ΣΤΙΒΟΣ

Αλέξης Αλεξόπουλος: Δεν έχει βρεθεί ο τρόπος να γίνει ο στίβος ελκυστικός – Να βοηθήσω συνολικότερα την περιοχή που είναι ο Πανελλήνιος

Ο στόχος του Αλέξη Αλεξόπουλου είναι να ανοίξει ο «Πανελλήνιος και να γίνει κομμάτι της περιοχής».

Αλέξης Αλεξόπουλος: Δεν έχει βρεθεί ο τρόπος να γίνει ο στίβος ελκυστικός - Να βοηθήσω συνολικότερα την περιοχή που είναι ο Πανελλήνιος
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Για το σήμερα, το χθες αλλά και το αύριο του ελληνικού στίβου, αναφέρθηκε ο Αλέξης Αλεξόπουλος σε συνέντευξή του στο Sportime.

Ποια τα μεγάλα προβλήματα του στίβου στην Ελλάδα, οι δικαιολογίες που πρέπει να… ξεχάσουμε και τι χρειάζεται ο ελληνικός στίβος για να ξεπεράσει τις δυσκολίες του σήμερα; Ποιο το όνειρο του Αλέξη Αλεξόπουλου για τον Πανελλήνιο και την Αθήνα; Τι θέλει να λένε γι αυτόν αλλά και τι μαθαίνει ένας νέος από τον πρωταθλητισμό;

«Από τον πρωταθλητισμό μαθαίνεις τι πρέπει να κάνεις. Μαθαίνεις να βάζεις στόχους και να αναλύεις τι πρέπει να κάνεις για να τους πετύχεις. Να τεστάρεις τις δυνάμεις σου καθημερινά και να μπορείς να διορθώνεις λάθη που έκανες», σημείωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ. Αλέξης Αλεξόπουλος.

«Όποιος κάνει πρωταθλητισμό στα νεανικά του χρόνια, σίγουρα δεν απολαμβάνει κάποια πράγματα της ηλικίας του. Ο πρωταθλητισμός όμως είναι μία επιλογή. Οπότε όλα αυτά τα έχεις μετρήσει», συμπλήρωσε ενώ αναπολεί όπως είπε αυτή την περίοδο της ζωής του. «Ήταν η πιο παραγωγική και η πιο χαρούμενη», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Αλεξόπουλο ο ελληνικός στίβος τη «δεκαετία του 80 δούλεψε πάνω σε ένα σύστημα για να καλύψει το κενό στα ταλέντα και τις επιδόσεις». Αυτό το σύστημα όπως είπε «λειτούργησε για πάρα πολλά χρόνια, για πάρα πολλές δεκαετίες» ενώ τόνισε ότι ο στίβος «δεν έχει στερηθεί διακρίσεων, απλός είναι μικρότερος ο αριθμός των διακρίσεων αυτών».

«Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρεί ότι δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε μόνο για την διάκριση του μεταλλίου. Διακρίσεις στο χώρο μας θεωρώ πως είναι να έχουμε μία πληθώρα αθλητών οι οποίοι να δημιουργούν έντονο συναγωνισμό στο οποιοδήποτε άθλημα και είναι ευχής έργο να παράξεις και κάποιον ολυμπιονίκης ή πρωταθλητές κόσμου ή Ευρώπης. Είμαστε σε έναν δρόμο που δείχνει πως τα νέα παιδιά αυτής της γενιάς είναι κοντά στο να αλλάξουν το επίπεδο των επιδόσεων σε κάθε άθλημα, όμως υπήρχε και σε άλλες γενιές αυτό», σημείωσε.

