ΣΠΟΡ

Η αλλαγή της ΕΟΕ έφερε τελικά… ψίχουλα στους αθλητές στο δρόμο για το Παρίσι! Αρνήθηκε η Κυριακοπούλου

Με τα νέα κριτήρια της ΕΟΕ, αν όλοι οι αθλητές δεχθούν την υποτροφία, αντιστοιχεί σε κάθε αθλητή το ποσό των περίπου 170 ευρώ το μήνα!

Το λάθος της ΕΟΕ να θέσει ηλικιακό όριο και να μην έχει πιο ξεκάθαρα κριτήρια για τα χρήματα της υποτροφίας έφερε τελικά μια τρύπα στο νερό!
Συντάκτης: Τόλης Λελεκίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το λάθος της ΕΟΕ να θέσει ηλικιακό όριο και να μην έχει πιο ξεκάθαρα κριτήρια για τα χρήματα της υποτροφίας έφερε τελικά μια τρύπα στο νερό!

Μπορεί η νέα απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που δεν έχει ηλικιακό όριο και ανοίγει τις θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, προσθέτοντας και τις θέσεις 9-12 να φαντάζει πιο δίκαιη, αλλά δεν αποτελεί το βοήθημα που ήθελαν οι αθλητές για την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο δρόμο για το Παρίσι, δηλαδή, σε τρία χρόνια οι Έλληνες πρωταθλητές θα μοιραστούν 150.000 δολάρια που δίνει η ΔΟΕ μέσω της ολυμπιακής υποτροφίας. Στην αρχική απόφαση της ΕΟΕ, που ξεσήκωσε αντιδράσεις, τα χρήματα που θα έπαιρνε κάθε αθλητής το μήνα θα ήταν περίπου 425 δολάρια, δηλαδή 370 ευρώ. Τώρα που το κριτήριο άνοιξε ήδη στη λίστα με τους αθλητές που βρίσκονται στην πρώτη δωδεκάδα στο Τόκιο φθάνει τους 24. Φυσικά υπάρχει και ο οικονομικός περιορισμός, που αφορά εισοδήματα από χορηγίες να μην ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ. Και εκεί υπάρχει αδικία, αφού υπάρχουν αθλητές που πράγματι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και άλλοι που έχουν άλλες πηγές εισοδημάτων και μπορούν να τα βγάζουν πέρα. Έτσι, τα 150.000 δολάρια, που είναι για 32 μήνες και αναμένεται να μοιραστούν σε τουλάχιστον 24 αθλητές και αθλήτριες, σημαίνει πως κάθε μήνα στους λογαριασμούς των αθλητών θα μπαίνουν από 195 δολάρια, δηλαδή από 170 ευρώ!

Πάντως, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν δέχθηκε να πάρει τα χρήματα της υποτροφίας και με μήνυμά της στα social media έγραψε.

«Όταν πρέπει να γίνει κριτική για τα αυτονόητα τότε αν και καλοδεχούμενη η διόρθωση, εντούτοις δεν αλλάζει το ότι αισθάνθηκα να με μειώνουν.

Δεν θα δεχτώ την υποτροφία της ΕΟΕ και επιλέγω να μοιραστεί στους υπόλοιπους αθλητές.

Θα κρατήσω την υπερηφάνεια μου που κατάφερα να επιστρέψω μετά από εγκυμοσύνη και να κερδίσω μετάλλια και την 8η θέση στο Τόκιο.

Λίγο εκτιμήθηκε τελικά».

Πάντως, θα έπρεπε από την αρχή η ΕΟΕ να έχει θέσει πιο ξεκάθαρα κριτήρια και έστω πιο αυστηρά, ώστε να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο που πιέστηκε από τις αντιδράσεις να ανοίξει τα κριτήρια.

Οι αθλητές που πήραν 1-12 θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι: Μίλτος Τεντόγλου, Κατερίνα Στεφανίδη, Εμμανουήλ Καραλής, Νικόλ Κυριακοπούλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (στίβος), Στέφανος Ντούσκος, Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρία Κυρίδου, Αννέτα Κυρίδου (κωπηλασία), Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), Κρίστιαν Γκολομέεβ, Άλκης Κυνηγάκης, Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Χρήστου, Νόρα Δράκου, Κώστας Μερετσόλιας (κολύμβηση), Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), Ελισάβετ Τελτσίδου (τζούντο), Φένια Τζέλη (ταεκβοντό), Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Βασιλεία Καραχάλιου, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Γιάννης Μιτάκης (ιστιοπλοΐα), Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη), Θόδωρος Ιακωβίδης (άρση βαρών).

 

Exit mobile version