Sportime

Ζάκυνθος: Δεύτερη κίτρινη στην ίδια φάση, αποβολή και «έλα μετά να τα πούμε» από διαιτητή σε παίκτη

Το τοπικό ντέρμπι στιγματίστηκε από τη συμπεριφορά του διαιτητή, με τις καταγγελίες παρευρισκομένων να αφήνουν σε δεύτερο ρόλο το παιχνίδι.

Ανδρέας Βρεττάκος 3 λεπτά ανάγνωσης
zakinthos diaitisia
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Σοβαρές καταγγελίες από ανθρώπους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση Ελατιακός - Δόξα Πηγαδακίων καταγράφηκαν μετά το τέλος του αγώνα που έγινε το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 15:00 στο γήπεδο του Αγγερικούστην Ζάκυνθο. Ένα παιχνίδι που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τον Ελατιακό, ο οποίος βρισκόταν στην 3η θέση με 25 βαθμούς, απέναντι στη Δόξα Πηγαδακίων που ήταν στην 8η με 9 βαθμούς και δύο αγώνες λιγότερους, κατέληξε να συζητιέται περισσότερο για τη συμπεριφορά του διαιτητή παρά για το αποτέλεσμα.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, με τον Ελατιακό να έχει την πρωτοβουλία, τις περισσότερες καλές στιγμές και γενικά τον έλεγχο του ρυθμού. Η Δόξα Πηγαδακίων περιορίστηκε περισσότερο σε παθητικό ρόλο, έχοντας πάντως την ευκαιρία να προηγηθεί από το σημείο του πέναλτι, χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο δεύτερο μέρος ο Ελατιακός μπήκε πιο δυνατά, πέτυχε δύο γκολ και έδειχνε να κρατάει στα χέρια του το ματς, όμως οι αλλαγές της Δόξας άλλαξαν τα δεδομένα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο 80' λεπτό στο 2-2.

Μέχρι εκείνο το σημείο, όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο έβλεπαν ένα πραγματικό ντέρμπι τοπικού επιπέδου, με ένταση, πάθος, εναλλαγές και όλη την αυθεντική ομορφιά που μπορεί να έχει ένα τέτοιο ματς. Περίπου δέκα λεπτά πριν από τη λήξη, όμως, σε ένα σημείο όπου το παιχνίδι είχε ανάψει για τα καλά και ο Ελατιακός έβγαινε σε αντεπίθεση, ο διαιτητής σταμάτησε τη ροή της φάσης και γύρισε προς ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων που διαμαρτυρήθηκε ζητώντας κίτρινη κάρτα σε αντίπαλο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν παρευρισκόμενοι, ο διαιτητής τον κοίταξε και του απάντησε σε ύφος ειρωνικό με τη φράση «πάλι εσύ», πριν του δείξει κίτρινη κάρτα. Ο ποδοσφαιριστής φέρεται να έμεινε αποσβολωμένος, προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί και γιατί διακόπηκε η αντεπίθεση για να τιμωρηθεί εκείνος. Την ίδια στιγμή, από τον πάγκο του Ελατιακού ακούστηκε έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι σταμάτησε η εξέλιξη της φάσης για να δοθεί κάρτα πίσω από τη μπάλα, κάτι που ανέβασε κι άλλο την ένταση.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο διαιτητής ξαναγύρισε προς τον ίδιο ποδοσφαιριστή, του έδειξε δεύτερη κίτρινη και στη συνέχεια κόκκινη κάρτα, λέγοντάς του «πήγαινε σπίτι σου αγόρι μου»και «αν θες να σου πω τον λόγο, έλα μετά να τα πούμε». Όσοι ήταν στο γήπεδο μιλούν για μια αποβολή που δεν προέκυψε απλά από μια ένταση της στιγμής, αλλά συνοδεύτηκε από συμπεριφορά που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ενόχληση και απορίες.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 2-2,όμως το κλίμα είχε ήδη αλλάξει. Ο ποδοσφαιριστής φέρεται να επαναλάμβανε ότι δεν είναι δίκαιο να αποβάλλεται με αυτόν τον τρόπο και ότι δεν μπορούσε να δεχτεί τέτοια αντιμετώπιση. Παρευρισκόμενοι μεταφέρουν επίσης ότι ο διαιτητής τού έκανε νοήματα προς τα αποδυτήρια, σε ύφος που παρέπεμπε ξεκάθαρα στο θα τα πούμε μετά, εικόνα που μόνο περισσότερο εκνευρισμό και προβληματισμό προκάλεσε σε όσους είδαν τη σκηνή.

Μετά τη λήξη, ο ποδοσφαιριστής πλησίασε πράγματι τον χώρο των διαιτητών για να ζητήσει εξηγήσεις, όπως του είχε υποδειχθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν παριστάμενοι, λίγα μόλις λεπτά αργότερα βγήκε εμφανώς ταραγμένος, καθώς αντί για εξήγηση βρέθηκε μπροστά σε έντονες φωνές και πολύ άσχημη συμπεριφορά. Από απόσταση δεν ήταν δυνατό να ακουστούν καθαρά όλα όσα ειπώθηκαν, όμως όσοι ήταν κοντά περιγράφουν ένα σκηνικό έντασης, με απαξιωτική στάση απέναντι στον παίκτη και συμπεριφορά που, όπως λένε, έφτασε στα όρια του τραμπουκισμού.

Κάπως έτσι, ένα ματς που μέχρι τα τελευταία λεπτά είχε όλα τα στοιχεία ενός δυνατού τοπικού ντέρμπι, σκιάστηκε πλήρως από όσα ακολούθησαν. Και αυτό που μένει δεν είναι το τελικό 2-2, αλλά οι πολύ βαριές καταγγελίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο γήπεδο και μιλούν για μια συμπεριφορά διαιτητή που δεν ταίριαζε ούτε στην περίσταση ούτε στον σεβασμό που οφείλεται σε κάθε ποδοσφαιριστή.

Πλέον το ερώτημα που προκύπτει είναι ξεκάθαρο και αφορά ευθέως την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Ζακύνθου. Είναι ενήμερη για όσα καταγγέλλονται από παρευρισκόμενους στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Προτίθεται να εξετάσει με τη δέουσα σοβαρότητα τα όσα καταγράφηκαν εντός και μετά τη λήξη της αναμέτρησης; Και τελικά θα υπάρξει επίσημη θέση για μια υπόθεση που έχει ήδη προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην τοπική ποδοσφαιρική κοινωνία;

Δείτε ό,τι νεότερο συμβαίνει εδώ.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Ανδρέας Βρεττάκος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα