ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Οι νικητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα λέιζερ 4,7 της Κατερίνης

Σε πολύ υψηλό επίπεδο έγινε στην Κατερίνη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 που διοργάνωσε η ΕΙΟ σε συνεργασία με τον τοπικό ναυτικό όμιλο.
Οι νικητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα λέιζερ 4,7 της Κατερίνης

Σε πολύ υψηλό επίπεδο έγινε στην Κατερίνη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 που διοργάνωσε η ΕΙΟ σε συνεργασία με τον τοπικό ναυτικό όμιλο.

Τηρήθηκε πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην Κατερίνη. Έτρεξαν 94 αγόρια και 58 κορίτσια τα οποία «έβγαλαν» 11 συναρπαστικές ιστιοδρομίες.

Στα αγόρια και στην κατηγορία U18 κέρδισε ο Α. Ελευθεριάδης του Ν.Ο.Π.Φ. με 54 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο Α. Γκαρίπης του Ο.Φ.Θ. με 78β. και τρίτος ο Θ. Κυφίδης του Ν.Ο.Β. με 87 βαθμούς.

Ο Α. Ελευθεριάδης ήταν ο νικητής και στα U16, με δεύτερο τον Α. Γκίκα του Ν.Ο.Κ. με 113β. και τον Μ. Σταθά του Α.Ν.Ο.Γ. με 143 βαθμούς.

Στην κατηγορία U18 των κοριτσιών νίκησε η Ε. Καραγεωργίου του Α.Ν.Ο.Γ. με 66β. και ακολούθησαν η Χ. Μένη του Ν.Α.Ο.Β. με 79β. και η Μ. Ε. Καλακώνα του Ν.Ο. Πάρου με 92 βαθμούς.

Η Καλακώνα κέρδισε την κατηγορία U16, με δεύτερη την Ε. Γκίκα του Ν.Ο.Κ με 97 β. και τρίτη την Τ. Μπουγιατιώτη του Ν.Α.Ο Μάτι Αττικής με 112 βαθμούς.

ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΠΤΙΜΙΣΤ

 Φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος Οπτιμιστ στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας. Έγιναν 10 ιστιοδρομίες και έλαβαν μέρος 259 σκάφη.

Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Ε. Α. Γουίντερς του Ν.Ο.Κ.Β. που κατέλαβε την 37η θέση στη γενική και την 8η στα κορίτσια.

Από εκεί και πέρα η Ι. Κερκέζου του Ν.Ο.Καλαμακίου ήταν 86η, ο Α. Ζαρίμης του ίδιου ομίλου 120ος, η Ε. Αλχανάτη του Ν.Ο.Π.Φ 131η και ο Ι. Παναγόπουλος του Α.Ν.Ο.Γ. 138ος.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ερμιόνη Γκίκα στην Ολυμπιακή κατηγορία ILCA 6 U21!

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21 ανέβηκε η Ερμιόνη Γκίκα.

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Η Ερμιόνη Γκίκα τα δίνει όλα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 6 U21

Το παλεύει στην τελική ευθεία του παγκοσμίου πρωταθλήματιος ILCA 6 U21 για να πάρει το μετάλλιο η Ερμιόνη Γκίκα...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια είναι η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Μέσα στα μετάλλια σταθερά η Ερμιόνη Γκίγκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21 και συγκεκριμένα στη 2η θέση...

Σπορ
Ιστιοπλοΐα: Δυνατό ξεκίνημα από Γκίκα και Πετριανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Δυνατό ξεκίνημα από Γκίκα και Πετριανό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA U21

Τρεις Έλληνες ιστιοπλόοι μπήκαν στο ILCA U21 στο Λανθαρότε με Γκίκα και Πετριανό να δείχνουν από νωρίς ότι έχουν ρυθμό για υψηλές θέσεις.

Ιστιοπλοΐα
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ

Φινάλε στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ

Έπεσε η αυλαία στο open περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών της κατηγορίας Οπτιμιστ...

Ιστιοπλοΐα
Σπορ: Με 203 σκάφη και αθλητές από την Ολλανδία και την Ουγγαρία το open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών στην κατηγορία Οπτιμιστ

Με 203 σκάφη και αθλητές από την Ολλανδία και την Ουγγαρία το open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών στην κατηγορία Οπτιμιστ

Ξεκινά την Παρασκευή το open Περιφερειακό πρωτάθλημα Αθηνών (Grand Slam) στην κατηγορία Οπτιμιστ για την πρόκριση της προεθνικής ομάδας του 2026.

Σπορ
Σπορ: Ο Νίκος Παππάς, κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του Κόσμου για το 2025, ήταν ο νικητής στο περιφερειακό πρωτάθλημα Οπτιμιστ δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών

Ο Νίκος Παππάς, κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του Κόσμου για το 2025, ήταν ο νικητής στο περιφερειακό πρωτάθλημα Οπτιμιστ δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων νησιών

Ο κορυφαίος νέος ιστιοπλόος του κόσμου για το 2025, Νίκος Παππάς, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του κατακτώντας την πρώτη θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Οπτιμιστ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που ολοκληρώθηκε στη Βόνιτσα.

Σπορ
Σπορ: Προπονητικό καμπ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο Μάτι με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Προπονητικό καμπ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο Μάτι με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Με το βλέμμα στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028, η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργανώνει προπονητικό καμπ στο Μάτι για τις εθνικές ομάδες των ολυμπιακών κατηγοριών.

Σπορ
Σπορ: Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA Masters τον Ιούνιο στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA Masters τον Ιούνιο στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου

Το Καλαμάκι και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου μπαίνουν στο επίκεντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας τον Ιούνιο, φιλοξενώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA Masters 2026 με τη συμμετοχή αποστολών από περισσότερες από 40 χώρες.

Σπορ