ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

58ο Ράλλυ Αιγαίου: Αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ηρωική Νήσο των Ψαρών, θα είναι το εφετινό 58ο Ράλλυ Αιγαίου.
58ο Ράλλυ Αιγαίου: Αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Το «58ο Ράλλυ Αιγαίου» θα είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ηρωική Νήσο των Ψαρών, και το ολοκαύτωμα της, θα είναι το εφετινό 58ο Ράλλυ Αιγαίου.

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) συνεχίζοντας μια παράδοση 57 ετών, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, θα διοργανώσει από τις 17 έως τις 26 Ιουλίου το «58οΔιεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου», το οποίο θα επισκεφθεί την Τήνο και τα Ψαρά.

« Ο ΠΟΙΑΘ συμμετέχοντας στον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Εθνεγερσία αφιερώνει το 58ο Ράλλυ Αιγαίου στην Ηρωική Νήσο των Ψαρών και στο ολοκαύτωμά της που συγκλόνισε την Ευρώπη και ενέπνευσε πολλούς πνευματικούς ανθρώπους, όπως τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό που έγραψε το ποίημα « Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη », και τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Νικόλαο Γύζη με τους δύο πίνακές του « Η Δόξα των Ψαρών » και « Η καταστροφή των Ψαρών».», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση από το Φαληρικό Όρμο, συμβολικά μπροστά από το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, στις 17 Ιουλίου, και ύστερα από μία διαδρομή 95 ν.μ. αφού αφήσουν αριστερά την Κύθνο και δεξιά τη Σύρο θα φτάσουν στην Τήνο. Από την Τήνο θα αποπλεύσουν στις 20/7 με προορισμό τα Ψαρά (70 ν.μ.). Στις 23 Ιουλίου θα διεξαχθεί τοπική ιστιοδρομία με διαδρομή τον περίπλου Ψαρών και Αντίψαρων (20.μ.), και τέλος στις 24 Ιουλίου τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά και θα χαράξουν πορεία για το Σούνιο (95 ν.μ.), όπου και θα τερματίσουν κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα. Η συνολική διαδρομή την οποία θα καλύψουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που θα αγωνιστούν στο 58ο Ράλλυ Αιγαίου θα ξεπεράσει τα 300 ναυτικά μίλια.

Κατά την παραμονή των πληρωμάτων στα Ψαρά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, όπως καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Κωνσταντίνου Κανάρη, στο Ηρώον, και στην προτομή του Ιωάννη Βαρβάκη, καθώς και τρισάγιο στα εκκλησάκια του Άγιου Ιωάννη και της Αγίας Άννας στη Μαύρη Ράχη.

Άλλη μία χρονιά που η διοργάνωση θα στηρίξει τη δράση του ΠΟΙΑΘ «Να Σώσουμε Τις Θάλασσές Μας», αφού τα πληρώματα σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).θα πραγματοποιήσουν καθαρισμούς σε παραλίες της Τήνου και των Ψαρών, ενώ όπως και τα τρία προηγούμενα χρόνια σε όλες τις εκδηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα είδη εστίασης, ( ποτήρια, πιάτα, πιρούνια, καλαμάκια & σακούλες απορριμμάτων), Επίσης δε, θα ανακυκλωθούν όλα τα απορρίμματα των συμμετεχόντων σκαφών στα κατά τόπους λιμάνια του αγώνα.

Χορηγός του αγώνα για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτής η εταιρεία, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους διεθνώς κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία.

Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Σε Live Streaming θα μεταδοθεί από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο 11ος αγώνας «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy»

Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Ν.Ο.Π. Φαλήρου διοργανώνει τον αγώνα «Nikos Sarikavazis Optimist Trophy» στη μνήμη του παλιού προέδρου του ομίλου (από το 1979 μέχρι τον θάνατό του στις 11/2/2011) και της ΕΙΟ

Σπορ
Σπορ: Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Οι νικητές στο Open Περιφερειακό πρωτάθλημα Aθηνών στα ILCA 4

Αναλυτικά οι νικητές στο open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών (Grand Slam) της κατηγορίας ILCA 4

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Ερμιόνη Γκίκα: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη θέλω το χρυσό»

Αυτοπεποίθηση, ηρεμία, εμπειρία. Τρεις λέξεις που έβγαιναν συχνά πυκνά από το στόμα της Ερμιόνης Γκίκα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Ο Λούκα Ραντέλιτς μετά το ασημένιο της Ερμιόνης Γκίκα στο παγκόσμιο «ο μεγάλος μας στόχος είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του λος άντζελες»

Θυμίζουμε ότι η Ελληνίδα ιστιοπλόος είχε στεφθεί πέρυσι παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων στην ίδια κατηγορία και με το καλημέρα του νέου έτους δείχνει το πολύ υψηλό επίπεδό της και ουσιαστικά επαναλαμβάνει έναν θρίαμβο.

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Το παλεύει στην τελική ευθεία του παγκοσμίου πρωταθλήματιος ILCA 6 U21 για να πάρει το μετάλλιο η Ερμιόνη Γκίκα...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