Ένα από τα θέματα συζήτησης κατά καιρούς είναι το πόσοι Έλληνες αγωνίζονται στη Super League 1. Επανήλθε ως έναν βαθμό μετά το Λαμία – ΟΦΗ. Οι Κρητικοί παρατάχθηκαν με οκτώ Έλληνες και αυτό είναι αρκετά σπάνιο.
Γενικότερα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς τον Έλληνα ποδοσφαιριστή (και προπονητή αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Ορισμένες φορές σε αδικαιολόγητο επίπεδο. Όλο αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο στις εθνικές ομάδες.
Ο Άρης κατεβάζει σταθερά ενδεκάδα χωρίς Έλληνα και ακόμα και στην αποστολή τελευταία έναν έχει, ενώ και οι άλλοι μεγάλοι δεν πάνε πίσω. Ο ΠΑΟΚ χρησιμοποιεί 2-3 συνήθως, ο Παναθηναϊκός άλλους τόσους, όπως και ο Ολυμπιακός. Ενίοτε η ΑΕΚ βάζει έναν άντε δύο περισσότερους. Εξαιρέσεις έχουν κάνει όλοι τους προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
Ποιοι είναι, όμως, εκείνοι που δίνουν ευκαιρίες φέτος σε σταθερή βάση στη Super League 1; Ο ΟΦΗ, με αφορμή τον οποίο γράφονται αυτές οι γραμμές, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στον συγκεκριμένο τομέα. Με οκτώ παίκτες είχε παραταχθεί και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ψάχνοντας κανείς θα βρει και ματς που είχε επτά Έλληνες, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οκτώ Έλληνες σε ένα παιχνίδι είχαν χρησιμοποιήσει και οι Ηπειρώτες σε ένα ματς, αυτό με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Είχαν πολλές απουσίες τότε και ο Ηρακλής Μεταξάς είχε πάει κυρίως με γηγενείς ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα.
Ωστόσο, μόνο μία ομάδα φέτος έχει αγγίξει το απόλυτο. Δεν ήταν μάλιστα συγκυριακό, αφού γενικότερα και εκείνη είναι συνεπής στο να πορεύεται κυρίως με Έλληνες. Πρόκειται για τη Λαμία. Στο Περιστέρι είχε κατέβει με 10 Έλληνες και μοναδικό ξένο τον Νούνιες. Ήταν το διάστημα που ταλαιπωριόταν από τον κορονοϊό. Αυτό ήταν το πρώτο της παιχνίδι μετά από δύο αναβολές αγώνων και για πολλούς αυτός ήταν και ο καθοριστικός αγώνας. Έκτοτε άρχισαν τα βαθμολογικά προβλήματα.
Η Λαμία είχε παραταχθεί επίσης με οκτώ Έλληνες στο ματς με την ΑΕΚ εκτός έδρας, ενώ υπάρχουν και ματς που είχε επτά Έλληνες. Σε όλους τους αγώνες προπονητής στον πάγκο ήταν ο Μιχάλης Γρηγορίου. Να σημειωθεί πως με επτά Έλληνες στην ενδεκάδα τους έχουμε δει και άλλες ομάδες. Το έκανε ο Παναιτωλικός στους «Ζωσιμάδες» και αρκετές φορές φέτος ο Ατρόμητος (κυρίως επί Γιώργου Παράσχου).
Κλείνοντας, κατά καιρούς έχουν γραφτεί/ακουστεί/πέσει στο τραπέζι διάφορες προτάσεις για το τι θα πρέπει να γίνει προκειμένου να παίζουν περισσότεροι Έλληνες. Κανείς δεν λέει πως οι Έλληνες χρειάζεται να έχουν διαφορετική μεταχείριση και να παίζουν μόνο και μόνο λόγω καταγωγής. Ωστόσο, μάλλον έχουμε πάει στο άλλο άκρο τα τελευταία χρόνια. Άπαντες θέλουν τους ξένους που κάνουν τη διαφορά, αλλά το να έρχονται κάποιοι απλώς για να συμπληρώσουν τα ρόστερ, τι νόημα έχει; Ειδικά όταν κοστίζουν περισσότερο.
Μπακασέτας: Ο λόγος που βιάζονται οι Τούρκοι να τον πουλήσουν
Φρόκου: Το διαμάντι του Παναθηναϊκού έχει νέο μάνατζερ και πέραση στη Γερμανία!
ΠΑΟΚ: Το σχέδιο για απόδραση από τη Μασσαλία!
Ολυμπιακός: Τι γινεται με Ελ Αραμπί, Τικίνιο;
Σεισμός τώρα: Η Θήβα δίνει μεγάλους σεισμούς – Τι πρέπει να φοβόμαστε