WORLD FOOTBALL

Ινιέστα: Το συγκινητικό γράμμα του στον Τόρες

Ο Αντρές Ινιέστα είναι... μεγάλος ακόμα και στους αποχαιρετισμούς του
Ινιέστα: Το συγκινητικό γράμμα του στον Τόρες

Το δικό του αντίο θέλησε να πει ο Αντρές Ινιέστα στον Φερνάντο Τόρες, με τον τελευταίο να κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Οι δύο παίκτες, είναι φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και τρέφουν ιδιαίτερα συναισθήματα ο ένας για τον άλλον, όντας από μικρή ηλικία στις εθνικές ομάδες.

Έτσι, στον τελευταίο αγώνα του Ισπανού επιθετικού στην Ιαπωνία, ο Ινιέστα θα είναι αντίπαλος και τον αποχαιρετάει με ένα συγκλονιστικό γράμμα.

Σίγουρα τα λόγια του είναι πάρα πολύ συγκινητικά και δείχνει τα συναισθήματα που έχει ο ανέκφραστος τις περισσότερες φορές πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Tσερτσέσοφ: «Η Κράσνονταρ μπορεί να κάνει ανατροπή»

Διαβάστε το:

«Πόσο περίεργο και μη μου πεις όχι Φερνάντο… Είναι πολύ περίεργο. Είναι… υπέροχα περίεργο. Θα παίξουμε μαζί το τελευταίο σου παιχνίδι στην επαγγελματική σου καριέρα. Εγώ έχω μερικά ακόμα. Είμαστε εδώ, στην άλλη άκρη του κόσμου. Είναι λες και η ζωή μας οδήγησε στην Ιαπωνία για να πούμε το “αντίο”. Το ποδόσφαιρο μας ένωσε πριν από 20 χρόνια, όταν ήμασταν παιδιά. Εσύ βέβαια θα είσαι πάντα ο El Nino. Και δεν θα μας χωρίσει ποτέ. Γνωριστήκαμε όταν είχαμε ουτοπικά όνειρα. Το γκολ που έβαλες όταν παίζαμε στην ομάδα κ-16 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική στην Αγγλία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την κίνηση που έκανες και μου αφιέρωσες το γκολ. Το είδα στην τηλεόραση γιατί ήμουν τραυματίας.

Θυμάμαι, Φερνάντο, τη φανέλα που υπογράψαμε στο Τρινιντάντ και το Τομπάγκο με μια υπόσχεση που έμοιαζε απίθανη. Όμως τα καταφέραμε. Και από τότε, μαζί. Βιέννη, Γιοχάνεσμπουργκ, Αυτή η καταπληκτική και αξέχαστη πάσα του Τσάβι…

Το γκολ που πέτυχες και ήταν το πιο σημαντικό της ζωής μας. Χωριστά, όμως πάντα μαζί. Μέχρι την τελευταία στιγμή. Πάνω από φανέλες και ομάδες. Ζήσαμε σε διαφορετικές πόλεις. Εσύ στη Μαδρίτη κι εγώ στη Μπαρτσελόνα. Όμως ποτέ δεν ήμασταν εχθροί. Ήμασταν φίλοι με διαφορετικές φανέλες. Η ιστορία μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και δεν το ξέρει ο κόσμος. Πέρασες τα σύνορα της Ισπανίας και έπαιξε στην Αγγλία όπου κατάλαβαν το ταλέντο του El Nino στη Λίβερπουλ και στην Τσέλσι.

Όταν επέστρεψες στο σπίτι σου, στην Ατλέτικο, με επηρέασε θετικά γιατί το ποδόσφαιρο, πάνω από επιτυχίες και αποτυχίες, είναι ένας τρόπος ν’ αντιλαμβάνεσαι τη ζωή. Κι εσύ Φερνάντο, έκανες αξιοπρεπέστατο το άθλημά μας.

Δεν μιλάω για τα γκολ που πέτυχες ή τους τίτλους που πήρες στην υπέροχη καριέρα σου. Μιλάω για τη συμπεριφορά σου, τον σεβασμό σου προς το ποδόσφαιρο, τους συμπαίκτες σου, τους αντιπάλους και φυσικά τη μπάλα.

Ξεκινώντας από τα γήπεδα μακριά από τα λαμπερά φώτα και τις κάμερες, για να φτάσουμε έπειτα από πολλές εμπειρίες μέχρι το Μουντιάλ για την πατρίδα μας. Μόλις συναντηθούμε ξανά στην Ισπανία θα σου δείξω εκείνη τη φανέλα που είναι θησαυρός για εμένα…

Δεν υπάρχει πιο ακριβό αγαθό από τη φιλία Φερνάντο. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Μας πήγε σε πολλές άκρες του κόσμου. Και κοίτα τώρα, στο Τόσου, παίζεις το τελευταίο σου παιχνίδι. Ένα ακόμα.

