ΣΠΟΡ

Στίβος: Στο Βαλκανικό με στόχο τη Βουδαπέστη

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
Στίβος: Στο Βαλκανικό με στόχο τη Βουδαπέστη

Στίβος: Η πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης περνάει, για πολλούς αθλητές και αθλήτριες μας, από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών που θα γίνει το Σαββατοκύριακο (22-23/7) στο Κράλιεβο (Σερβία).

Η διαδικασία πρόκρισης κλείνει στις 30 Ιουλίου και οι αγωνιστικές ευκαιρίες που έχουν απομείνει είναι λίγες.

Μία από αυτές είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, στο οποίο η Ελλάδα μετέχει με πολλά από τα κορυφαία ονόματά της.

Η ομάδα ταξίδεψε την Παρασκευή (21/7) για τη Σερβία και τα μέλη της θα έχουν το Σάββατο και την Κυριακή την ευκαιρία να διεκδικήσουν καλές επιδόσεις και πλασαρίσματα που θα τους δώσουν βαθμούς, τόσο στην πρόκριση για το Παγκόσμιο όσο και για τους Ολυμπιακούς του 2024 (η πρόκριση άνοιξε την 1η Ιουλίου).

Στην αποστολή μετέχουν και τα τέσσερα κορίτσια που πριν λίγες ημέρες κατέκτησαν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο, η «ασημένια» στο ύψος, Παναγιώτα Δόση και οι «χάλκινες» σε 200 μ. και 800 μ., αντίστοιχα, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και Γεωργία Δεσπολλάρη.

Μάλιστα η Εμμανουηλίδου με μια καλή παρουσία στο Βαλκανικό κλείνει θέση στην ομάδα για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, κάτι που φαίνεται πως έχει ήδη εξασφαλίσει η Δόση που από την Τετάρτη είναι εντός πρόκρισης.

Με τον ίδιο στόχο θα συμμετάσχουν στους αγώνες οι Ελισάβετ Πεσιρίδου (40/40 στα εμπόδια στο ράνκινγκ), η Δήμητρα Γναφάκη (40/40), η Ελένη Πόλακ (33/36) και ο Ανδρέας Πανταζής (36/36) στο τριπλούν.

Στους αγώνες μετέχουν και αθλητές που έχουν ήδη κλείσει θέση στην ομάδα όπως ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (έχει όριο), η Ελίνα Τζένγκο (όριο), ο Μιχάλης Αναστασάκης (17/36), Δημήτρης Τσιάμης (29/36), η Τατιάνα Γκούσιν (31/36) και κάνουν έναν ακόμη αγώνα προετοιμασίας.

Στο κυνήγι της πρόκρισης βρίσκεται και ο Γιάννης Κυριαζής που έχει συμπληρώσει τους πέντε αγώνες στον ακοντισμό και ψάχνει τη βολή που θα τον στείλει στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Πολλά ακόμη δυνατά ονόματα μετέχουν στους αγώνες όπως η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, ο Κώστας Δουβαλίδης στα ψηλά εμπόδια με φετινό 13.61 και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 100 μ., ο οποίος προέρχεται από το 10.30 του Πανελλήνιου.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και θα τρέξει 100 μ. με στόχο τις διοργανώσεις του 2024.

Η Ειρήνη Βασιλείου με 2.03.83 στα πόδια της θα έχει την ευκαιρία για μια κούρσα με συναγωνισμό στα 800 μ., όπως και οι Χαρίδημος Ξενιδάκης και Γιώργος Ματζαρίδης στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών.

Στα 200 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Καριοφύλλης μετά το 20.84 στο Έσπο είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα ακόμη καλύτερο ρεκόρ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία της Άρτεμις Αναστασίου με 23.40 φετινό ρεκόρ.

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης επιστρέφει στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του το περασμένο διάστημα και θα πάρει θέση εκκίνησης στα 200 μέτρα.

Στα στιπλ η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη θέλει να δώσει συνέχεια στην καλή σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έτρεξε 9.58.21, ενώ στο ίδιο αγώνα η θα συμμετάσχει και η Νικολέττα Ραφαϊλάκη με 10.20.79 από το πρωτάθλημα.

Στα 5.000 μ. των Ανδρών θα συμμετάσχει ο Μάριος Αναγνώστου με φετινό 14.12.87.

Στα 400 μ. εμπ. θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Λεβαντίνος, στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος και στα 1.500 μ. η Μελίσα Αναστασάκης, στο ντεμπούτο της με την Εθνική ομάδα.

