Sportime

Το 2005 δεν είχε ούτε έναν Άγγλο. Πώς άλλαξε η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ ξαναχτίστηκε γύρω από ισχυρό αγγλικό πυρήνα

Κώστας Πετρόπουλος 1 λεπτά ανάγνωσης
Η νέα αγγλική ταυτότητα της Άρσεναλ
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Το 2005 η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα της Premier League που κατέβασε ολόκληρη αποστολή χωρίς Άγγλο. Σήμερα έχει κάνει σχεδόν το αντίθετο: διαθέτει το πιο «αγγλικό» ρόστερ της εδώ και 25 χρόνια. Πέντε σημερινοί παίκτες της —Σάκα, Ράις, Έζε, Μαντουέκε και Κόνσα— αγωνίστηκαν με την Αγγλία στο τελευταίο Μουντιάλ.

Η αλλαγή δεν είναι νοσταλγία. Ο Αρτέτα χτίζει με παίκτες που ξέρουν ήδη την Premier League, καλύπτουν τις home-grown απαιτήσεις και έχουν κοινές παραστάσεις από την εθνική.

Ο Βενγκέρ άνοιξε την Άρσεναλ στον κόσμο. Ο Αρτέτα δεν την κλείνει ξανά. Παίρνει το παγκόσμιο μοντέλο και του βάζει αγγλικό πυρήνα. Ίσως αυτή να είναι η πιο καθαρή απόδειξη ότι η σύγχρονη Άρσεναλ δεν ψάχνει απλώς ταλέντο· ψάχνει ταλέντο που ταιριάζει αμέσως στην ταυτότητά της.

Φόρτωση ψηφοφορίας…
Επίσης σε κατηγορίες: Κόσμος

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Κώστας Πετρόπουλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα