ΣΤΙΒΟΣ

Ευάγγελος Παπαποστόλου: Αντί επιλόγου… στον αδελφό Βασίλη Σεβαστή

Ευάγγελος Παπαποστόλου: Αντί επιλόγου... στον αδελφό Βασίλη - Κάθε μέρα που περνάει από τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του Βασίλη Σεβαστή.

Ευάγγελος Παπαποστόλου: Αντί επιλόγου... στον αδελφό Βασίλη - Κάθε μέρα που περνάει από τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του Βασίλη Σεβαστή.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ευάγγελος Παπαποστόλου: Αντί επιλόγου… στον αδελφό Βασίλη – Κάθε μέρα που περνάει από τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του Βασίλη Σεβαστή, γίνεται όλο και πιο έντονη η αίσθηση της απουσίας του, γράφει στον λογαριασμό του στο Facebook o τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου και στέλεχος του ΣΕΓΑΣ.

«Η καθημερινή επιβλητική παρουσία του στον ΣΕΓΑΣ σηματοδοτούσε την άμεση κινητοποίηση όλων μας για την παραγωγική και με υψηλά στάνταρ, αθλητική και κοινωνική δραστηριοποίηση της ομοσπονδίας μας», αναφέρει.

Ο Ευάγγελος Παπαποστόλου κάνει μία αναδρομή στην γνωριμία του με τον Βασίλη Σεβαστή.

«Τον γνώριζα σαν εξαιρετικό αθλητή – δεκαθλητή στις αθλητικές μάχες του στο στάδιο Καραϊσκάκη το 1969 – 1972 με τον επίσης εξαιρετικό Ζήσαρο Κουρέλο. Αθλητής και εγώ του στίβου εκείνη την περίοδο «στο όριο της διάκρισης», έκοβα τις φωτογραφίες των πρωταθλητών μας από την Αθλητική Ηχώ δημιουργώντας άλμπουμ στίβου. Την πλούσια ύλη για τον στίβο τότε στην Αθλητική Ηχώ είχε ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος», σημειώνει.

«Είχα την τιμή να συμπορευτώ με τον Βασίλη για παρά πολλά χρονιά σε όλη την δημιουργική πορεία του στον Κλασικό Αθλητισμό και στην κοινωνία. Η έναρξη της συμπόρευσης έγινε το 1985, όταν τότε στην διοίκηση του ΣΕΓΑΣ ήταν ο Γιώργος Κατσιμπάρδης. Τότε μας ένωσαν οι δρόμοι μας, εκείνος από την Πάτρα και εγώ από το Κερατσίνι, το Κερατσίνι του αείμνηστου Γιώργου Κασιμάτη», γράφει ο Ευάγγελος Παπαποστόλου.

«Από αυτήν την χρονιά και μετά οι αθλητικοί και κοινωνικοί δρόμοι μας ενώθηκαν για 35 ολόκληρα χρόνια! Με διακριτούς ρόλους αλλά πάντα στο ίδιο έργο αυτό του ΣΕΓΑΣ. Τι να απαριθμήσω, τι να θυμηθώ από την πορεία στον ΣΕΓΑΣ, στον αθλητισμό και στην κοινωνία;», διερωτάται.

«Την πραγματική ανάπτυξη και αποκέντρωση των δράσεων του στίβου με την διεύρυνσή τους στην περιφέρεια της χωράς μας και με τους καρπούς, που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να παράγουν σπουδαία αθλητικά, σε διεθνές επίπεδο αποτελέσματα! Την διοργάνωση πολλών και μεγάλων αθλητικών γεγονότων με κορυφαίο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθήνα 1997!
Την δραστηριοποίηση μας στο μεγάλο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο ΓΝΟ ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, που τότε καλλιεργούσε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, υπό τον εξαιρετικό αθλητικό παράγοντα Γιώργο Χαλκίδη, που και σήμερα ηγείται του σωματείου (πάρα τα ηλικιακά όρια του νομού Αυγενάκη)!
Την παρουσία μας στο Υπουργείο Αθλητισμού με υπουργό τον Ανδρέα Φουρά και Γενικό Γραμματέα τον Γιάννη Σγουρό!
Την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων της χωράς μας το 2004 με την μοναδική στην ιστορία των αγώνων τριλογία: Σφαιροβολία στο αρχαίο στάδιο στην Ολυμπία, Μαραθώνιος στην Ιστορική διαδρομή από τον Μαραθώνα και μεγάλες στιγμές των αθλητών μας στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας!», τονίζει.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Παπαποστόλου, κορυφαία πράξη του Βασίλη στην μεγάλη πορεία του ΣΕΓΑΣ, «που συνεχίζεται, πάρα την πανδημία που ενέσκηψε στον κόσμο που ζούμε και που μας στέρησε τον Βασίλη, είναι η ανάδειξη με πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ τον Κώστα Παναγόπουλο και την παρουσία του Μάκη Ασημακόπουλου, του Αυθεντικού Μαραθωνίου, ως το μεγαλύτερο αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός της χωράς μας με την εξαιρετική εικόνα και τις προοπτικές που δημιούργησε στο εξωτερικό!
Υπήρξαν και πολλοί άλλοι κοντά στον Βασίλη, ο οποίος με μοναδική αντίληψη, ευθυκρισία και γραφή υλοποιούσε τους στόχους διότι.. πάντα «οι μεγάλες προσπάθειες θέλουν πολλούς με την προϋπόθεση να καθοδηγούνται στον ίδιο στόχο»!

«Δάκρια πολλά για τον Νικητή που Νικήθηκε.. μόνο.. από έναν αόρατο εχθρό. Δάκρια πολλά και από τον φίλο και αδερφό Ευάγγελο», καταλήγει ο κ. Παπαποστόλου στην ανάρτησή του.

Exit mobile version