ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 : Τόσα μετάλλια έχει η Ελλάδα – Αναλυτικά ο πίνακας

Τα οκτώ μετάλλιο έφτασε η Ελλάδα μετά το χάλκινο του Κουρουγκλίεβ στην Ελευθέρα Πάλη - Αναλυτικά ο πίνακας.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 : Τόσα μετάλλια έχει η Ελλάδα – Αναλυτικά ο πίνακας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με το χάλκινο μετάλλιο του Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στην Ελευθέρα Πάλη, η Ελλάδα έφτασε τα οκτώ μετάλλια συνολικά στους Αγώνες του Παρισιού.

Μάλιστα η Ελλάδα «ανέβηκε» στην 43η θέση της κατάταξης των χωρών που έχουν κατακτήσει μετάλλια στους τωρινούς Ολυμπιακούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις συνολικά 206 χώρες (μαζί με αυτή των προσφύγων και εκείνη των ανεξάρτητων αθλητών, δηλαδή Ρώσων και Λευκορώσων που  κατεβαίνουν χωρίς να εκπροσωπούν χώρα) που μετέχουν στην διοργάνωση του Παρισιού 80 είναι εκείνες που έχουν πανηγυρίσει μετάλλιο.

Από εκεί και πέρα η επίδοση των οκτώ μεταλλίων στο Παρίσι είναι η καλύτερη για την Ελλάδα από τα 16 που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004,

Ειδικότερα χώρα μας έχει κατακτήσει έξι χάλκινα, ένα ασημένιο κι ένα χρυσό. Αναλυτικότερα έχουμε πανηγυρίσει ένα χάλκινο στους κρίκους με τον Λευτέρη Πετρούνια, ένα χάλκινο στα 90κ. τζούντο με τον Θοδωρή Τσελίδη, δύο χάλκινα στην κωπηλασία (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών)με τους Κοντού/Φίτσιου και Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή, ένα χάλκινο στο άλμα επί κοντώ με τον Εμμανουήλ Καραλή, ένα χάλκινο στα 74κ. της ελευθέρας πάλης με τον Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, ένα ασημένιο στα 200μ. ύπτιο με τον Απόστολο Χρήστου κι ένα χρυσό στο άλμα εις μήκος με τον Μίλτο Τεντόγλου.

Στην πρωτη θέση φιγουράρουν οι ΗΠΑ με συνολικά 111 μετάλλια, 33 εκ των οποίων χρυσά, 39 αργυρά και 39 χάλκινα, ενώ ακολουθεί η Κίνα με 82 συνολικά μετάλλια, εκ των οποίων τα 33 χρυσά, τα 26 ασημένια και τα 23 χάλκινα.

Στην 3η θέση από μεγάλη απόσταση έπεται η Αυστραλία με 48 μετάλλια, τα 18 χρυσά, τα 16 αργυρά και τα 14 χάλκινα.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κατάταξη στα μετάλλια μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων την Παρασκευή (9/8)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κατάταξη στα μετάλλια μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων την Παρασκευή (9/8)

Αναλυτικά οι κατακτήσεις μεταλλίων από την Ελλάδα ως και την Παρασκευή (9/8)

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Ο Έλληνας προπονητής που οδήγησε την Ολλανδία και πάλι στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού

Ελλάδα Πόλο: Ο Έλληνας προπονητής που οδήγησε την Ολλανδία και πάλι στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού

Ελλάδα Πόλο δε σημαίνει επιτυχίες μόνο από τις Εθνικές ομάδες, η χώρα μας βγάζει και τους καλύτερους προπονητές

Σπορ
Σπορ: Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Μιλάνο-Κορτίνα 2026»: Ο Θανάσης Ζαννιάς και ο Πρέσβης της Ιταλίας Paolo Cuculi σε συμβολική ανάρτηση

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Μιλάνο-Κορτίνα 2026»: Ο Θανάσης Ζαννιάς και ο Πρέσβης της Ιταλίας Paolo Cuculi σε συμβολική ανάρτηση

Η Ολυμπιακή Φλόγα ενώνει Ελλάδα και Ιταλία: Ο Θανάσης Ζαννιάς και ο Πρέσβης της Ιταλίας, Paolo Cuculi...

Σπορ
Σπορ: Ξανά βάθρο! 15-8 την Ιταλία και χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών! (vid)

Ξανά βάθρο! 15-8 την Ιταλία και χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών! (vid)

Τρίτο διαδοχικό μετάλλιο σε επίσημη διοργάνωση η Εθνική ομάδα του γυναικείου πόλο!

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Η πρεμιέρα στους αγώνες πρόκρισης για τις Εθνικές ομάδες ILCA 4 και BIC TECHNO 293 και 293 PLUS

Ιστιοπλοΐα: Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες πρόκρισης της εθνικής ομάδας ILCA 4 και Bic Techno που ξεκινούν αύριο Παρασκευή

Σπορ
Σπορ: Πρακτικές Χαλάρωσης Κερδίζουν Δημοτικότητα Μεταξύ Επαγγελματικών Αθλητικών Ομάδων Παγκοσμίως Σήμερα

Πρακτικές Χαλάρωσης Κερδίζουν Δημοτικότητα Μεταξύ Επαγγελματικών Αθλητικών Ομάδων Παγκοσμίως Σήμερα

Σε μια εποχή που η υπεραπόδοση και η εξουθενωτική προπόνηση θεωρούνταν μονόδρομος για την επιτυχία, οι κορυφαίοι αθλητές του πλανήτη αλλάζουν το παιχνίδι: επιλέγουν τη χαλάρωση αντί για τη φθορά

Σπορ
Σπορ: Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Ιστιοπλοΐα: Πένθος για την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου

Την απώλεια του Χριστόφορου Στράτου πενθεί σύσσωμη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια

Σπορ
Σπορ: Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, Ζαμπίδης εναντίον Μεϊγουέδερ!

Ο μεγαλύτερος αγώνας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, Ζαμπίδης εναντίον Μεϊγουέδερ!

Ο Iron Mike Ζαμπίδης θα αντιμετωπίσει τον θρύλο της πυγμαχίας Φλόιντ Μεϊγουέδερ σε αγώνα, που θα γίνει στην Ελλάδα

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Στα πέναλτι αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Γυναικών, 12-11 η Ουγγαρία (vid)

Ελλάδα Πόλο: Στα πέναλτι αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική Γυναικών, 12-11 η Ουγγαρία (vid)

Ελλάδα Πόλο στο μικρό τελικό η Εθνική Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχασε στα πέναλτι από την Ουγγαρία

Σπορ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Επίδειξη δύναμης η Εθνική Γυναίκων, 15-10 την Ιταλία και πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού (vid)

Ελλάδα Πόλο: Επίδειξη δύναμης η Εθνική Γυναίκων, 15-10 την Ιταλία και πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού (vid)

Ελλάδα Πόλο σημαίνει μεγάλες επιτυχίες και από την Εθνική Γυναικών φυσικά, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού

Σπορ