ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ελλάδα – Ισλανδία 28-28: «Αυτοκτόνησε» η Εθνική

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Εθνική ομάδα των Ανδρών στο χάντμπολ, προκειμένου να πανηγυρίσει μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της! Μετά από μία τεράστια εμφάνιση, η Ελλάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 28-28 με την Ισλανδία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης στην 5η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2020. H Εθνική μας παραλίγο να «σοκάρει»...
Ελλάδα – Ισλανδία 28-28: «Αυτοκτόνησε» η Εθνική

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Εθνική ομάδα των Ανδρών στο χάντμπολ, προκειμένου να πανηγυρίσει μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της! Μετά από μία τεράστια εμφάνιση, η Ελλάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 28-28 με την Ισλανδία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης στην 5η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2020.

H Εθνική μας παραλίγο να «σοκάρει» για δεύτερη φορά τον κόσμο του χάντμπολ μετά την νίκη επί των Σκοπίων τον Οκτώβριο, αφού έφτασε να προηγείται με δύο γκολ 25 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Τελικά οι Ισλανδοί πήραν τον βαθμό με γκολ του Γκούναρσον στο 59:36 και 59:58, έπειτα από λάθος του Κεδέρη στην ελληνική επίθεση.

Πλέον η Ελλάδα θέλει μόνο νίκη στη Στρούμιτσα την Κυριακή (19:00) στην αυλαία των προκριματικών για να περάσει στα τελικά της διοργάνωσης.

Η Εθνική «κοίταξε στα μάτια» την Ισλανδία και τους παγκόσμιους αστέρες παίκτες της, παρά τις σοβαρές βασικές απουσίες (Μάλλιος, Τσίλης, Λιάπης) και άξιζε τη νίκη, ενώ ακόμα σημαντικότερο είναι πως ρόλο στο παιχνίδι είχαν πολλά νέα παιδιά που αντεπεξήλθαν σε υψηλό επίπεδο.

Μεγάλο ματς έκαναν ο Πέτρος Μπουκοβίνας, ο Δημήτρης Τζηράς και ο Μπάμπης Δομπρής, ενώ και η ελληνική άμυνα στάθηκε εξαιρετικά με τους Κανδύλα και Παπαδιονυσίου στο κέντρο.

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΛΑΝΔΙΑ 28-28

Τα πεντάλεπτα: 2-4, 4-6, 6-7, 6-10, 10-13, 12-15 (ημχ), 16-16, 17-19, 21-21, 23-23, 24-24, 28-28.

Ελλάδα (Αρβανίτης): Μπάγιος, Νικολαΐδης, Μυλωνάς 3, Κρητικός, Πασσιάς, Μπουκοβίνας, Κεδέρης 4, Καραμπουρνιώτης, Δομπρής 4, Τζηράς 9, Χερουβείμ, Κανδύλας, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 4, Καλόμοιρος 2, Παπαντωνόπουλος.

Ισλανδία (Γκούντμουντσον): Πάλμαρσον 5, Έλισον, Σίγκουρντσον 7, Γκίσλασον, Γκούντμουντσον 1, Ίνγκασον, Χαλγκριμσον, Γκούναρσον 9, Γκούσταφσον, Μπιοργκβινσον, Άρνασον, Γκούντγιονσον, Θράσταρσον, Γιόνσον 4, Έιναρσον 2, Σμάρασον.
Διαιτητές: Πάντζιτς – Σατόρντιτσα. Δίλεπτα: 4-1. Πέναλτι: 5/5 – 1/3

* Στη βαθμολογία του ομίλου τα Σκόπια έχουν 7 βαθμούς, η Ισλανδία 6, η Τουρκία 4 και η Ελλάδα ακολουθεί με 3.

«Έχουμε κάνει βήμα μπροστά»

Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιάννης Αρβανίτης λίγα λεπτά μετά το τέλος του ματς με τους Ισλανδούς δήλωσε: «Εντυπωσιακό συναίσθημα.

