ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Καράτε: Συλλέκτες μεταλλίων και στο Βαλκανικό!

«Είναι το μέλλον του ελληνικού καράτε όλα αυτά τα παιδιά», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θεόδωρος Σιετής - Αναλυτικά όλα τα μετάλλια
Καράτε: Συλλέκτες μεταλλίων και στο Βαλκανικό!

Οι επιτυχίες του ελληνικού καράτε σε διεθνές επίπεδο, συνεχίζονται. Συνολικά 25 μετάλλια έφεραν στην Ελλάδα οι καρατέκα που μετείχαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών, Βετεράνων και μικρών ηλικιών, διοργάνωση που φιλοξενήθηκε το τριήμερο 4-6 Ιουνίου στο Βελιγράδι.

Χρυσά μετάλλια στους «μεγάλους» κατέκτησαν στο Κούμιτε ο Διονύσης Ξένος (-67κ.), η Κέλλυ Κυδωνάκη (+68κ.) και ασημένιο ο Στέφανος Ξένος (-60κ.), λίγες ημέρες μετά τις επιτυχίες τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκαζιαντέπ.

Στην παρέα των «μεταλλιούχων» προστέθηκε ο Τάσος Χασανάκος με την τρίτη θέση στα -67κ. και η Τζωρτζίνα Ξένου με το χάλκινο μετάλλιο στο ΚΑΤΑ γυναικών.

Ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα παιδιά ηλικίας 8-13 ετών που αγωνίστηκαν με τα ελληνικά χρώματα, κατακτώντας μετάλλια και κυρίως αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.

«Είναι το μέλλον του ελληνικού καράτε όλα αυτά τα παιδιά, που έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις και να μπουν από νωρίς σε ένα υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, Θεόδωρος Σιετής.

Και πρόσθεσε: «Οι επιτυχίες στο βαλκανικό σε συνδυασμό βέβαια με τα πέντε μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και αθλήτριές μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δείχνουν ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Το 2022 εξελίσσεται πολύ καλά για τα ελληνικά χρώματα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν και στο Ευρωπαϊκό Νέων που ακολουθεί σε λίγες ημέρες».

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα συμμετείχαν περίπου 1.300 αθλητές και η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της με 25 μετάλλια (8 χρυσά – 6 ασημένια – 11 χάλκινα).

Αναλυτικά οι επιτυχίες του ελληνικού καράτε:

ΧΡΥΣΑ

Διονύσης Ξένος (-67κ. ΑΝΔΡΩΝ)
Κέλλυ Κυδωνάκη (+68κ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

Αγ. Μωραϊτης (-50κ. 13yrs)
Ελένη Σιταρά (ΚΑΤΑ 13yrs)

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

Στέφανος Ξένος (-60κ. ΑΝΔΡΩΝ)

Αγ. Περγαλία (+44κ. 11yrs)
Γρ. Σιετής (-52κ. 12yrs)
Ελ. Ζερβού (ΚΑΤΑ 13yrs)

Ομαδικό Κάτα (Κορίτσια, 12-13yrs)
– Β. Παπασπυρου
– Σπ. Μπουγιουκλακη
– Στ. Χρυσανθακοπουλου

ΧΑΛΚΙΝΑ

Τάσος Χασανάκος (-67κ. ΑΝΔΡΩΝ)
Τζωρτζίνα Ξένου (ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)
Αναστ. Αναστασιάδη (+50κ. 12yrs)
Νικολ. Ασβεστοπούλου (-36κ. 11yrs)
Μιχ. Γκοντόπουλος (-40κ. 11yrs)
Αγγ. Μπιτσώρης (-42κ. 12yrs)
Αδ. Μωραϊτης (-45κ. 11yrs)
Ελ. Παπαβασιλείου (-45κ. 12yrs)
Σ. Παυλίδης (-42κ. 12yrs)
Βαλ. Χύτη (-37κ. 10yrs)
Μ. Νικηφόρος (ΚΑΤΑ 8yrs)

Επίσης, στο βαλκανικό βετεράνων μετάλλια κατέκτησαν οι: Ελένη Κωτσίρη, Σταύρος Μπίμπας, Γιάννης Τσαρούχας, Γιώργος Πελέκης (χρυσά), Νεκτάριος Ξένος (ασημένιο)

Και μια γεύση από το άθλημα για… επιδόρπιο

Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιστιοπλοΐα: Ολοκληρώνονται οι ετοιμασίες των 72 σκαφών που θα λάβουν μέρος στην «Aegean Regatta 2025»!

