ΣΤΙΒΟΣ

Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο (2/6/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο (2/6/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο Ρικ Μίτσελ, ο οποίος είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στη Μόσχα. Είχε κερδίσει το 1978 το χρυσό στα 400μ. στους Αγώνες Κοινοπολιτείας.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Η Αυστριακή «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πένταθλο Ιβόνα Ντάντιτς θα κάνει ντεμπούτο στη φετινή σεζόν αγωνιζόμενη την Πέμπτη στο μίτινγκ του Σεντ Πόλτεν, όπου θα πάρει μέρος μόνο στη σφαίρα.

ΓΑΛΛΙΑ: Στο μίτινγκ του Μοντρέιγ ξεχώρισαν ο Χιούζ Φαμπρίς Ζανγκό από την Μπουρκίνα Φάσο, ο οποίος πήδηξε στο τριπλούν 17,67μ. που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Στη δισκοβολία νικήτρια ήταν η Κροάτισσα Σάντρα Πέρκοβιτς με 66,11μ., ενώ η Βελγίδα Νάφι Τιάμ επικράτησε στο ύψος με 1,89μ. Ακόμη στα 110μ. εμπόδια κέρδισε ο Βρετανός Άντριου Πότσι με 13.26 που είναι η κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη, ενώ γρήγορη ήταν η Γαλλίδα Ρενέλ Λαμότ στα 800μ. με 1.58.65. Καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη σημειώθηκε και στα 800μ. ανδρών από τον Πολωνό Πάτρικ Ντόμπεκ με 1.44.75. Στα 400μ. η Βελγίδα Σίνθια Μπολίνγκο ήταν πρώτη σε 50.66 και έσπασε το εθνικό ρεκόρ που είχε η Κιμ Γκεβέρτ με 50.75. Τέλος, στα 100μ. νίκησε η Ιβοριανή Μαρί-Ζοσέ Τα Λου με 11.06.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5.000μ. Κονστάντζ Κλόστερχαλφεν θα χάσει το γερμανικό πρωτάθλημα που διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Μπράουνσβαϊγκ λόγω τραυματισμού στην πλάτη. Επίσης, πρόβλημα στη μέση έχει και ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας Ντέιβιντ Στορλ και να χάσει και εκείνος τη διοργάνωση.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής του δεκάθλου Νίκλας Κάουλ, παρά την τέταρτη θέση που πήρε στο διεθνές μίτινγκ συνθέτων στο Γκέτζις, δήλωσε πως είναι σε καλή κατάσταση.

ΔΑΝΙΑ: Σε αγώνα στο Γκρέβε ο Δανός Ταζάνα Καμάνκγα-Ντίρμπακ έτρεξε τα 100μ. σε 10.33 (+1,3) και σημείωσε εθνικό ρεκόρ Κ20.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ο πρόεδρος της World Athletics Σεμπάστιαν Κόου επανεκλέγει στο συμβούλιο της Ένωσης Θερινών Ολυμπιακών Ομοσπονδιών.

ΗΠΑ: Σε αγώνα στο Σαλίνας ο Βρετανός Νικ Μίλερ έριξε στη σφυροβολία 78,07μ.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Στο πρωτάθλημα της Κόστα Ρίκα στο Σαν Χοσέ ξεχώρισε η νίκη της Αντρέα Βάργκας στα 100μ. εμπόδια σε 12.90 (+1,1) και της Ντανιέλα Ρόχας στα 400μ. εμπόδια με 56.67.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Οι τρεις αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στη Ντόχα θα πάρουν μέρος στο μίτινγκ του Χένγκελο στις 6 Ιουνίου. Θα ρίξουν οι Κουβανές Γαμέ Πέρεζ και Ντένια Καμπαλέρο και η Κροάτισσα Σάντρα Πέρκοβιτς.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο Γάλλος Τζίμι Γκρεσιέ, δεν θα αγωνιστεί στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ, γιατί δεν του επιτράπηκε η είσοδος, γιατί το αρνητικό τεστ Covid που είχε λήξει για πέντε ώρες. Μετά που πέρασε τη νύχτα στο αεροδρόμιο θα αγωνιστεί την Πέμπτη στο μίτινγκ στην Ουέλβα.

