάλα παίρνει περίεργα φάλτσα.

UP: Είναι ωραίο να βλέπεις νεαρούς παίκτες με ταλέντο να παίρνουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Ο Φώτης Ιωαννίδης σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Super League και έγινε δεύτερος ο νεότερος σκόρερ του Λεβαδειακού κόντρα μάλιστα στον προπονητή που τον βοήθησε πολύ ώστε να έχει φέτος σταθερά χρόνο συμμετοχής, τον Άκη Μάντζιο.

DOWN: Θα μπορούσε να είναι ακόμα και Σρντάν Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ωστόσο, απογοητευτικός για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Γιαγιά Μπανανά. Ο Καμερουνέζος ήταν σε… άλλο γήπεδο στο γκολ του Λεβαδειακού, ενώ έχασε γενικά αρκετές μονομαχίες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλά πήγε το παιχνίδι ο Γιώργος Τάσης (Ηπείρου). Δεν είχε δύσκολες φάσεις ούτως ή άλλως σε αντίθεση με τους επόπτες. Ο Καρατζίκας στη φάση του γκολ του Ιωαννίδη κρατάει κάτω τη σημαία (ίσως είναι ελάχιστα πιο μπροστά ο 18χρονος), ενώ σωστά ο Μωυσιάδης ακυρώνει το τέρμα του Ζησόπουλου.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Οικονομίδης, 36′ Κεϊτά – 22′ Λιάγκας, 39′ Τσαμπούρης, 61′ Ιωαννίδης, 89′ Μπάγιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος (75′ Αλμπεργκ), Κεϊτά, Οικονομίδης (46′ Σιντί Αλί), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Στανόγεβιτς, Καθάριος (78′ Μανγκά), Νανζίς (67′ Μαρκόφσκι), Γιακουμάκης, Ιωαννίδης (85′ Βήχος).

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταδόσεις: ΟΦΗ- Πανσερραϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΟΦΗ- Πανσερραϊκός κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΟΦΗ και Πανσερραϊκός κοντράρονται στη Super League, σε ματς με βαθμολογικό βάρος και απαιτήσεις εκατέρωθεν.

Μεταδόσεις
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός- ΑΕΛ Novibet κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Λεβαδειακός- ΑΕΛ Novibet κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Λεβαδειακός και ΑΕΛ κοντράρονται στη Super League, σε ματς που κρίνει πολλά τόσο σε βαθμολογικό όσο και σε ψυχολογικό παράγοντα..

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Κηφισιά- Αστέρας Τρίπολης κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Κηφισιά- Αστέρας Τρίπολης κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Κηφισιά και Αστέρας Τρίπολης κοντράρονται στη Super League, σε ματς που μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες και στη συγκέντρωση.

Μεταδόσεις
Ποδόσφαιρο: Άρης: Ο τελειωμένος Σίστο και το εγχώριο ενδιαφέρον!

Άρης: Ο τελειωμένος Σίστο και το εγχώριο ενδιαφέρον!

Λίγα τα… ψωμιά του Σίστο στον Άρη. Στη… γωνία για τον Σουηδό ομάδες από Super League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Το «αυτογκόλ» του Ρόουζ πριν τον ΠΑΟΚ

Άρης: Το «αυτογκόλ» του Ρόουζ πριν τον ΠΑΟΚ

Ο Ρόουζ άναψε φωτιές στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ πριν το… ντέρμπι με τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όταν αυτός που έφερνε τη μπάλα έπρεπε να παίξει!

Παναθηναϊκός: Όταν αυτός που έφερνε τη μπάλα έπρεπε να παίξει!

MVP της ...ΑΕΛ ο Μλαντένοβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην AEL FC Arena.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν 0-0: Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις «πετάς»

Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν 0-0: Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις «πετάς»

Με παίκτη παραπάνω για περισσότερη από μια ώρα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την Βικτόρια Πλζεν ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λουντογκόρετς – ΠΑΟΚ 3-3: Απίθανο ματς με δύο ανατροπές, φινάλε – θρίλερ και ισοπαλία που δεν βολεύει τον ΠΑΟΚ!

Λουντογκόρετς – ΠΑΟΚ 3-3: Απίθανο ματς με δύο ανατροπές, φινάλε – θρίλερ και ισοπαλία που δεν βολεύει τον ΠΑΟΚ!

Έχανε, το γύρισε, βρέθηκε να χάνει ξανά, ισοφάρισε στο φινάλε και είχε και ευκαιρίες να πάρει και το τρίποντο! Λουντογκόρετς - ΠΑΟΚ 3-3!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν: Mε Τουμπά αριστερό μπακ και Πάντοβιτς στην κορυφή!

Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν: Mε Τουμπά αριστερό μπακ και Πάντοβιτς στην κορυφή!

Αριστερός μπακ ο Τουμπά κόντρα στους Τσέχους. Βασικός ο Παντοβιτς και 10άρι ο Τζούρισιτς.

Ποδόσφαιρο