Ο Νίκος Σταματονικολός θέλει να αφήσει πίσω του την παρουσία στο Έσπο και να συνεχίσει από το 7,86 μ. στο μήκος που πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στο μήκος γυναικών αγωνίζονται οι Βασιλική Χαϊτίδου και Μαρία Στεφανοπούλου, στη σφαιροβολία η Μαρία Μαγκούλια και στο επί κοντώ ο Γιάννης Ρίζος.

Δυνατό δίδυμο θα εκπροσωπήσει για μία ακόμη φορά τη χώρα μας στη σφαιροβολία με τον Οδυσσέα Μουζενίδη με φετινό 19,92 μ. και τον Τάσο Λαριφλάρι 19,24 μέτρα.

Στη δισκοβολία θα αγωνιστεί ο Ιάσονας Θανάπουλος που έχει πετύχει φέτος 57,45 μέτρα.

Ο Χρήστος Ρούμτσιος μετά το 13.96 στα 110 μ. εμπ. στο Έσπο θα επιδιώξει να βελτιώσει εν νέου το ρεκόρ του, ενώ στα ψηλά εμπόδια των γυναικών με προσδοκίες για μια καλή παρουσία μετέχει η Αναΐς Καραγιάννη με 13.27 από το Πανελλήνιο.

Η Σταυρούλα Κοσμίδου θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη σφυροβολία και στα σύνθετα Ανδρών οι Άρης Περιστέρης και Τζανής Ανδρέογλου.

Στο έπταθλο μετέχουν οι Αναστασία Ντραγκομίροβα και Σοφία Καμπερίδου.

Στα 400 μ. η Δέσποινα Μουρτά θα επιδιώξει χρόνο κάτω από το φετινό της 53.98.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία των ομάδων 4×100 μ. Ανδρών και Γυναικών.

Στις γυναίκες η ομάδα απαρτίζεται από τις Σπανουδάκη, Αναστασίου, Εμμανουηλίδου, Τσουκαλά και Πεσιρίδου και στους Άνδρες από τους Γρανιτσιώτη, Νυφαντόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Καριοφύλλη και Γκαραγκάνη.

Οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δήμητρα Τσουκαλά θα αγωνιστούν και στα 100 μ. με τον πρώτο να έχει φετινό ρεκόρ 10.56 και την αθλήτρια από την Αλεξανδρούπολη 11.44, που είναι το ρεκόρ της από φέτος.

Tο Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί σε livestreaming μετάδοση και τις δύο ημέρες

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Πηγή: stivostime.gr

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βόλεϊ: Ο Ολυμπιακός έτσι όπως το πάει, θα πάρει το Champions League

Ο Ολυμπιακός έτσι όπως το πάει, θα πάρει το Champions League

Ο Ολυμπιακός πάει για το Champions League

Βόλεϊ
Σπορ: Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία : Νέα Εφορεία με πρόεδρο τον Χαρίλαο Τσολάκη και αντιπρόεδρο τον Σπύρο Ζαννιά!

Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία : Νέα Εφορεία με πρόεδρο τον Χαρίλαο Τσολάκη και αντιπρόεδρο τον Σπύρο Ζαννιά!

Συγκροτήθηκε σε σώμα η Εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για τη θητεία 2025-2029, με Πρόεδρο τον Χαρίλαο Τσολάκη και Αντιπρόεδρο τον Σπύρο Ζαννιά.

Σπορ
Στίβος: Καραλής: Αυτό ήταν το 9ο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκά κλειστού

Καραλής: Αυτό ήταν το 9ο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκά κλειστού

Ο Εμμανουήλ Καραλής έφερε το 9ο μετάλλιο στην Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Στίβος
Στίβος: Fly Manolo fly! Πρωταθλητής Ευρώπης ο Καραλής

Fly Manolo fly! Πρωταθλητής Ευρώπης ο Καραλής

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό κλειστού, πρώτος μαζί με τον ολλανδό Φλον

Στίβος
Market: Rethink Sports 2025: Establish Sustainability Goals

Rethink Sports 2025: Establish Sustainability Goals

To 1ο Συνέδριο ESG στον ελληνικό Αθλητισμό: Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας | Τρίτη 11 Μαρτίου 2025.

