Κραυγή αγωνίας στη Football League: «Κινδυνεύουμε με κατάσχεση γραφείων»
Προβληματισμένος για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Λεωνίδας ΛεουτσάκοςΤελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στη Football League, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του Λεωνίδα Λεουτσάκου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας στο Yellow Radio 92.8, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής έκανε λόγο για “μπλοκάρισμα λογαριασμών και κατάσχεση γραφείων “για ένα δάνειο που δεν μας αναλογεί”.
Αρχικά είπε:
“Εμείς διεκδικούσαμε κάποια θέματα από το 2012 και μετά. Αυτό το ποσοστό που ζητάμε εμείς έχει βγει βάσει νόμου. Όταν διαχωρίστηκε η ΕΠΑΕ από τη Football League και έγινε Super League, είχε βγει βάσει νόμου ότι ήταν υποχρεωμένη η Super League να διαθέσει ένα ποσοστό στη διοργανώτρια αρχή της Football League.
Το ποσοστό αυτό το έδινε μέχρι το 2012 και από εκεί και πέρα σταμάτησε. Έχουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προσπαθήσαμε πρώτα με συναίνεση να βρούμε κάποια λύση και είπαν ότι κάποια στιγμή εφόσον δεν υπάρχει ανταπόκριση από πουθενά μας ήρθε μία άλλη διεκδίκηση χρημάτων από την Αγροτική Ασφαλιστική για ένα δάνειο που είχε πάρει η Football League και το είχε χωρίσει στη Super League και είχε δικαίωμα να το πληρώσει και δεν το πλήρωσε.
Μας έχει έρθει ένα ποσό στα 2.000.000 ευρώ για να το πληρώσουμε, το οποίο δεν είναι δικό μας, δεν μας αναλογεί. Προσπαθήσαμε μέσα στον επόμενο χρόνο να αποφύγουμε τα δικαστήρια γιατί στο πραγματικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει συναίνεση, αλλά κάποια στιγμή αυτό δεν γινόταν να μην γίνει. Κινδυνεύουμε με μπλοκάρισμα λογαριασμών και κατάσχεση των γραφείων για ένα δάνειο που δεν μας αναλογεί”.
-Πότε θα εκδικαστεί η αγωγή;
“Θα δούμε τι νομικές κινήσεις μπορούμε να κάνουμε πιο γρήγορα”.
-Υπάρχει αντίδραση από τη Super League;
“Δεν έχουμε καμία επικοινωνία ακόμη. Δεν μας έχουν πάρει τηλέφωνο. Εγώ δεν θεωρώ ότι η υπόθεση πρέπει να λυθεί στα δικαστήρια, αλλά πρέπει και οι δύο πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν μία λύση”.
-Ποια λύση θα σας ικανοποιούσε;
“Αυτό δεν το ξέρω γιατί θα πρέπει να γίνει ένα συμβούλιο με κάποιες ομάδες και θα πρέπει να έρθουν οι πρόεδροι για να πάρουμε κάποια απόφαση. Να δούμε τι θα μας προτείνουν – αν μας προτείνουν – και τι θα πρέπει να απαντήσουμε εμείς.
Δεν μπορώ να απαντήσω μόνος μου. Μην ξεχνάτε ότι όλες οι ομάδες που είναι πάνω περάσαν από εδώ, το έζησαν από εδώ και το βίωσαν. Ο Άρης το βίωσε για δύο χρόνια για την οικονομική ταλαιπωρία που υπέστη γιατί δεν είχε έσοδα.
Για να σταματήσει αυτό το έργο, οι ομάδες το γνωρίζουν γιατί είναι πάνω, αλλά σε 2-3 χρόνια δεν ξέρουν που θα είναι. Πρέπει να βρεθεί μία λύση για να μην έρχονται ομάδες από πάνω και αποχωρούν, αλλά άμα θέλουν να μείνουν στο πρωτάθλημα πώς θα γίνει αυτό;
Ο Άρης το πέρασε δύο χρόνια αυτό και κάποιες ομάδες έβαλαν και χρήματα για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και θεωρώ ότι το ένιωσε στο πετσί του ο Άρης”.
-Το σχέδιο Βασιλειάδη;
“Ακόμη δεν έχω κάτι επίσημο. Πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι η πιο κομβική. Εάν δεν γίνει μέσα στην εβδομάδα αυτή, γιατί πιέζουν και οι ημερομηνίες επειδή η αγωνιστική τελειώνει 30/6, θα πρέπει να παρθεί μία παράταση στην αγωνιστική περίοδο. Τέλος του μήνα υπάρχει και η γενική συνέλευση. Εμείς αυτό που ήταν να κάνουμε ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το κάναμε.
Κάναμε τη συνέλευση μας μόνοι μας με 16 ομάδες, πέρυσι ήμασταν 18 και εφέτος 16 και το προχωρήσαμε με οικονομικές δυσκολίες. Να γίνει η αναδιάρθρωση, αλλά να πάρουμε 2.000 πάλι; Θα πρέπει να υπάρχει ισομέρεια και ισονομία και για εμάς.
Έχουμε υποστεί πολλά τα τελευταία δύο χρόνια και μπει ασφάλεια για το ποιος έχει μετοχές, ποιος είναι στο ποδόσφαιρο, να αποφύγουμε στα στημένα, να μπει ασφάλεια για το στοίχημα και τα λεφτά που έρχονται που πηγαίνουν.
Οι πρόεδροι λένε «ναι» αρκεί να πάρουν αυτό που τους αναλογεί, δεν μπορούμε να πληρώνουμε και να ματώνουμε κάθε χρόνο για να έχουμε έσοδα.
Την πιο ουσιαστική λύση θα την δώσουν οι αρμόδιοι και αυτήν τη στιγμή είναι ο κ. Βασιλειάδης και η ΕΠΟ και τι θα πει η FIFA και η UEFA, τώρα από εκεί και πέρα τα σενάρια που ακούμε δεν ξέρω”.
-Η UEFA είναι θετική στην αναδιάρθρωση;
“Δεν γνωρίζω σε τι επίπεδο συζητήσεων είναι. Απλώς και η UEFA θα θέλει να μπουν κανόνες γιατί αυτή είναι η πρώτη που τους βάζει και για το στοίχημα, για χρήματα και για ομάδες. Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι τα έσοδα, όταν προτείνεις σε κάποιες διοργανώτριες Λίγκα ότι τα έσοδα είναι κατοχυρωμένα και θα ξέρουν οι πρόεδροι ότι θα έχουν ένα σοβαρό έσοδο θεωρώ ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα”.
-Πλέον, η επιτήρηση θα γίνεται από τη Football League και όχι από τη Super League.
“Δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη διαδικασία γιατί εγώ αποχώρησα και ξαναμπήκα μετά. Επειδή μας επηρεάζει και εμάς, εγώ ζήτησα παράκληση στην ΕΠΟ για οτιδήποτε γίνεται από κάτω να έχει και μία αντανάκλαση και σε εμάς. Αυτά είναι θέματα της ΕΠΟ και εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε”.
-Ένα σχόλιο για τον Άρη;
“Να μείνει για πολλά χρόνια και μην μπει ξανά σε αυτή την ταλαιπωρία. Έχει ένα πολύ καλό σωματείο, έχει πολύ και φοβερό κόσμο. Ο κόσμος του Άρη φέτος έδειξε πολιτισμό διότι δεν είχαμε προβλήματα, αλλά συγκλονιστικές ατμόσφαιρες στα παιχνίδια που έπαιξε. Το έχει αποδείξει αυτό η ιστορία του Άρη, πρέπει να είναι στη Super League”.