Sportime

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου πάει στο Τείχιο με διαδρομή 30 χιλιομέτρων

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου διεξάγεται στο Τείχιο Φωκίδας, με διαδρομή 30 χιλιομέτρων και σημαντικές συμμετοχές σε άνδρες και γυναίκες.

Sportime Team 2 λεπτά ανάγνωσης
Πανελλήνιο Ορεινού Δρόμου στο Τείχιο
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Το Τείχιο Φωκίδας θα είναι την Κυριακή 3 Μαΐου 2026 το κέντρο του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Εκεί θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου Ανδρών και Γυναικών, μέσα στο πρόγραμμα του TihioRace.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 το πρωί, από το ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο του Τειχίου. Οι αθλητές θα μπουν σε διαδρομή 30 χιλιομέτρων, με συνολική θετική υψομετρική διαφορά 1.530 μέτρων.

Αυτό σημαίνει πως δεν μιλάμε για έναν απλό αγώνα δρόμου. Οι δρομείς θα έχουν ανηφόρες, κατηφόρες, μονοπάτια και συνεχείς αλλαγές ρυθμού. Σε τέτοιες διαδρομές δεν φτάνει μόνο η ταχύτητα. Θέλει δύναμη, σωστή διαχείριση και καθαρό μυαλό μέχρι το τέλος.

Ο αγώνας του πρωταθλήματος θα γίνει πάνω στο Deer’s Race 30km, που έχει επιλεγεί από τον ΣΕΓΑΣ ως τελικός του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινού Τρεξίματος. Έτσι, το TihioRace παίρνει φέτος ακόμη μεγαλύτερο βάρος.

Στη διοργάνωση αναμένονται δυνατά ονόματα του χώρου. Οι περσινοί πρωταθλητές, Βασίλειος Μπαλαμώτης του Πελασγού ΑΣ Λάρισας και Μαρία Παπαποστόλου του ΑΓΣ Ιωαννίνων, επιστρέφουν για να υπερασπιστούν τους τίτλους τους.

Στους άνδρες, ενδιαφέρον έχουν και οι συμμετοχές του Γιώργου Σταμούλη του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου και του Δημήτρη Σελέτη του ΦΣΚΑ Κοζάνης. Πέρυσι είχαν πάρει τη δεύτερη και την τρίτη θέση και φέτος θα μπουν ξανά στη μάχη για το βάθρο.

Στις γυναίκες, μία από τις παρουσίες που ξεχωρίζουν είναι η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου του ΝΓΣΘ Ηρακλής 1908. Η κούρσα αναμένεται δυνατή, γιατί το επίπεδο των αθλητριών έχει ανέβει και τέτοιες διαδρομές συχνά κρίνονται στα τελευταία χιλιόμετρα.

Το Τείχιο δεν θα έχει μόνο τον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Την ίδια ημέρα, στο πρόγραμμα του TihioRace υπάρχουν και άλλες εκκινήσεις. Στις 10.30 θα ξεκινήσει ο αγώνας των 20 χιλιομέτρων, στις 11.00 ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, στις 11.15 η πορεία 5 χιλιομέτρων για αθλητές με αμαξίδια και στις 11.45 ο παιδικός αγώνας 1,5 χιλιομέτρου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έρχεται σε ένα μέρος που τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί με το ορεινό τρέξιμο. Το Τείχιο έχει γίνει σημείο συνάντησης για αθλητές που θέλουν αγώνα μέσα στη φύση, με διαδρομές που έχουν απαιτήσεις και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για λάθη.

Η Κυριακή θα δείξει ποιοι θα αντέξουν καλύτερα τα 30 χιλιόμετρα και τις ανηφόρες της Φωκίδας. Οι περσινοί νικητές μπαίνουν ως τα ονόματα που όλοι κοιτούν, όμως στο βουνό η κάθε αλλαγή ρυθμού μπορεί να φέρει νέα εικόνα στην κούρσα.

Με πληροφορίες απο ΣΕΓΑΣ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα