Zερβινιό: Αυτές είναι οι καλύτερες καράφλες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με το νέο παίκτη του Άρη να είναι ανάμεσα σε αυτές σε θέση έκπληξη.
Ταλέντο + προπόνηση + τύχη + μαλλί = Ποδόσφαιρό ή κάπως έτσι είναι η εξίσωση αφού δεν ισχύει πάντα ο παραπάνω άτυπος κανόνας.
Βέβαια είναι γνωστό πως οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τους κανόνες.
Έτσι και σε αυτή την περίπτωση πέρασαν (σ.σ. και κάποιοι μεγαλούργησαν) και από τα ελληνικά γήπεδα εξαιρέσεις του παραπάνω κανόνα.
θα προσπαθήσουμε να βάλουμε σε μία σειρά τις εξαιρέσεις αυτές στον κανόνα που θέλει τους ποδοσφαιριστές να έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τα μαλλιά τους.
Από πάνω προς τα κάτω παραθέτουμε τις… καλύτερες καράφλες των ελληνικών γηπέδων.
Στη θέση Νο 7 ξεχωρίζει το αραίωμα του Βασίλη Τοροσίδη στο πίσω μέρος του κεφαλιού (σ.σ. φεγγάρι ή μπιφτέκι). Πολλά… κιλά μπάλα και από τους παίκτες που ξεχώρισαν για το ταλέντο τους. Ο πολύς Ζίκο είχε εκπλαγεί από αυτά που τον είχε δει να κάνει στην προπόνηση του Ολυμπιακού και τον δοκίμασε ακόμα και σε ελεύθερο ρόλο στο κέντρο.
Σίγουρα ο Βασίλης Τοροσίδης δεν είναι ο ορισμός της καράφλας όμως το… αραίωμά του το έχει εδώ και χρόνια.
Η θέση Νο 6 ανήκει στον Άγγελο Μπασινά.
Άλλος ένας Έλληνας παίκτης με πλούσιο ταλέντο, όχι όμως και πλούσια… κόμη.
Και ο Άγγελος Μπασινάς ξεχώρισε στα ελληνικά και όχι μόνο γήπεδα για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, όμως το μαλλί του άρχισε να τον… αφήνει νωρίς.
Καράφλα δεν τον λες εύκολα (σ.σ. τουλάχιστον όταν έπαιζε), όμως ένα έντονο αραίωμα και αυτός είχε από μικρός.
Πάμε τώρα σιγά σιγά στους διάσημους κανονικούς «καράφλες» των ελληνικών γηπέδων.
Θέση Νο 5 ξεχωρίζει ο Γρηγόρης Γεωργάτος.
Ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο και ανάγκασε την Ιντερ να το πάρει δύο φορές με μεταγραφή, είχε έφεση στο γκολ (σ.σ. κάποια από αυτά αριστουργήματα) όμως τη χτένα του είχε να την χρησιμοποιήσει χρόνια αφού δεν την χρειάζονταν.
Το ξύρισμα του κεφαλιου του μας έκανε να ξεχάσουμε το καραφλό της κεφαλής του.
Θέση Νο 4, με μικρή διαφορά από το Νο 5 βρίσκεται ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ίσως από τους πρώτους που υιοθέτησαν το στιλ με το ξυρισμένο κεφάλι στα ελληνικά γήπεδα.
Κλασσικός «καραφλός» και παικταράς έχει γράψει ιστορία σε Ελλάδα και Κύπρο.
Στη θέση Νο 3 βρίσκεται ο παικταράς Πέτραγκ Τζώρτζεβιτς.
Από όταν συστήθηκε στους Έλληνες φιλάθλους, ως παίκτης του Πανηλιακού στα 21 του χρόνια, το θεματάκι με το μαλλί το είχε (σ.σ. όπως και ο τότε και μετέπειτα συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Στέλιος Γιαννακόπουλος, όμως δεν το βάζουμε στην λίστα γιατί ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Γρηγόρη Γεωργάτο και τον Τιμούρ Κετσπάγια, οι οποίοι έκαναν το ξυρισμένο κεφάλι στιλ).
Από μικρός καραφλός ο Τζόλε, όμως τα… ξύρισε και ησύχασε.
Η θέση Νο 2 ανήκει στην πιο διάσημη ίσως καράφλα των ελληνικών γηπέδων, τον Βασίλη Τζαλακώστα.
Ο παίκτης σύμβολο του Αθηναϊκού από μικρός είχε την καραφλίτσα του, που έγινε κανονική καράφλα από πολύ νωρίς.
Αν είχε καταφέρει να νικήσει τον θρυλικό Πίτερ Σμάιχελ, στο ονειρικό του σλάλομ στο Θέατρο των Ονείρων, στην παράταση, τότε ίσως μιλούσαμε για την πιο διάσημη καράφλα της Ευρώπης (σ.σ. μετά από αυτή του Ιταλού Ατίλιο Λομπάρντο).
Όπως καταλάβατε στο Νο 1 ανεβαίνει με το… καλημέρα η καράφλα του Ζερβαί Λομπ Γιαό Κουασί ή όπως είναι γνωστός Ζερβινιό.
Ο Ιβοριανός του Άρη (σ.σ. δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα η μεταγραφή όσο γράφονται αυτές οι γραμμές) με το πολύ ταλέντο και τα κοτσιδάκια στα μαλλιά, είναι κανονικός καραφλος.
Ίσως δεν βγάζει νόημα η παραπάνω πρόταση, όμως ο Ζερβινιό είναι καραφλός με κοτσιδάκια. Αφού φέρνει τα… πίσω μπρος και βάζει και κορδέλα στα μαλλιά.
Σίγουρα η πιο μεγάλη «κρυφή» καράφλα των ελληνικών γηπέδων.
Γι αυτό και έκλεψε την πρώτη θέση με το καλημέρα από τον Βασίλη Τζαλακώστα, την οποία ο πρώην παίκτης του Αθηναϊκού δικαιωματικά κρατούσε εδώ και χρόνια.
Zερβινιό: Αυτές είναι οι καλύτερες καράφλες του ελληνικού ποδοσφαίρου – Σε ποια θέση είναι
https://youtu.be/jRSO1t2iTFk