Ποια είναι όμως η πραγματική εικόνα του ελληνικού στίβου αν εξαιρεθούν τα λαμπρά παραδείγματα κάποιον Ελληνίδων και Ελλήνων πρωταθλητών;

«Αν βάλουμε τον μέσο όρο επιδόσεων ανά άθλημα, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο θεωρώ ότι είναι περίπου στη μέση. Βλέπω όμως να έρχεται μία νέα γενιά η οποία έχει τις προοπτικές να συνεχίσουν και αυτό να αλλάξει. Αυτή τι στιγμή όμως είμαστε από τη μέση και κάτω. Αν βάλουμε δηλαδή το μέσο όρο των επιδόσεων στο μήκος, που έχουμε το Μίλτο Τεντόγλου, νομίζω ότι είμαστε σε επίπεδα χαμηλότερα και από την δεκαετία του ’80», υπογράμμισε ο Αλέξης Αλεξόπουλος.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωταθλητή «δεν έχει βρεθεί ο τρόπος να γίνει ο στίβος ελκυστικός» και όταν λέω «ελκυστικός δεν μιλάω για τους αθλητές. Μιλάω για ανθρώπους που θα κάνουν χορηγίες εκεί που πρέπει, για να πιάσουν τόπο τα χρήματα», σημείωσε. Έτσι ώστε όπως είπε «να μπορούν να πουν οι αθλητές, πηγαίνω να κάνω μία καριέρα μέχρι τα 30 μου ή μέχρι όσο θέλει ο καθένας από εκεί και πάνω η οποια θα μου αποφέρει πράγματα που θα με βοηθήσουν στη συνέχεια της ζωής μου. Όχι μόνο οικονομικά και επαγγελματικά αλλά και από πλευράς εμπειριών».

«Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ο στίβος να γίνει πιο αποδοτικός για τους αθλητές. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με ανθρώπους που αγαπάνε ρομαντικά το στίβο. Επιχειρηματίες που να μπορούν να βασιστούν πάνω στον ρομαντισμό των παραγόντων και να ξέρουν πως τα χρήματά τους θα πάνε εκεί που πρέπει», τόνισε.

Ο Αλέξης Αλεξόπουλος σημείωσε, μιλώντας στο Sportime πως πρέπει «να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι ο στίβος δεν γεννήθηκε την ημέρα που ήρθαν αυτά. Υπάρχει μία ιστορία αθλητών, μία ιστορία επιδόσεων. Την οποία πρέπει να την παρακολουθήσεις. Να την ξέρεις, να ξέρεις πως γινόταν αυτές οι επιδόσεις. Να ξέρεις για να βάζεις τον στόχο σου και να μην ικανοποιείσαι με μία μετριότητα».

«Επίσης ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να αποφύγουμε σαν στίβος είναι οι δικαιολογίες. Υπάρχουν πολλά ουσιαστικά προβλήματα αλλά υπάρχουν και πολλές δικαιολογίες. Δικαιολογίες προς τα παιδιά και τον εαυτό μας δεν βοηθούν στο να αγαπήσουμε τον στίβο», ανέφερε.

«Δεν μπορώ να δεχτώ και θα μιλήσω για τη γενιά τη δικιά μου, όπου υπήρχαν αθλητές που κατάφεραν να κάνουν σοβαρές επιδόσεις οι οποίοι γυμνάζονταν σε ανοιχτά γήπεδα. Δε λέμε να γυρίσουμε εκεί αλλά δεν μπορούμε να λέμε και στο παιδί ε δεν μπορείς να κάνεις προπόνηση γιατί δεν έχουμε κλειστό. Ποτέ δεν είχε κλειστά η χώρα. Όταν είχαμε στη διάθεσή μας το ΣΕΦ και για προπόνηση ξέφυγε η χώρα (σ.σ. σε επιδόσεις). Όμως επιδόσεις καλές σαν μέσος όρος γινόταν και πριν το ΣΕΦ», είπε.

Ο Αλέξης Αλεξόπουλος δήλωσε την πεποίθησή του πως αν «αυξήσουμε τον αριθμό των φιλάθλων μας, όπως είχαμε παλιά, στη δεκαετία του ’60 και το 70’» ο ελληνικός στίβος θα γίνει εμπορικότερος και «περισσότερα χρήματα θα μπουν και περισσότερο θα ενδιαφέρεται ο κόσμος».

