Τίναξε την μπάνκα! Στον Γιάννη Αλαφούζο τα ευρωπαϊκά Κύπελλα με 320 εκατ. ευρώ!
Στον Γιάννη Αλαφούζο καταλήγουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για την τετραετία 2027–2031, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Ασύλληπτο το ποσό.
Στον Γιάννη Αλαφούζο καταλήγουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, του Europa League και του Conference League για την τετραετία 2027–2031, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρώτου Θέματος. Και το ποσό που φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι προκαλεί πραγματικό σοκ.
Ο ΣΠΟΡ FM TV παίρνει, όπως όλα δείχνουν, το μεγάλο πακέτο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA, με το συνολικό τίμημα να κυμαίνεται μεταξύ 300 και 320 εκατομμυρίων ευρώ!
Μιλάμε για 75 έως 80 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ένα ποσό που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στην ελληνική τηλεοπτική αγορά και αποτυπώνει τον τεράστιο ανταγωνισμό για το πιο εμπορικό ποδοσφαιρικό προϊόν της Ευρώπης.
Αλαφούζος: Η συμφωνία που αλλάζει τον τηλεοπτικό χάρτη
Το πακέτο περιλαμβάνει περίπου 500 αγώνες κάθε χρόνο από τις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι οποίοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα μεταδίδονται από τον ΣΠΟΡ FM TV και τον ΣΚΑΪ.
Με άλλα λόγια, από το καλοκαίρι του 2027 το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλάζει τηλεοπτική στέγη, καθώς μέχρι τότε τα δικαιώματα βρίσκονται στη Magenta TV.
Εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι φυσικά το οικονομικό σκέλος. Για την προηγούμενη τριετία είχαν κυκλοφορήσει ανεπιβεβαίωτες εκτιμήσεις για περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αν αυτές προσεγγίζουν την πραγματικότητα, το νέο τίμημα είναι υπερδιπλάσιο σε ετήσια βάση.
Και μόνο το γεγονός ότι μια τετραετής συμφωνία αγγίζει τα 320 εκατομμύρια ευρώ αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επένδυσης.
Η μάχη για τα δικαιώματα και η επικράτηση του ΣΠΟΡ FM TV
Στη διαδικασία διεκδίκησης είχε συμμετάσχει και η Percapita, ένα ανταγωνιστικό σχήμα τηλεοπτικών σταθμών που έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, το πακέτο οδεύει προς τον όμιλο του Γιάννη Αλαφούζου, σε μια εξέλιξη που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αλλαγές στην αγορά των αθλητικών μεταδόσεων. Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού έκανε μεγάλη κίνηση.
Διότι εδώ δεν πρόκειται για μια απλή μετακίνηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων από έναν πάροχο σε έναν άλλον. Πρόκειται για μια συμφωνία τεράστιου οικονομικού μεγέθους, που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες για τα επόμενα χρόνια.
Τα 300–320 εκατομμύρια ευρώ είναι το στοιχείο που κάνει την είδηση ακόμη μεγαλύτερη. Και εφόσον επισημοποιηθεί η συμφωνία, ο Γιάννης Αλαφούζος θα έχει εξασφαλίσει ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά τηλεοπτικά πακέτα της ελληνικής αγοράς.