Είμαστε στεναχωρημένοι που μας πήρε βαθμό η Ισλανδία. Αν το συζητάγαμε πριν το ματς θα ήταν σαν ανέκδοτο. Ήμασταν 2 γκολ μπροστά 40 δευτερόλεπτα, είχαμε το ματς στα χέρια μας, δεν το διαχειριστήκαμε, χάντμπολ είναι, μαθαίνουμε από αυτά. Για μένα είναι σημαντικό ότι έχουμε κάνει βήμα μπροστά, αντιμετωπίζουμε στα ίσια αυτές τις ομάδες. Αν η νίκη που χρειαζόμαστε για να περάσουμε δεν έρθει μέσα στα Σκόπια, σίγουρα θα την βρούμε κάποια στιγμή μπροστά μας. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος, είδαμε νέα παιδιά σήμερα που στάθηκαν πάρα πολύ καλά».

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΑΕΚ: ΑΕΚ – Αθηναϊκός 2/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ – Αθηναϊκός 2/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ - Αθηναϊκός δίνουν μάχη με ένταση και μονομαχίες, με στόχο τον έλεγχο του ρυθμού, τις σωστές επιλογές και τη νίκη μέχρι τέλους.

ΑΕΚ
Χάντμπολ: Ολυμπιακός χάντμπολ δοκιμάζεται με τον Ιωνικό σε κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος

Ολυμπιακός χάντμπολ δοκιμάζεται με τον Ιωνικό σε κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος

Δοκιμασία για τον Ολυμπιακό χάντμπολ απέναντι στον Ιωνικό, σε ματς που απαιτεί σοβαρότητα και σταθερή απόδοση.

Χάντμπολ
Χάντμπολ: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 28/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 28/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ σε ντέρμπι Α1 Γυναικών χάντμπολ, με ένταση, ρυθμό και μάχη κατοχών που κρίνει ισορροπίες και ψυχολογία.

Χάντμπολ
Σπορ: Γυναικείο χάντμπολ με ουσία και κοινωνικό μήνυμα στα Μελίσσια

Γυναικείο χάντμπολ με ουσία και κοινωνικό μήνυμα στα Μελίσσια

Στα Μελίσσια το γυναικείο χάντμπολ απέδειξε πως ο αθλητισμός μπορεί να νικά το σκορ προσφέροντας ελπίδα δύναμη αλληλεγγύη και ζωή σε όλους

Σπορ
Χάντμπολ: Μακρόγλου: Το πρώτο βήμα, με πίστη και προοπτική

Μακρόγλου: Το πρώτο βήμα, με πίστη και προοπτική

Η Βασιλεία Μακρόγλου αναγνωρίζει τα περιθώρια βελτίωσης, επιμένει στη δουλειά και εμπνέει εμπιστοσύνη χτίζοντας ένα σύνολο με διάρκεια και ταυτότητα

Χάντμπολ
Χάντμπολ: Ο ΠΑΟΚ πήρε τη ρεβάνς στη Νέα Ιωνία και ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη ρεβάνς στη Νέα Ιωνία και ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 24-22 της Νέας Ιωνίας στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Α1 χάντμπολ γυναικών και ξεκίνησε με νίκη τη φετινή σεζόν.

Χάντμπολ
Χάντμπολ: Η Νέα Ιωνία κατέκτησε ξανά το Σούπερ Καπ στο χάντμπολ γυναικών

Η Νέα Ιωνία κατέκτησε ξανά το Σούπερ Καπ στο χάντμπολ γυναικών

Η Νέα Ιωνία επικράτησε του ΠΑΟΚ με 19-17 και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σούπερ Καπ στο χάντμπολ γυναικών.

Χάντμπολ
Χάντμπολ: Αήττητοι Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην κορυφή της Handball Premier

Αήττητοι Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην κορυφή της Handball Premier

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ συνέχισαν με νίκες στην 6η αγωνιστική της Handball Premier και παραμένουν αήττητοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Χάντμπολ
Χάντμπολ: Διομήδης Άργους – Ήττα ελπίδας στο Μαυροβούνιο

Διομήδης Άργους – Ήττα ελπίδας στο Μαυροβούνιο

Ο Διομήδης Άργους ηττήθηκε 30-28 από την Μπουντβάνσκα Ριβιέρα στο Μαυροβούνιο αλλά διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στον 2ο γύρο του European Cup.

Χάντμπολ