ΧΑΝΤΜΠΟΛ

OXE – Αυγενάκης: Αυτά προτείνει για την ολοκλήρωση της σεζόν

Στον Λευτέρη Αυγενάκη στάλθηκε η πρόταση της ΟΧΕ για απευθείας τελικούς των πλέι-οφ στην Α1 χάντμπολ ανδρών και γυναικών, καθώς και του τελικού του κυπέλλου ανδρών.
OXE – Αυγενάκης: Αυτά προτείνει για την ολοκλήρωση της σεζόν

Στον Λευτέρη Αυγενάκη στάλθηκε η πρόταση της ΟΧΕ για απευθείας τελικούς των πλέι-οφ στην Α1 χάντμπολ ανδρών και γυναικών, καθώς και του τελικού του κυπέλλου ανδρών.

Η Ομοσπονδία κατέθεσε την πρότασή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού για ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά:

Την πρόθεση της να κριθούν εντός των αγωνιστικών χώρων τα δύο μεγαλύτερα πρωταθλήματα χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών, καθώς και το Κύπελλο Ανδρών, μετουσίωσε σε προτάσεις η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Με σημερινή επιστολή της προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η ΟΧΕ παραθέτει αναλυτικά το πλάνο της με συγκεκριμένες ημερομηνίες για προπονήσεις και αγώνες.

Πλέον η υλοποίηση ή όχι του συγκεκριμένου πλάνου θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις της αθλητικής ηγεσίας και της Υγειονομικής Επιστημονικής επιτροπής.

Αυτούσια η επιστολή της ΟΧΕ στον κ. Αυγενάκη:

«Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,
Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης που αφορούν το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και τον ορισμό της Υγειονομικής Επιστημονικής επιτροπής , η οποία επεξεργάζεται και καθορίζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η εφαρμογή των οποίων είναι βασική προϋπόθεση για την ασφαλή επαναφορά στην κανονικότητα, η Ομοσπονδία μας , προκειμένου να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματά της προτείνει τα εξής:

Α HANDBALL PREMIER ΑΝΔΡΩΝ- Διοργάνωση της τελικής φάσης (play off) μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΕΚ) στις τρεις (3) νίκες . Ελάχιστο διάστημα προετοιμασίας των ομάδων 15 ημέρες, δηλαδή από 11-25/5 φυσική κατάσταση σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους και 15 ημέρες ήτοι από 25/5 -10/6 προετοιμασία τεχνικο-τακτική προπόνηση σε κλειστούς αθλητικούς χώρους. Οι αγώνες προτείνεται να διεξαχθούν στις ημερομηνίες : 16/6, 19/6, 22/6, 25/6 και 28/6. Ως έδρα των αγώνων προτείνεται κρατικό κλειστό γυμναστήριο στην Αθήνα (π.χ ΟΑΚΑ ή Σ.Ε.Φ)

Β) ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΔΙΟΜΗΔΗ ΑΡΓΟΥΣ στις 13/6 σε κρατική εγκατάσταση κατά προτίμηση στην Αθήνα.

Γ) Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- Διοργάνωση της τελικής φάσης (play off) μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων ΠΑΟΚ – ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ) στις δύο (2) νίκες . Ελάχιστο διάστημα προετοιμασίας των ομάδων 15 ημέρες, δηλαδή από 11-25/5 φυσική κατάσταση σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους και 15 ημέρες ήτοι από 25/5 -10/6 προετοιμασία τεχνικο-τακτική- προπόνηση σε κλειστούς αθλητικούς χώρους. Οι αγώνες προτείνεται να διεξαχθούν στις ημερομηνίες : 16/6, 19/6, και 22/6, . Ως έδρα των αγώνων προτείνεται κρατικό κλειστό γυμναστήριο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (π.χ ΟΑΚΑ και ΜΙΚΡΑ 3).

Κύριε Υφυπουργέ,

Το χρονοδιάγραμμα που προτείνουμε αφορά μόνο τις 2 πρώτες ομάδες της Α1 Ανδρών και Γυναικών προκειμένου να ανακηρύξουμε τις πρωταθλήτριες ομάδες περιόδου 2019-2020 και το ζευγάρι που έχει ήδη προκριθεί στον Τελικό Κυπέλλου Ανδρών.

