Ο Τσέφεριν βάζει «φρένο» στο Μουντιάλ του 2030!
Ο πρόεδρος της UEFA δεν στηρίζει υποψηφιότητες που στηρίζονται σε ανακοινώσεις πολιτικών προσώπων«Πόρτα» στην υποψηφιότητα των Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο, αλλά και στα Βαλκάνια, έβαλε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν με δηλώσεις του.
Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, τόνισε πως δεν πρόκειται να στηρίξει υποψηφιότητες που βγαίνουν από τις κυβερνήσεις και όχι από τις ομοσπονδίες, καθώς ούτε και υποψηφιότητες που περιέχουν συνδιοργάνωση με χώρα από άλλη ήπειρο!
Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει πρόθεση να στηριχτεί το Μαρόκο ως υποψηφιότητα, κάτι που γκρεμίζει τις ελπίδες Ισπανών και Πορτογάλων. Παράλληλα όμως, η δήλωση περί ανακοινώσεων υποψηφιότητας από πολιτικούς, έχει ξεκάθαρο «καρφί» για την υποψηφιότητα των Βαλκανίων (δεν έχει κατατεθεί επίσημα βέβαια), όπου οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην διεκδίκηση του Μουντιάλ.
«Δεν είμαι υπέρ της ανάμειξης Συνομοσπονδιών και με άλλες ηπείρους. Κάποιος επίσης θα πρέπει να πει στους πολιτικούς των χωρών ότι δεν είναι δική τους δουλειά να μιλούν για τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και τις χώρες που θα αναλάβουν τη διεξαγωγή τους. Έχω δει πολλούς πολιτικούς τελευταία να λένε ότι θέλουν να καταθέσουν υποψηφιότητα αλλά θα πρέπει να μιλήσουν και με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών τους.
Κάποιες δεν πρέπει να έχουν γνώση των δηλώσεων των πολιτικών τους! Είμαι πάντως σίγουρα αρνητικός στο ενδεχόμενο ανάληψης της διοργάνωσης από τις Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο, αφού θέλουμε το Μουντιάλ να διεξαχθεί αποκλειστικά σε ευρωπαϊκό έδαφος» ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA, που με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά δείχνει πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα των Βρετανών για το Μουντιάλ του 2030.
Εκτός Βαλκανίων, Ιβήρων και Βρετανών, ενδιαφέρον έδειξαν και στην Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη), αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την FIFA να δώσει άμεσα Μουντιάλ εκεί. Επίσης ενδιαφέρον έχουν δείξει Καμερούν, Αίγυπτος, το Μαρόκο (ξανά) με συνδιοργανωτές Αλγερία και Τυνησία, οι Λευκορωσία-Πολωνία-Ουκρανία, Βόρεια – Νότια Κορέα- Κίνα και Ιαπωνία.