Το απίστευτο ξέσπασμα Τσουκαλά σε Μητσοτάκη με αφορμή τα Τέμπη (vid)
Ενδεχομένως να ήταν η καλύτερη στιγμή του Τάκη Τσουκαλά. Η επίθεση που είχε κάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη
Η τοποθέτηση του Τάκη Τσουκαλά είχε.. γράψει. Ενδεχομένως να μιλάμε για την κορυφαία του στιγμή. Τότε είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών. Τον προέτρεψε να πάει σε κάθε οικογένεια από αυτά τα 57 σπίτια που θρηνούν.
Σε κουβέντες του εκείνη την περίοδο, είχε τονίσει πως ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να επηρεάζεται από τους συνεργάτες του, αλλά να αντιμετωπίσει την κατάσταση με προσωπική επαφή με τις οικογένειες των θυμάτων.
«Πόσοι είναι οι νεκροί; 57; 58; Έπρεπε να αφιερώσει 57 μέρες, μία σε κάθε οικογένεια, να μείνει μαζί τους, να δει τον πόνο τους, να ακούσει τους γονείς, να νιώσει το πένθος τους. Μετά από αυτές τις μέρες, θα ήξερε τι έπρεπε να κάνει», έλεγε χαρακτηριστικά τότε ο Τάκης Τσουκαλάς.
Είχε συνεχίσει, αναφέροντας πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το έκανε αυτό, δεν θα έπαιρνε ουσιαστικά μέτρα για την αποτροπή αντίστοιχων τραγωδιών στο μέλλον. «Αν είχε πάει και είχε δει από κοντά το δράμα αυτών των ανθρώπων, τότε θα καταλάβαινε. Τώρα, τα μέτρα που θα πάρει θα είναι της πλάκας», συμπλήρωνε.
Παράλληλα, είχε κάνει και μια ιστορική αναφορά, συγκρίνοντας την τότε κατάσταση με τη στάση των 300 Σπαρτιατών απέναντι στην Περσία, λέγοντας: «Κάποτε είχαμε 300 που τα έβαλαν με μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Τώρα έχουμε 300 που ασχολούνται με ανούσια πράγματα!».
Θυμηθείτε τι είχε πει τότε…