Αλέξης Αλεξόπουλος: Δεν έχει βρεθεί ο τρόπος να γίνει ο στίβος ελκυστικός – Να βοηθήσω συνολικότερα την περιοχή που είναι ο Πανελλήνιος

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ. τόνισε την διάθεσή του να βοηθήσει τον σύλλογό του «από μία δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει μετά από τη φυγή του Μίνωα Κυριακου από το Δ.Σ. του Πανελληνίου».

«Ήθελα εδώ να τονίσω ότι ο Μίνωας Κυριακού είναι ένας από τους μεγαλύτερους αν όχι ο μεγαλύτερος, οικονομικά ο μεγαλύτερος, ευεργέτης του συλλόγου στα χρόνια που υπήρξα εγώ αθλητής του από το ’80 και μετά. Και είναι και ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του ελληνικού αθλητισμού. Έφερε μεγάλες διοργανώσεις στη χώρα και ο ανταγωνισμός που δημιούργησε έφερε στον χώρο και άλλους επιχειρηματίες που έδωσαν και αυτοί λεφτά. Πριν μπει ο Κυριακού στον Πανελλήνιο δεν υπήρχε καμία οικονομική βοήθεια από κανέναν επιχειρηματία προς κανένα σύλλογο. Η παρουσία του Μίνωα Κυριακού δημιούργησε αυτό το κοινό μεταξύ των επιχειρηματιών και αυτό ωφέλησε τους αθλητές», είπε.

«Θέλω να δημιουργήσω μία κατάσταση στο σύλλογο μας που να αρχίσει να προσελκύει τέτοιους ανθρώπους. Πιθανόν και του βεληνεκούς του Μίνωα Κυριακού, έτσι ώστε να γίνει η αρχή, τα ερασιτεχνικά αθλήματα να βρουν μια χρηματοδότηση. Αρκεί αυτή η φορά να σεβαστούν αυτή τη χρηματοδότηση», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Αλεξόπουλος αναφέρθηκε και στο όνειρό του να μπορέσει να βοηθήσει «συνολικότερα την περιοχή που είναι ο Πανελλήνιος να αναβαθμιστεί».

«Θέλω οτιδήποτε κάνω να το κάνω χωρίς να προβάλλομαι. Θα ήθελα να θυμούνται δέκα άνθρωποι ότι γι αυτά τα πράγματα κινήθηκε ο Αλέξης. Για το σύλλογο που προσπάθησε να σώσει ο Αλέξης, για το οτιδήποτε που προσπάθησε ο Αλέξης», σημείωσε. «Όπως έγινε και με τον Παπαναστασίου. Δεν διαφήμισε ποτέ τον εαυτό του, όμως οποιοσδήποτε μιλάει αθλητισμό αναφέρεται στον Παπαναστασίου γιατί έκανε πράγματα», συμπλήρωσε.

Ο στόχος του Αλέξη Αλεξόπουλου για τις δημοτικές εκλογές που έρχονται να ανοίξει ο «Πανελλήνιος και να γίνει κομμάτι της περιοχής».« Να γίνουν πολλές δράσεις που δεν θα αφορούν μόνο τα παιδιά που θέλουν να αθληθούν αλλά να ωφελούν το σύνολο του πληθυσμού. Να γνωρίσουν τον αθλητισμό και μέσα από αυτό να κερδίσουμε φιλάθλους. Και μέσα από την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων να αλλάξει και η όψη της γειτονιάς», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Αλεξόπουλος θα είναι υποψήφιος με την «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη.

«Θέλω να πω εδώ ότι ο Δήμος της Αθήνας βοήθησε για πρώτη φορά το σύλλογό μου, μετά τη φυγή του Μίνωα Κυριακού μόνο επί θητείας Κώστα Μπακογιάννη. Το έκανε χωρίς να ζητήσει το παραμικρό αντάλλαγμα. Το έκανε ρομαντικά και νομίζω ότι είναι ο επικεφαλής ενός συνδυασμού που οφείλω να είμαι δίπλα του», κατέληξε αναφορικά με την υποψηφιότητά του.

Exit mobile version