ΣΤΙΒΟΣ

Χόλι Μπράντσοου: “Το επί κοντώ με σκότωνε”!

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, η Βρετανίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Χόλι Μπράντσοου, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε, αναφέροντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, πως το επί κοντώ την… σκότωνε. Η Μπράντσοου, σε μια συνέντευξη που αξίζει να διαβαστεί, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα χρόνια όπου δεν περνούσε καθόλου καλά κάνοντας επί κοντώ, καθώς, σύμφωνα με...
Χόλι Μπράντσοου: “Το επί κοντώ με σκότωνε”!

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, η Βρετανίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Χόλι Μπράντσοου, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε, αναφέροντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, πως το επί κοντώ την… σκότωνε.

Η Μπράντσοου, σε μια συνέντευξη που αξίζει να διαβαστεί, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα χρόνια όπου δεν περνούσε καθόλου καλά κάνοντας επί κοντώ, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ξόδευε πιο πολύ χρόνο και ενέργεια στο να ανησυχεί για το αν θα αποδώσει ή όχι στους αγώνες, χωρίς να απολαμβάνει την όλη διαδικασία και το άθλημα αυτό καθαυτό.

Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο η αθλήτρια έχει περάσει εξίσου δύσκολα, έχοντας φυσικά και την περιπέτεια με τον Covid-19, τέσσερις μήνες μόλις, πριν την τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων.

Μιλώντας στο BBC, η Μπράντσοου τόνισε: “Στην αρχή, σκέφτηκα γιατί να κολλήσω τώρα τον ιό και όχι πέρσι όπου  δεν ήμασταν τόσο κοντά στην διεξαγωγή μιας τόσο μεγάλης διιοργάνωσης; Μετά, κάθισα και σκέφτηκα, συνειδητοποιώντας, το ότι τουλάχιστον, θα αναπτύξω αντισώματα για όταν ταξιδέψω στο εξωτερικό για την σεζόν του ανοιχτού στίβου.”

Αν ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν, θα δει πως η Μπράντσοου, είχε κάνει ένα αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό ξεκίνημα στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ, από την πρώτη της κιόλας επαφή με το άθλημα.

Στα 20 της χρόνια, τέσσερα χρόνια αφότου πρώτο-ξεκίνησε, η Βρετανίδα βρισκόταν ήδη στις κορυφαίες. Αυτό, διότι έκανε 4.87, για να ανέβει στην δεύτερη θέση όλων των εποχών στο επί κοντώ, αναφορικά με τον κλειστό στίβο. Πίσω μόνο, από την Ρωσίδα, Γιέλενα Ισινμπάγιεβα.

Έπειτα όμως, εμφανίστηκαν οι τραυματισμοί που την κράτησαν στάσιμη. Στο γόνατο, στον αχίλλειο, τραυματισμοί, που για να επανέλθεις από αυτούς, απαιτούνταν χειρουργείο.

Το 2017, σε μια νύχτα όπου την στοίχειωσε, η Μπράντοου, τερμάτισε 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λόνδίνου, σε μια διοργάνωση, ήταμ κατά πολύ κατώτερη των προσδοκιών, καθώς, ήθελε να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο μέσα  στο σπίτι της.

“Το διάστημα των τραυματισμών, πραγματικά μισούσα το άθλημα”, έκανα πράγματα για τους λάθος λόγους και εκείνη την περίοδο σκεφτόμουν, γιατί το κάνω είπε, Φέτος στο Ευρωπαϊκό κλειστού, απογοητεύτηκα που πήρα την τρίτη θέση, όμως, αν αυτό είχε συμβεί 6 χρόνια νωρίτερα, θα ήμουν τόσο ταραγμένη, θα έκλαιγα στην τηλεόραση και θα τα έβαζα με τον εαυτό μου που δεν κέρδισα”, συμπλήρωσε.

“Τώρα έχοντας αντιμετωπίσει και ξεπεράσει τις ψυχικές διαταραχές, απολαμβάνω την ανταγωνιστικότητα και δεν με ενδιαφέρει μόνο το να κερδίσω, Αν δεν είχα αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης μου προς το άθλημα το 2017, δεν ξέρω καν αν θα συνέχιζα το επί κοντώ μέχρι και σήμερα γιατί, τότε το άθλημα με σκότωνε”, πρόσθεσε.

“Το γεγονός ότι ένιωθα  πίεση, θέλοντας  να αποδείξω στον κόσμο πως είμαι καλή, ήταν απλά ανθυγιεινό .”

Σήμερα, στα 29 της, η Μπράντσοου, πλέον απολαμβάνει την κάθε στιγμή στο γήπεδο, χωρίς να βάζει στον εαυτό της αχρείαστη έξτρα πίεση. Παράλληλα, παραδέχεται πως είναι τυχερή  που έχει  χρηματική υποστήριξη από την British Athletics(ομοσπονδία στίβου της Μεγάλης Βρετανίας),ενώ, θεωρεί πως το γεγονός ότι υπάρχει κατανόηση μεταξύ εκείνης και του χορηγού, είναι εξαιρετικά σημαντικό και είναι το καλύτερο και για τις δυο πλευρές.

Όλα αυτά, διότι δεν ήταν πάντα έτσι μεταξύ τις Βρετανίδας αθλήτριας και των χορηγών της. Το συμβόλαιο της αθλήτριας με τον προηγούμενο χορηγό ρούχων, όριζε πως έπρεπε η Μπράντσοου, να αγωνίζεται σε μεγάλο και συγκεκριμένο αριθμό αγώνων στην σεζόν, αλλιώς, οι οικονομικές της απολαβές θα μειώνονταν.

Μερικές από τις αντιπάλους της, αντιμετωπίζουν παρόμοια πίεση.  Πρέπει να αγωνίζονται σε συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, έτσι ώστε να παίρνουν και τα αντίστοιχα λεφτά.

Σχετικά με αυτό η Μπράντσοου είπε: Γνωρίζω κορίτσια που πρέπει να αγωνιστούν σε 15-20 αγώνες τον χρόνο για να ζήσουν”. Είμαι πολύ τυχερή, που δεν χρειάζεται να το κάνω πια αυτό.

“Φυσικά, κανένας αθλητής, δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το self promotion”, σε ένα ατομικό άθλημα, η δημιουργία μιας εικόνας και η ανάδειξη ενός προφίλ, είναι μέρος του έργου. Τα social media, μπορούν να… φτιάξουν αστέρες, όμως, από την άλλη μπορούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη, για εμένα τουλάχιστον, υπάρχει μια ισορροπία.

“Φυσικά, το γεγονός ότι πρέπει να πάω στο twitter για να δω πόσα likes παίρνω και τι πρέπει να αλλάξω για να πάρω περισσότερα, δεν μου αρέσει καθόλου”, είπε ολοκληρώνοντας, η Βρετανίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Χόλυ Μπράντσοου.

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χόλι Μπράντσοου: “Το επί κοντώ με σκότωνε”!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Βουγιουκλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.