Σβαϊνστάιγκερ μετά το 0-1: Η Ελλάδα έγινε το παράδειγμα για το πρόβλημα της Γερμανίας
Ο Σβαϊνστάιγκερ αποθέωσε Καρέτσα, Τζόλη και Παυλίδη.
Η ήττα από την Ελλάδα στο Άουγκσμπουργκ έφερε μία από τις πιο σκληρές δημόσιες τοποθετήσεις για τη σημερινή Γερμανία. Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ δεν αναζήτησε δικαιολογίες και αμφισβήτησε ευθέως την ποιότητα που διαθέτει πλέον η εθνική ομάδα της χώρας του.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν βρίσκεται πια στο κορυφαίο επίπεδο και χαρακτήρισε την ομάδα «μέτρια». Εκεί όμως που η τοποθέτησή του αποκτά ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον είναι στα πρόσωπα που χρησιμοποίησε για τη σύγκριση.
Ο Σβαϊνστάιγκερ ανέφερε συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Καρέτσα, Χρήστο Τζόλη και Βαγγέλη Παυλίδη ως παραδείγματα ποδοσφαιριστών που μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι. Για τον ίδιο, τέτοιους παίκτες δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή η Γερμανία.
Η αναφορά έχει τη δική της βαρύτητα. Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του γερμανικού ποδοσφαίρου χρησιμοποίησε πλέον την Ελλάδα όχι απλώς ως τον αντίπαλο που νίκησε, αλλά ως παράδειγμα ομάδας που διαθέτει ατομική ποιότητα σε κρίσιμες θέσεις.
Ο Σβαϊνστάιγκερ έστρεψε παράλληλα το βλέμμα στον Γιούργκεν Κλοπ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα καταφέρει να δημιουργήσει σταδιακά μια ομάδα που θα παίζει το δικό του ποδόσφαιρο. Μετά το ελληνικό 0-1, όμως, η πίεση στη Γερμανία έγινε ήδη πολύ μεγαλύτερη.
