ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Ranking Ελλάδα: Τι σημαίνει η απώλεια της 15ης θέσης

UEFA Ranking Ελλάδα: Η πολυπόθητη 5η ομάδα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις γίνεται μακρινό όνειρο
UEFA Ranking Ελλάδα: Τι σημαίνει η απώλεια της 15ης θέσης

UEFA Ranking Ελλάδα: Το κυνήγι της πολυπόθητης 15ης θέσης φαντάζει με μακρινό όνειρο. Η πρόκριση για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχει σχεδόν σβήσει.

Πριν γίνει η κλήρωση, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να μας στείλουν στη 15η θέση. Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Διότι Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ μόνο με ποδοσφαιρική αυτοκτονία μπορούν να χάσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Κυρίως οι Ισραηλινοί, λιγότερο οι Κροάτες, μας προκάλεσαν προβλήματα και μας πλήγωσαν σαν χώρα. Η Μακάμπι δε, ήταν ο αντίπαλος που έπρεπε να αποκλείσουμε ως Ελλάδα, μιας και είναι από πάνω μας στη βαθμολογία.

Όπως ο Παναθηναϊκός, έτσι και ο Ολυμπιακός την πάτησαν. Δεν μας πάνε οι ισραηλινές ομάδες και για να χάσει την πρόκριση η ομάδα του Κιν, θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν ό,τι δεν έκανε ποτέ ομάδα στους Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να γυρίσει από το 1-4.

Τα πάντα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό διατηρεί ποσοστό εφάμιλλο με εκείνο το σενάριο του Dr Strange στο Endgame των Avengers. Δηλαδή μάλλον ακατόρθωτο.

Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς πρέπει να αξιοποιήσουν την Τούμπα, αλλά και πάλι, η λογική λέει 2/2 αποκλεισμούς. Κι ας πιστεύει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην ανατροπή.

Κάτι που είναι καταστροφή για την Ελλάδα στο Ranking.

UEFA Ranking Ελλάδα: Ακόμα μια χρονιά με τέσσερις

Η φετινή χρονιά, αποδεικνύεται ότι ήταν… μαγική. Γιατί; Διότι είχαμε πέντε εκπροσώπους. Από τη νέα σεζόν επιστρέφουμε στον αριθμό 4.

Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και την σεζόν 2025-2026. Άρα, ΑΝ πάμε καλά ως ελληνικό ποδόσφαιρο, θα δούμε ξανά πέντε εκπροσώπους σε τρία χρόνια.

Καταλαβαίνει όμως κανείς, ότι με το επίπεδο τόσο ανεβασμένο, το εν λόγω σενάριο φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς όλες οι ομάδες πρέπει να βάλουν πλάτη και να μην… θυσιάσουν το παραμικρό αποτέλεσμα για τις εγχώριες διακρίσεις.

Αυτά αν ήμασταν, Πορτογαλία, Τσεχία, Τουρκία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Δανία, Νορβηγία και Ισραήλ. Δηλαδή, χώρες με πλάνο και αλληλεγγύη που προπορεύονται στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Μοναδική ελπίδα, η ατομική βαθμολογία, καθώς πλέον θα μετράει πιο πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Άρα, κάθε ομάδα θα πρέπει να σκέφτεται τα δικά της αποτελέσματα και μέσα απ’αυτά να κυνηγήσει το συλλογικό καλό.

Συλλογικό δια της… ατομικής οδού δηλαδή. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αυτό μπορεί να πετύχει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «UEFA Ranking Ελλάδα: Τι σημαίνει η απώλεια της 15ης θέσης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.