ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Κελαϊδίτη: Εκτός τελικού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια της Ελένης Κελαϊδίτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Μπακού, όπου έχασε μέσα από τα χέρια της το εισιτήριο για την 24άδα των φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό και μαζί την ευκαιρία να διεκδικήσει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Η Ελένη που ανήκει στο χορηγικό πρόγραμμα «Βwinners:...
Κελαϊδίτη: Εκτός τελικού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Άδοξο τέλος είχε η προσπάθεια της Ελένης Κελαϊδίτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Μπακού, όπου έχασε μέσα από τα χέρια της το εισιτήριο για την 24άδα των φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό και μαζί την ευκαιρία να διεκδικήσει την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η Ελένη που ανήκει στο χορηγικό πρόγραμμα «Βwinners: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών», στο οποίο η bwin υποστηρίζει νεαρούς αθλητές που αγωνίζονται να κερδίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο τέταρτο και τελευταίο σκέλος του προκριματικού στη “Milli Gimnastika Arenasi”, έπειτα από τρεις εκτελέσεις χωρίς σοβαρά λάθη, η 19χρονη πρωταθλήτρια χρειαζόταν μία απλώς καλή εμφάνιση στο πιο «δυνατό» της όργανο, τις κορύνες, αλλά δεν τα κατάφερε.

Δύο πτώσεις την περιόρισαν στους 17,900 βαθμούς και διατήρησαν το τελικό της άθροισμα στο σύνθετο ατομικό στους 57,675 βαθμούς, με δεδομένο ότι λαμβάνονταν υπόψη οι τρεις καλύτερες επιδόσεις κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν να υποχωρήσει τελικά η Κελαϊδίτη στην 27η θέση της κατάταξης του σύνθετου ατομικού και να μείνει για τρεις θέσεις μόλις 0,275 β. έξω από την προνομιούχο 24άδα των φιναλίστ, οι οποίες στον τελικό (Παρασκευή 20/09) θα αγωνιστούν ξανά, από μηδενική βάση, για να διεκδικήσουν 16 Ολυμπιακά εισιτήρια για το «Τόκιο 2020».

Οι τελευταίες πιθανότητες Ολυμπιακής εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής περνούν πλέον είτε από την σειρά των τεσσάρων παγκοσμίων κυπέλλων τον Απρίλιο του 2020, μέσα από την κατάταξη της οποίας θα δοθούν τρία εισιτήρια για το Τόκιο, είτε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ερχόμενης χρονιάς (Κίεβο, 21-24 Μαΐου 2020), όπου την Ολυμπιακή πρόκριση θα πάρει άλλη μία αθλήτρια, από χώρα που δεν θα έχει ήδη εξασφαλίσει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των δύο Ολυμπιακών θέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Πετρούνιας- Μιλλούση: Ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας

Αντιστρόφως ανάλογο ήταν το φινάλε του προκριματικού για τις δύο νεότερες αθλήτριες της Εθνικής ομάδας, που πήραν στο Μπακού το «βάπτισμα του πυρός» σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών:

Ειδικά η 16χρονη Ιωάννα Μαγοπούλου έλαμψε, παίρνοντας 19,300 β. στις κορύνες και φτάνοντας τους 52,300 β. στο σύνθετο ατομικό (47η στη γενική κατάταξη, αλλά και 5η μεταξύ όλων των αθλητριών που εκτέλεσαν τρία όργανα, πίσω μόνο από τις καταξιωμένες εκπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας). Την υψηλότερη επίδοσή της στη διοργάνωση κράτησε για το τέλος και η 17χρονη Μαρία Δερβίση, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με 16,350 β. στις κορύνες και τελική συγκομιδή 44,250 β. στο σύνθετο ατομικό (82η στη γενική κατάταξη, σε σύνολο 116 αθλητριών).

Παράλληλα, στην ομαδική κατάταξη, στην οποία λήφθηκαν υπόψη οι οκτώ υψηλότερες βαθμολογίες από τα συνολικά δέκα προγράμματα που παρουσίασε κάθε χώρα, η Ελλάδα κατετάγη 18η μεταξύ 42 χωρών με 144,225 βαθμούς. Την πρωτιά κατέκτησε για άλλη μία φορά η Ρωσία (186,500 β.), έχοντας πίσω της το Ισραήλ (174,750 β.) και τη Λευκορωσία (168,550 β.).

Η σκυτάλη περνά πια στην Εθνική ανσάμπλ (Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Χρύσα Μουτάφη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα, Ιωάννα Τζιατζιά, Δέσποινα Τούση), η οποία θα αγωνιστεί το Σάββατο (21/09) στον σύνθετο αγώνα, παρουσιάζοντας τα προγράμματά της στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες και στις 5 μπάλες (13:30 – 17:10).

Η ελληνική ομάδα θα κυνηγήσει τον πολύ δύσκολο στόχο της κατάκτησης ενός από τα πέντε εισιτήρια που οδηγούν απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», ή εναλλακτικά μία από τις επιπλέον θέσεις που ενδέχεται να δοθούν σε επιλαχούσες ομάδες με την ολοκλήρωση της προ-Ολυμπιακής διαδικασίας.

Παρούσες στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν είναι συνολικά 24 εθνικές ανσάμπλ, αλλά οι πραγματικές διεκδικήτριες της Ολυμπιακής πρόκρισης είναι 20 στον αριθμό, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες τέσσερις έχουν ήδη εξασφαλισμένη συμμετοχή στο Τόκιο: Οι Ρωσία, Ιταλία και Βουλγαρία ως νικήτριες των μεταλλίων στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018, καθώς και η Ιαπωνία, ως «οικοδέσποινα».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κελαϊδίτη: Εκτός τελικού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.