 

 

Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Ο Ντουπλάντις αν σπάσει ακόμα μια φορά το παγκόσμιο ρεκόρ, πιάνει και αυτό το τεράστιο επίτευγμα του Μπούμπκα

Ο Ντουπλάντις αν σπάσει ακόμα μια φορά το παγκόσμιο ρεκόρ, πιάνει και αυτό το τεράστιο επίτευγμα του Μπούμπκα

Ο Ντουπλάντις έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ 13 φορές και θέλει ακόμα μία για να πιάσει και αυτό το επίτευγμα του Μπούμπκα

Στίβος
Στίβος: Δεύτερος ο Τεντόγλου στη Βουδαπέστη με άλμα στα 8,05μ.

Δεύτερος ο Τεντόγλου στη Βουδαπέστη με άλμα στα 8,05μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν πήγε... ψηλά, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά του στάνταρ και έμεινε δεύτερος στη Βουδαπέστη

Στίβος
Στίβος: Απίστευτος Ντουπλάντις! Παγκόσμιο ρεκόρ 6,29μ. στη Βουδαπέστη, δεύτερος ο Καραλής με 6,02μ. (video)

Απίστευτος Ντουπλάντις! Παγκόσμιο ρεκόρ 6,29μ. στη Βουδαπέστη, δεύτερος ο Καραλής με 6,02μ. (video)

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις κατέρριψε για ακόμα μια φορά το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 6,29μ., δεύτερος ο Καραλής

Στίβος
Στίβος: Τεντόγλου: «Τα πόδια μου δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι τρελό αυτό που έκανα» (vid)

Τεντόγλου: «Τα πόδια μου δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι τρελό αυτό που έκανα» (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για το γεγονός πως έκανε μόνο δύο άλματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά είπε πως θα είναι ok για το Παγκόσμιο

Στίβος
Στίβος: Μίλτος Τεντόγλου: Έκανε δύο άλματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αποχώρησε

Μίλτος Τεντόγλου: Έκανε δύο άλματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αποχώρησε

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε ένα έγκυρο και ένα άκυρο άλμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αποχώρησε από τον αγώνα

Στίβος
Στίβος: Στίβος: Η Σκαρβέλη κέρδισε στη σφυροβολία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Οι νικητές στα αγωνίσματα που ολοκληρώθηκαν

Στίβος: Η Σκαρβέλη κέρδισε στη σφυροβολία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Οι νικητές στα αγωνίσματα που ολοκληρώθηκαν

Στίβος: Η Σταματία Σκαρβέλη κέρδισε στη σφυροβολία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Βόλο, οι νικητές στα αγωνίσματα της 2ης ημέρας

Στίβος
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (3/8) :  O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

e-sportime (3/8) : O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

Ο Εμμανουήλ Καραλής με το 6.08μ. δεν νίκησε μόνο τα κοντάρια – αλλά και την Ελλάδα της ρεμούλας, των σκανδάλων και του εύκολου. Γιατί υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Και μοιάζει με εκείνον.

Ηλεκτρονική έκδοση
Στίβος: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Άνετη πρωτιά για Τζένγκο – Με ανατροπή ο τίτλος στον Ανδρικόπουλο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Άνετη πρωτιά για Τζένγκο – Με ανατροπή ο τίτλος στον Ανδρικόπουλο

Η Ελίνα Τζένγκο επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στον ακοντισμό, ενώ στο τριπλούν ο Νικόλας Ανδρικόπουλος ανέτρεψε τα δεδομένα και στέφθηκε πρωταθλητής με άλμα στα 16.17 μέτρα.

Στίβος
Στίβος: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ρεκόρ, ανατροπές και δυνατές κούρσες στο Πανθεσσαλικό – Η επίδοση της Καλλιμογιάννη!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ρεκόρ, ανατροπές και δυνατές κούρσες στο Πανθεσσαλικό – Η επίδοση της Καλλιμογιάννη!

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο γράφτηκε αθλητική ιστορία: από το 6.08μ. του Καραλή μέχρι τις συγκινητικές νίκες στα 400μ. και τις ανατροπές στη σφύρα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου 2025 τα είχε όλα.

Στίβος