Ολοκληρώνονται οι ετοιμασίες των 72 σκαφών που θα λάβουν μέρος στην «Aegean Regatta 2025»!

Όλα έτοιμα για την «Aegean Regatta 2025»

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Όλα έτοιμα για το «Aegean Regatta»

Όλα έτοιμα για το «Aegean Regatta»

Όλα είναι έτοιμα για την «Aegean Regatta» που μεγάλωσε μια γενιά ιστιοπλόων και προσφέρει στα ακριτικά νησιά.

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Εντυπωσιακή η πρεμιέρα των Ελλήνων ιστιοπλόων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Techno 293 και 293 Plus

Εντυπωσιακή η πρεμιέρα των Ελλήνων ιστιοπλόων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Techno 293 και 293 Plus

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα των Ελλήνων ιστιοπλόων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  Techno 293 και 293 Plus που διεξάγεται στην Ουαλία. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας είναι πολύ δυνατοί και σε αυτή τη διεθνή κλάση και με το καλημέρα έδειξαν ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις περισσότερες κατηγορίες. Αναλυτικά τα πρώτα αποτελέσματα μετά και την τρίτη...

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Αγκαλιά με το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 Youth στο Λος Άντζελες είναι η Ερμιόνη Γκίκα – Σίγουρος στο βάθρο των U17 ο Κομιανός!

Αγκαλιά με το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 Youth στο Λος Άντζελες είναι η Ερμιόνη Γκίκα – Σίγουρος στο βάθρο των U17 ο Κομιανός!

Μεγάλες επιτυχίες για τους Έλληνες ιστιοπλόους!

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Έτοιμη για βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 Youth η Ερμιόνη Γκίκα – Μετάλλιο έχει εξασφαλίσει ο Ε.Ν. Κομιανός στα U17!

Έτοιμη για βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 Youth η Ερμιόνη Γκίκα – Μετάλλιο έχει εξασφαλίσει ο Ε.Ν. Κομιανός στα U17!

Μεγάλη μάχη για τα τρία μετάλλια γίνεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ολυμπιακής κατηγορίας ILCA 6 Youth που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λος Αντζελες.

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Στη 2η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ILCA 4 Youth του Λος Άντζελες ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα

Στη 2η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ILCA 4 Youth του Λος Άντζελες ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα

Εξαιρετική η Ερμιόνη Γκίκα!

Ιστιοπλοΐα
Άρση Βαρών: Βούλα Πατουλίδου: Το συγκινητικό της μήνυμα μετά το θάνατο του συζύγου της!

Βούλα Πατουλίδου: Το συγκινητικό της μήνυμα μετά το θάνατο του συζύγου της!

Το πιο γλυκό μήνυμα από τη Βούλα Πατουλίδου.

Άρση Βαρών
Ιστιοπλοΐα: Στην κορυφή του κόσμου η Ελληνική Ιστιοπλοΐα!

Στην κορυφή του κόσμου η Ελληνική Ιστιοπλοΐα!

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι ιστιοπλόοι μας κατέκτησαν 16 μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA4 Youth στο Λος Άντζελες και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 420 και 470 Junior στην Πορτογαλία!

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Εντυπωσιακοί οι Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 4 Youth και το Ευρωπαϊκό Junior!

Εντυπωσιακοί οι Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 4 Youth και το Ευρωπαϊκό Junior!

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι συνεχίζουν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA 4 Youth του Λος Άντζελες και το ευρωπαϊκό 420 και 470 junior της Πορτογαλίας

Ιστιοπλοΐα