Μουντιάλ: Η μητέρα του Βοζίνια πήρε βίζα για να δει από κοντά τον γιο τη
Η μητέρα του Βοζίνια θα βρεθεί στο Μαϊάμι για το Πράσινο Ακρωτήριο - Ουρουγουάη, μετά την παρέμβαση των αμερικανικών αρχών.
Ο Βοζίνια, ο 40χρονος τερματοφύλακας του Πράσινου Ακρωτηρίου, έγινε ένας από τους ήρωες της διοργάνωσης μετά την τεράστια ισοπαλία απέναντι στην Ισπανία. Με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθιους τους «Μπλε Καρχαρίες» και χάρισε στη χώρα του έναν βαθμό που μοιάζει με ποδοσφαιρικό έπος.
Μετά το παιχνίδι, όμως, η συγκίνηση έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Ο ίδιος αποκάλυψε πως η μητέρα του δεν μπορούσε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να τον δει από κοντά, λόγω του υψηλού κόστους των διαδικασιών για τη βίζα.
Η ιστορία του έφτασε μέχρι την αμερικανική πολιτική σκηνή, με τον Χακίμ Τζέφρις να παρεμβαίνει και να ανακοινώνει ότι το State Department αποφάσισε να απαλλάξει τη μητέρα του Βοζίνια από τα σχετικά τέλη.
Έτσι, μάνα και γιος θα μπορέσουν να ξανασμίξουν στο Μαϊάμι, πριν από το δεύτερο παιχνίδι του Πράσινου Ακρωτηρίου απέναντι στην Ουρουγουάη.
Για έναν τερματοφύλακα που στα 40 του ζει το όνειρο ενός ολόκληρου λαού, αυτή ίσως να είναι η πιο μεγάλη «απόκρουση» του Μουντιάλ. Όχι απέναντι σε κάποιο σουτ, αλλά απέναντι σε ένα εμπόδιο που θα στερούσε από μια μητέρα το δικαίωμα να δει το παιδί της να γράφει ιστορία.
