Πόλο: Μπάχαλο με την επιστολή στήριξης
H αναστάτωση στο χώρο της υδατοσφαίρισης με αφορμή την κοινή επιστολή στήριξης 17 ολυμπιονικών και πρωταθλητών στον αθλητικό νόμο του Λευτέρη Αυγενάκη, δεν απεφεύχθη. Μετά τον τεχνικό του Παναθηναϊκού στο πόλο, Νίκο Βενετόπουλο, τρία ακόμα άτομα που αναφέρονται στην επιστολή, διαφοροποιήθηκαν με κοινή τους δήλωση. Ο τεχνικός του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης και οι προπονήτριες...H αναστάτωση στο χώρο της υδατοσφαίρισης με αφορμή την κοινή επιστολή στήριξης 17 ολυμπιονικών και πρωταθλητών στον αθλητικό νόμο του Λευτέρη Αυγενάκη, δεν απεφεύχθη.
Μετά τον τεχνικό του Παναθηναϊκού στο πόλο, Νίκο Βενετόπουλο, τρία ακόμα άτομα που αναφέρονται στην επιστολή, διαφοροποιήθηκαν με κοινή τους δήλωση.
Ο τεχνικός του ΓΣ Περιστερίου Κώστας Λούδης και οι προπονήτριες της γυναικείας ομάδας του Νηρέα Χαλανδρίου, Ευτυχία Καραγιάννη και Κατερίνα Οικονομοπούλου από κοινού ξεκαθάρισαν τη δική τους θέση στα παρακάτω: «Εχουμε τοποθετηθεί στο παρελθόν υπέρ του νόμου Αυγενάκη για την αξιοποίηση των ολυμπιονικών στο χώρο του αθλητισμού, μετά τη λήξη της αθλητικής τους καριέρας.
Βρισκόμαστε στον χώρο της πισίνας τα τελευταία 40 χρόνια, τα περισσότερα σαν αθλητές, τα τελευταία σαν προπονητές. Οσοι μας ξέρουν γνωρίζουν καλά πως δεν συνηθίζουμε να εκφραζόμαστε συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχουμε γίνει ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνουμε πιόνι κανενός για πολιτικές αντιπαραθέσεις και διοικητικές διαμάχες!
Επίσης προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν απειλούμαστε από κανέναν και λέμε ξεκάθαρα τη γνώμη μας όταν κρίνουμε ότι αυτό είναι αναγκαίο». Δεν βάλαμε την υπογραφή μας σε καμία επιστολή… Ο νοών νοείτω!».
«Ρωτήθηκαν για τον αθλητικό νόμο, ήταν ενήμεροι για την επιστολή»
Κι ενώ ο καιρός για τις αρχαιρεσίες στις αθλητικές ομοσπονδίες ζυγώνει και σε συνδυασμό με τα όσα ανάλογα συνέβησαν στην ιστιοπλοϊα την περασμένη εβδομάδα, εύλογα δημιουργήθηκε θόρυβος.
Αν και ήταν φανερή χθες η προσπάθεια ιδιαίτερα από την κυβερνητική πλευρά, να πέσουν οι τόνοι. Με πληροφορίες του Sportime όσοι φέρεται να συμφώνησαν στο κείμενο της επιστολής στήριξης και στη δημοσιοποίησή της, είχαν ενημερωθεί με όλες τις λεπτομέρειες.
«Ολα τα ονόματα που βρίσκονται στην επιστολή απάντησαν σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Αν συμφωνούν και στηρίζουν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης σε όλο το φάσμα του και όχι απλά σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκλογές. Παράλληλα, όλοι ενημερώθηκαν πως θα έβγαινε στη δημοσιότητα κοινή επιστολή» δήλωσε χθες πηγή στο Sportime.
Μάλιστα, μας αποκάλυψε πως «υπήρχαν τέσσερα ακόμα πρόσωπα από το χώρο της υδατοσφαίρισης (τρεις παίκτες, ένας διαιτητής), που ρωτήθηκαν, συμφώνησαν, αλλά για τους δικούς τους λόγους δεν θέλησαν τα ονόματά τους να βρεθούν στην κοινή επιστολή».
Το λεπτό σημείο κι αυτό που έφερε τις αντιδράσεις ήταν η δημοσιοποίηση των ονομάτων.
Χαρακτηριστικά όσα είπε στο Sportime o Kώστας Λούδης: «Ρωτήθηκα ξεκάθαρα για τον αθλητικό νόμο και είπα πως γενικά συμφωνώ. Αλλωστε, προ ημερών παρέστη ως ολυμπιονίκης στην εκδήλωση που έκανε ο κύριος Αυγενάκης σε ιστιοπλοϊκό όμιλο με τους Ελληνες Ολυμπιονίκες. Ομως, τουλάχιστον σε εμένα δεν ειπώθηκε τίποτα για επιστολές και υπογραφές».
Να σημειωθεί πως υπογραφές δεν υπήρξαν, απλά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του συντάκτη της επιστολής με τους ολυμπιονίκες, υπήρχε προφορική συναίνεση ή όχι. Για την ιστορία στην περίφημη επιστολή υπάρχουν τα εξής ονόματα: Αφρουδάκης Γιώργος, Αφρουδάκης Χρήστος, Βενετόπουλος Νίκος, Βλοντάκης Αντώνης, Βολτυράκης Μάκης, Γιαννόπουλος Κυριάκος, Γιαννουρής Γιάννης, Γεωργαράς Μάκης, Δεληγιάννης Νίκος, Καραγιάννη Ευτυχία, Καραπατάκη Αγγελική, Κουρέτας Μιχάλης, Λούδης Κώστας, Οικονομοπούλου Κατερίνα, Παπαναστασίου Τάσος («Πιλότος»), Ρέππας Γιώργος, Σταθάκης Σωτήρης.