Πλατινί: Συνελήφθη για το Μουντιάλ του 2022!
Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, συνελήφθη με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, συνελήφθη με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.
Νέοι μπελάδες προέκυψαν για τον πρώην πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.
Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (18/06) ως συνέπεια των ερευνών για τον τρόπο ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.
Παραμένει υπό κράτηση από την αστυνομία της Ναντέρ, δυτικό προάστιο των Παρισίων.
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα υπάρχουν καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η διοργάνωση στους Καταριανούς.
Αυτό διότι φέρεται να υπήρξε δωροδοκία αξιωματούχων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Η ανάθεση στο Κατάρ είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, με πολλούς να αμφισβητούν το εάν η χώρα εκπληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Όπως αναφέρει η «Independent», διετέλεσε πρόεδρος της UEFA από τον Ιανουάριο του 2007 έως και το 2016.
Στη συνέχεια καθαιρέθηκε και τιμωρήθηκε με έξι χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Παράλληλα, ήταν στην Οργανωτική Επιτροπή της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από το 2002 μέχρι την τιμωρία του.
Σύμφωνα με τον Πλατινί τα χρήματα του είχαν δοθεί ως αντάλλαγμα για συμβουλευτικό έργο που είχε κάνει για τη FIFA από το 1998 έως το 2002 με τους δύο άνδρες να έχουν κάνει, κατά τους ισχυρισμούς του, μια «συμφωνία κυρίων» για το πότε θα εκταμιευόταν η αμοιβή.
Πλατινί – Μουντιάλ 2022: Ζαλίζουν τα… ύποπτα ποσά
Παράλληλα, η εφημερίδα Times ανέφερε πριν από περίπου τρεις μήνες πως έχουν δοθεί 980 εκατομμύρια «κάτω από το τραπέζι».
Σκοπός φυσικά να εξασφαλίσουν τους ψήφους και να πάρουν το Παγκόσμιο κύπελλο, στην ψηφοφορία της FIFA.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία, προσφέρθηκε τηλεοπτικό συμβόλαιο 400 εκατομμυρίων δολαρίων (με άλλα 100 μπόνους αν κέρδιζε το Κατάρ την διοργάνωση), ενώ αναφέρεται πως το Al Jazeera βρέθηκε να πληρώνει άλλα 480 εκ. για νέο συμβόλαιο αργότερα.
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που κατηγορούνται οι διοργανωτές του Μουντιάλ για δωροδοκία.
Έτσι, συνεχίζουν να βγαίνουν στη φόρα, διάφορες υποθέσεις δωροδοκιών.