Market
Μεταδόσεις: Ώρα και κανάλι του προκριματικού στο επί κοντώ του Εμμανουήλ Καραλή στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Ώρα και κανάλι του προκριματικού στο επί κοντώ του Εμμανουήλ Καραλή στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Από εδώ θα παρακολουθήσετε την προσπάθεια του Εμμανουήλ Καραλή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Μεταδόσεις
Τένις: Στέφανος Τσιτσιπάς : Ο τίτλος στο Ντουμπάι μπορεί να είναι η απαρχή της τενιστικής του αναγέννησης;

Στέφανος Τσιτσιπάς : Ο τίτλος στο Ντουμπάι μπορεί να είναι η απαρχή της τενιστικής του αναγέννησης;

Ο τίτλος στο Ντουμπάι και η ευκαιρία που έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς να αλλάξει το τσιπάκι...

Τένις
Κοινωνία: Τέμπη: Έστειλε μήνυμα συμπαράστασης ο Τσιτσιπάς και αφιέρωσε τη νίκη του στα θύματα (pic)

Τέμπη: Έστειλε μήνυμα συμπαράστασης ο Τσιτσιπάς και αφιέρωσε τη νίκη του στα θύματα (pic)

Δίπλα στους Έλληνες που διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για τα Τέμπη δήλωσε πως είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Κοινωνία
Στίβος: Εμμανουήλ Καραλής: Έκανε το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 6.01μ! (vid)

Εμμανουήλ Καραλής: Έκανε το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 6.01μ! (vid)

Διαστημικός Καραλής, πέταξε στα 6.01μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ κι έκανε το απόλυτο ρεκόρ στο επί κοντώ στην Ελλάδα!

Στίβος
Sportime BET: H Allwyn στην παγκόσμια πρεμιέρα της Formula 1 στην O2 Arena – Η μητρική του ΟΠΑΠ παρουσιάστηκε ως Official Partner της F1 και της ομάδας της McLaren

H Allwyn στην παγκόσμια πρεμιέρα της Formula 1 στην O2 Arena – Η μητρική του ΟΠΑΠ παρουσιάστηκε ως Official Partner της F1 και της ομάδας της McLaren

Η Allwyn, μητρική του ΟΠΑΠ, official partner της Formula 1 και της Mclaren.

Sportime BET
Engine Power: Formula 1: Δείτε σε Live streaming την παρουσίαση των μονοθεσίων όλων των ομάδων

Formula 1: Δείτε σε Live streaming την παρουσίαση των μονοθεσίων όλων των ομάδων

Με μία μεγαλοπρεπής εκδήλωση στην O2 Arena στο Λονδίνο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια όλων των ομάδων της F1.

Engine Power
Ιστιοπλοΐα: «10o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης»: Η γιορτή της ιστιοπλοΐας από τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου

«10o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης»: Η γιορτή της ιστιοπλοΐας από τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου

Για 10η συνεχόμενη χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ανοίγει πανιά και διοργανώνει το «Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης»

Ιστιοπλοΐα
VIRAL: Βόλεϊ Ολυμπιακού: Τρεις που έφταναν για… χιλιάδες!

Βόλεϊ Ολυμπιακού: Τρεις που έφταναν για… χιλιάδες!

O Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί και στο βόλεϊ στην Ευρώπη!

VIRAL
Στίβος: Καραλής από άλλον πλανήτη! Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ

Καραλής από άλλον πλανήτη! Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε και πάλι το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ για τρίτη φορά από την αρχή της σεζόν

Στίβος
Formula 1: Η Allwyn Official Partner της Formula 1™ με στόχο την ενίσχυση του παγκόσμιου brand της

Η Allwyn Official Partner της Formula 1™ με στόχο την ενίσχυση του παγκόσμιου brand της

Η συνεργασία μεταξύ της F1 και της πολυεθνικής εταιρείας λοταριών εστιάζει στον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο

Formula 1
Πυγμαχία: Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Μοχάμεντ Άλι

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Μοχάμεντ Άλι

Αυτός ήταν ο τοπ αντίπαλος στην καριέρα του Μοχάμεντ Άλι

Πυγμαχία
Στίβος: Απίστευτος Εμμανουήλ Καραλής – Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό

Απίστευτος Εμμανουήλ Καραλής – Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό

Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο ο Εμμανουήλ Καραλής

Στίβος
Sportime BET: To Super Bowl No59 κόβει την ανάσα!

To Super Bowl No59 κόβει την ανάσα!

To Super Bowl No59 κόβει την ανάσα και πλέον το περιμένει με αγωνία εκατομμύρια κόσμος όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη

Sportime BET