Ποιος να το ήξερε πως θα είναι το τελευταίο σου ματς; Αντιμετωπίζεις τον Νταβίντ Βίγια κι εμένα. Μετά θα πας σπίτι. Οι δικοί σου θα σε περιμένουν. Η μπάλα θα είναι πιο στεναχωρημένη σήμερα. Απόλαυσε το τώρα και να είσαι χαρούμενος.

Πόσο περίεργο Φερνάντο… Μου λείπεις ήδη κι ας μην έχεις φύγει ακόμα…».

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ: Ο Σομποσλάι εκτελεί τα πέναλτι πάντα στην ίδια γωνία και κανείς δεν τα πιάνει

Λίβερπουλ: Ο Σομποσλάι εκτελεί τα πέναλτι πάντα στην ίδια γωνία και κανείς δεν τα πιάνει

Ο Σομποσλάι είναι σπεσιαλίστας στην εκτέλεση των πέναλτι, όμως έχει ένα... ελάττωμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ποδόσφαιρο: Ο Μπάμπης Κωστούλας κάνει σε λιγότερο χρόνο ότι οι άλλοι σε περισσότερο

Ποδόσφαιρο: Ο Μπάμπης Κωστούλας κάνει σε λιγότερο χρόνο ότι οι άλλοι σε περισσότερο

Έκανε τους Άγγλους να... σκέφτονται που μπορεί να σταματήσει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ: Προς πώληση ο Σαλάχ – Που θέλει να πάει

Λίβερπουλ: Προς πώληση ο Σαλάχ – Που θέλει να πάει

Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του Σαλάχ, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, λόγω της μη χρησιμοποίησής του από τον Άρνε Σλοτ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπάμπης Κωστούλας: Ξεκίνησε η συζήτηση στην Μπράιτον για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού

Μπάμπης Κωστούλας: Ξεκίνησε η συζήτηση στην Μπράιτον για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού

Για άλλη μία... φορά επαληθεύεται ο αλγόριθμος των ανθρώπων της Μπράιτον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ποδόσφαιρο: Ο Ροναλντίνιο λέει για τον Μέσι ότι μπορεί να κάνει ό,τι έκανε εκείνος στο γήπεδο αλλά επιλέγει να μην επιδεικνύει τις ικανότητές του

Ποδόσφαιρο: Ο Ροναλντίνιο λέει για τον Μέσι ότι μπορεί να κάνει ό,τι έκανε εκείνος στο γήπεδο αλλά επιλέγει να μην επιδεικνύει τις ικανότητές του

Αποκαλυπτικό το βίντεο με τα... υδραυλικά κόλπα του Μέσι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Σεμπάγιος της Μπόκα Τζούνιορς έκανε ντρίμπλα α λα Ρεντόντο

Ο Σεμπάγιος της Μπόκα Τζούνιορς έκανε ντρίμπλα α λα Ρεντόντο

Η ντρίμπλα του Ρεντόντο με τη Ρεάλ στο Ολντ Τράφορντ έχει μείνει στην ιστορία, επαναλήφθηκε όμως στην Αργεντινή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ποδόσφαιρο: Όταν ο 17χρονος Νεϊμάρ έκανε σέντρα στον εαυτό του και έβαλε γκολ

Ποδόσφαιρο: Όταν ο 17χρονος Νεϊμάρ έκανε σέντρα στον εαυτό του και έβαλε γκολ

Ένα μεγάλο «αν» γι αυτόν τον παίκτη. Αν δηλαδή παρέμενε υγιείς και ίσως με... σωστές επιλογές στη ζωή του, τι θα είχαμε δει ακόμα από αυτόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μέσι χάρισε στην Ίντερ Μαϊάμι το πρώτο MLS Cup

Ο Μέσι χάρισε στην Ίντερ Μαϊάμι το πρώτο MLS Cup

Η Ίντερ Μαϊάμι κέρδισε 3-1 τους Βανκούβερ Γουάιτκατς, με τον Μέσι να ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την διαδρομή του στο MLS, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης

Λίβερπουλ: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης

Ο Αιγύπτιος άσος δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή στο 3-3 της Λίβερπουλ με τη Λιντς, και έτσι μετά τον αγώνα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Ποδόσφαιρο