ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Τέσσερα χρόνια από το τελευταίο «αντίο» του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου

Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου στις 18 Νοεμβρίου του 2017 έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών. Ο λόγος ήταν πως παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, όταν του έγινε μεταμόσχευση ύπατος. Με την δεύτερη επέμβαση να είναι μοιραία γι' αυτόν.

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια ο αρσιβαρίστας, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, είπε το τελευταίο «αντίο» σε ηλικία μόλις 50 ετών.
Έφυγε πολύ νωρίς ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια ο αρσιβαρίστας, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, είπε το τελευταίο «αντίο» σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Πιο συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου του 2017, έφυγε από την ζωή, μετά από την μεταμόσχευση ύπατος στην οποία υποβλήθηκε λίγο καιρό νωρίτερα.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου, όμως πέντε μέρες αργότερα παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, λόγω ενός οιδήματος. Έτσι χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση και αυτή την φορά δεν τα… κατάφερε.

Πρόλαβε πάντως να γράψει ιστορία στην άρση βαρών, στις κατηγορίες των 60, 62 και 64 κιλών. Με μία καριέρα που άρχισε το 1985 και ολοκληρώθηκε το 2000.

Ο Σουλεϊμάνογλου γεννήθηκε στο Ptichar στην Βουλγαρία, είχε όμως καταγωγή από την Τουρκία. Καθώς ο πατέρας του ήταν μετανάστης στην Βουλγαρία, όπου δούλευε ως ανθρακωρύχος.

Τα… κατορθώματα του τα άρχισε σε ηλικία μόλις 15 ετών, όταν σημείωσε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ, με άλλα 45 αργότερα να ακολουθούν.

Με τα χρώματα της γειτονικής χώρας, κατάφερε να κερδίσει τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Στους Ολυμπιακούς αγώνες στην Σεούλ το 1988, το 1992 στην Βαρκελώνη και το 1996 στην Ατλάντα.

Ήταν ο πρώτος που κατάφερε να πάρε τρία χρυσά μετάλλια. Τον ακολούθησαν οι Πύρρος Δήμας, Κάχι Καχιασβίλι και Χαλίλ Μουτλού.

Ακόμη μπόρεσε να κατακτήσει εφτά χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο σε Ευρωπαϊκά. Οι τελευταίοι του μεγάλοι αγώνες ήταν στην Ατλάντα όπου είχε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Αυτός ήταν ο Βαλέριος Λεωνίδης από την χώρα μας.

Έμεινε γνωστός με το προσωνύμιο «Ηρακλής τσέπης», γιατί είχε ύψος, 1.47. Παρόλα αυτά κατάφερε να σηκώσει 2.5 φορές το βάρος του, στην κίνηση αρασέ και τρεις στην κίνηση επολέ-ζετέ.

Exit mobile version