Ερωτηματικά προκάλεσε ο περιορισμός της ΕΟΕ στις ηλικίες και στα χρήματα που κερδίζουν οι αθλητές και αθλήτριες για να δοθούν οι υποτροφίες.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα μοιράσει το χρηματικό ποσό των 150.000 δολαρίων σε 11 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, μέσω της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης. Το κριτήριο όμως που τέθηκε, δημιούργησε εύλογες αντιδράσεις, αφού για πολλούς θεωρείται «ρατσιστικό». Αυτό γιατί μπήκαν δύο βασικά κριτήρια, το πρώτο να δοθούν στους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Δηλαδή, μόνο στον Μίλτο Τεντόγλου, τον Στέφανο Ντούσκο και τον Λευτέρη Πετρούνια και το δεύτερο οι αθλητές να είναι μέχρι 30 ετών και να μην έχουν χορηγίες ετησίως πάνω από 12.000 ευρώ!
Αυτό έφερε αλυσίδα αντιδράσεων με κάποιους να ασκούν κριτική, όπως την Κατερίνα Στεφανίδη. Η ολυμπιονίκη του 2016 στο επί κοντώ έγραψε πως είναι άδικη η ηλικιακή διάκριση. Με αυτούς τους περιορισμούς άλλες δύο πρωταθλήτριες του στίβου την «πληρώνουν», οι δύο όγδοες στο Τόκιο, Νικόλ Κυριακοπούλου και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα κριτήρια που θέτει η Ολυμπιακή Αλληλεγγύη, είναι πως τα χρήματα θα πρέπει να πηγαίνουν σε αθλητές που δεν έχουν μέσα χρηματοδότησης της προετοιμασίας τους και θα τους βοηθήσει η υποτροφία. Την τελική όμως απόφαση έχει η κάθε Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ελλάδα φυσικά η Ε.Ο.Ε.
Οι 11 αθλητές που παίρνουν τις υποτροφίες είναι:
Εμμανουήλ Καραλής (στίβος), Βασιλεία Καραχάλιου (ιστιοπλοΐα), Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), Άλκης Κυνηγάκης (ανοιχτή θάλασσα), Μαρία Κυρίδου (κωπηλασία), Χριστίνα Μπούρμπου (κωπηλασία), Στέφανος Ντούσκος (κωπηλασία), Λευτέρης Πετρούνιας (κωπηλασία), Ελισάβετ Τελτσίδου (τζούντο), Μίλτος Τεντόγλου (στίβος), Φανή Τζέλη (ταεκβοντό).