Η ομοσπονδία μας έχει εκφράσει από τον Μάρτιο την βούλησή της να ανακηρύξει τους πρωταθλητές της και κυπελλούχους στους αγωνιστικούς χώρους, στις δύο κορυφαίες κατηγορίες , γι’ αυτό και η απόφασή μας για προσωρινή αναστολή προσέβλεπε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας δίνονταν η δυνατότητα να αγωνιστούμε.

Η απάντησή σας για την υλοποίηση ή όχι του χρονοδιαγράμματος που προτείνουμε, θα αποτελέσει τον βασικό παράγοντα προκειμένου το Διοικητικό μας Συμβούλιο να προβεί στην επιβεβλημένη τροποποίηση των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2019-2020».

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Γκαντής                 Κώστας Σταματιάδης

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΑΕΚ: ΑΕΚ – Αθηναϊκός 2/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ – Αθηναϊκός 2/2/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ - Αθηναϊκός δίνουν μάχη με ένταση και μονομαχίες, με στόχο τον έλεγχο του ρυθμού, τις σωστές επιλογές και τη νίκη μέχρι τέλους.

ΑΕΚ
Χάντμπολ: Ολυμπιακός χάντμπολ δοκιμάζεται με τον Ιωνικό σε κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος

Ολυμπιακός χάντμπολ δοκιμάζεται με τον Ιωνικό σε κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος

Δοκιμασία για τον Ολυμπιακό χάντμπολ απέναντι στον Ιωνικό, σε ματς που απαιτεί σοβαρότητα και σταθερή απόδοση.

Χάντμπολ
Χάντμπολ: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 28/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 28/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ σε ντέρμπι Α1 Γυναικών χάντμπολ, με ένταση, ρυθμό και μάχη κατοχών που κρίνει ισορροπίες και ψυχολογία.

Χάντμπολ
Σπορ: Γυναικείο χάντμπολ με ουσία και κοινωνικό μήνυμα στα Μελίσσια

Γυναικείο χάντμπολ με ουσία και κοινωνικό μήνυμα στα Μελίσσια

Στα Μελίσσια το γυναικείο χάντμπολ απέδειξε πως ο αθλητισμός μπορεί να νικά το σκορ προσφέροντας ελπίδα δύναμη αλληλεγγύη και ζωή σε όλους

Σπορ
Χάντμπολ: Μακρόγλου: Το πρώτο βήμα, με πίστη και προοπτική

Μακρόγλου: Το πρώτο βήμα, με πίστη και προοπτική

Η Βασιλεία Μακρόγλου αναγνωρίζει τα περιθώρια βελτίωσης, επιμένει στη δουλειά και εμπνέει εμπιστοσύνη χτίζοντας ένα σύνολο με διάρκεια και ταυτότητα

Χάντμπολ
Χάντμπολ: Ο ΠΑΟΚ πήρε τη ρεβάνς στη Νέα Ιωνία και ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη ρεβάνς στη Νέα Ιωνία και ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 24-22 της Νέας Ιωνίας στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Α1 χάντμπολ γυναικών και ξεκίνησε με νίκη τη φετινή σεζόν.

Χάντμπολ
Χάντμπολ: Η Νέα Ιωνία κατέκτησε ξανά το Σούπερ Καπ στο χάντμπολ γυναικών

Η Νέα Ιωνία κατέκτησε ξανά το Σούπερ Καπ στο χάντμπολ γυναικών

Η Νέα Ιωνία επικράτησε του ΠΑΟΚ με 19-17 και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σούπερ Καπ στο χάντμπολ γυναικών.

Χάντμπολ
Χάντμπολ: Αήττητοι Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην κορυφή της Handball Premier

Αήττητοι Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην κορυφή της Handball Premier

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ συνέχισαν με νίκες στην 6η αγωνιστική της Handball Premier και παραμένουν αήττητοι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Χάντμπολ
Χάντμπολ: Διομήδης Άργους – Ήττα ελπίδας στο Μαυροβούνιο

Διομήδης Άργους – Ήττα ελπίδας στο Μαυροβούνιο

Ο Διομήδης Άργους ηττήθηκε 30-28 από την Μπουντβάνσκα Ριβιέρα στο Μαυροβούνιο αλλά διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στον 2ο γύρο του European Cup.

Χάντμπολ