Ήταν 13 Μαρτίου όταν η Super League 1 ανακοίνωνε ότι «επικυρώθηκε ομόφωνα η απόφαση αναστολής, μέχρι νεωτέρας, των Play Off/ PlayOut».
Πόσο θα κρατήσει όμως αυτό το “μέχρι νεωτέρας”; Ουδείς μπορεί να προβλέψει.
Λόγω κορονοϊού ουδεμία ποδοσφαιρική αρχή “τολμά” να προβλέψει πότε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα.
Αλλά μετά από 10 μέρες και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, μάλλον τα… αισιόδοξα σενάρια για ποδόσφαιρο τον Απρίλιο ή έστω τον Μάιο, έχουν ήδη απομακρυνθεί.
Ναι οκ, το οικονομικό κόστος μεγάλο, αλλά προέχει η ανθρώπινη ζωή. Και στο ερώτημα χρήμα ή υγεία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη.
Αν αρχίσουν οι διοργανώσεις προτού δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες, το τίμημα πιθανότατα θα είναι πολύ μεγαλύτερο απο τις οικονομικές ζημιές.
Καλο καλοκαίρι λοιπόν, αν και αυτό φαντάζει επίσης δύσκολο και για… τεχνικούς λόγους.
Τα σενάρια που… απομένουν, αφού τα παραπάνω έχουν μάλλον… καεί, είναι δύο. Ποδόσφαιρο τον Ιούνιο (στην καλύτερη) με άδειες, εννοείται εξέδρες ή πρόωρο φινάλε, ως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.
Το δεύτερο φαντάζει και το πιο ασφαλές. Αν συνυπολογίσει κανείς την απραξία των ποδοσφαιριστών για περίπου 2,5 μήνες, την μινι προετοιμασία που πρέπει να κάνουν για να επανέλθουν προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί, τη παράταση της περιόδου, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο πρώτο 10ημερο του Ιουλίου και την έναρξη της επόμενης σεζόν, που λόγω Euro θα πρέπει να ξεκινήσει νωρίς και να ολοκληρωθεί νωρίς. Το πρόωρο φινάλε το έχει ακολουθήσει ήδη η Πολωνία και αναμένεται να το ακολουθήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι αδύνατον να μην υπάρξουν ευνοημένοι και αδικημένοι.
Τι θα συμβεί αν οι αρμόδιοι αποφασίσουν ότι… ότι παίξαμε, παίξαμε και πάμε παρακάτω;
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αναδιάρθρωση της Super League 1 με τη συμμετοχή 16 ομάδων την επόμενη σεζόν. Τουτέστιν, δεν υποβιβάζεται κανείς και ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι της Super League 2 (ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης). Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, δεύτερος ο ΠΑΟΚ και πάει λέγοντας.
Το παραπάνω σενάριο έχει ήδη πέσει στο τραπέζι, αλλά δεν πρόκειται να παρθεί κάποια απόφαση πριν το τέλος Απριλίου. Στο… βλέποντας και κάνοντας, άπαντες. O κορονοϊός, αλλά κυρίως η στάση των πολιτών (και η πλήρης συμμόρφωση τους με τα μέτρα) θα κρίνει το αν, το πότε και το πως, θα ξαναέχουμε ποδοσφαιρική δράση στη χώρα μας.
Με γεμάτα (μέχρι πρότινος) καράβια, κόσμο στις παραλίες και στα πάρκα και ουρές στα διόδια, μάλλον θα αργήσουμε πολύ.
Η μπάλα είναι πλέον (και) στην εξέδρα!