ΣΤΙΒΟΣ

Γιάννης Λιούμπας: Συνεπής ο ΣΕΓΑΣ στις υποχρεώσεις του και συνεχίζουμε!

Η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ έχει αποφασίσει να διαθέσει στον υψηλό αθλητισμό 1.350.000 ευρώ.
Γιάννης Λιούμπας: Συνεπής ο ΣΕΓΑΣ στις υποχρεώσεις του και συνεχίζουμε!

Έχουν περάσει περίπου οκτώ μήνες που ανέλαβε η νέα Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα, σε ένα θολό περιβάλλον.

Παρόλα αυτά κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και με τα οικονομικά να πιέζουν ασφυκτικά, να κάνει μεγάλα βήματα προόδου.

Η νέα Διοίκηση σήκωσε μανίκια, έκανε πολλές διαρθρωτικές αλλαγές και είναι μόνο στην αρχή. Έσπασε και τα πρώτα αβγά, κάτι που φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο, μετά από οκτώ μήνες.

Ένας από τους καθ’ ύλην αρμόδιος που μπορούν να μιλήσουν για τα όσα έχουν γίνει, είναι ο ταμίας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Λιούμπας.

«Τον Απρίλιο παραλάβαμε έναν ΣΕΓΑΣ που βρίσκονταν σε μια τραγική κατάσταση. Οι λόγοι ήταν δύο. Η μειωμένη επιχορήγηση από την Πολιτεία, που έφθανε τα 2.700.000 ευρώ και η ζημιά από τη μη διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Αθήνας το 2020. Για όσους δεν γνωρίζουν, η ζημιά στα έσοδα της Ομοσπονδίας ήταν 3.000.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά ήταν 1.093.000 ευρώ από τις χορηγίες και 1.900.000 από τις συνδρομές από σε μαραθώνιο, ημιμαραθώνιο και Run Greece. Παρά και τη δίνη της πανδημίας, η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα και οι υπόλοιποι στη Διοίκηση μείναμε προσηλωμένοι να βγούμε από αυτό το τούνελ με σκληρή δουλειά. Καταφέραμε να έχουμε και μεγάλες αλλαγές, όπως με τη λύση της συνεργασίας με τον Μάκη Ασημακόπουλο, αλλά και το ότι έφυγε ο Βαγγέλης Παπαποστόλου. Ο Μαραθώνιος φέτος έγινε και ήταν πετυχημένος. Όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας ήταν άκρως πετυχημένο. Το νέο χορηγικό πρόγραμμα που τρέχει κυρίως, ο Κώστας Κεντέρης και ο γενικό διευθυντή Σωτήρη Κυρανάκο βοηθούν ώστε ο ΣΕΓΑΣ να συνεχίσει τη βοήθεια προς τους αθλητές μας, τους προπονητές μας και τα σωματεία μας.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, δείξαμε πια είναι προτεραιότητές μας. Για τον υψηλό αθλητισμό υπολογίζουμε 1.350.000 ευρώ. Αυξήσαμε την επιδότηση στα σωματεία κατά 22%, συμβόλαια σε όλους τους προπονητές, με ένα μπάτζετ 450.000 ευρώ και όλοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Και φυσικά αυτά δεν προέρχονται από τις επιχορηγήσεις της Πολιτείας. Έχουμε και κίνηση σε ότι αφορά το χορηγικό κομμάτι. Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Ο ΣΕΓΑΣ παραμένει η μοναδική Ομοσπονδία που έχει προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις. Στην Ομοσπονδία στοχεύουμε να είμαστε συνεπής στις υποχρεώσεις μας και συνεχίζουμε με ακόμη καλύτερες βελτιώσεις».

 

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Η Σπανουδάκη 7.28 και τελικός στο Βελιγράδι

Η Σπανουδάκη 7.28 και τελικός στο Βελιγράδι

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έτρεξε 7.28 στα 60 μ. στο Βελιγράδι, προκρίθηκε στον τελικό και τερμάτισε έβδομη με 7.29.

Στίβος
Στίβος: Ο Τεντόγλου με 8,27 μ. έδωσε μάχη μέχρι το τέλος

Ο Τεντόγλου με 8,27 μ. έδωσε μάχη μέχρι το τέλος

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι ανεβάζει στροφές στη σεζόν κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο μίτινγκ του Βελιγραδίου με άλμα στα 8,27 μέτρα.

Στίβος
Στίβος: Ο Μέρλος την έβδομη θέση στο μίτινγκ Τρίνετς με άλμα 2,21 μ.

Ο Μέρλος την έβδομη θέση στο μίτινγκ Τρίνετς με άλμα 2,21 μ.

Ο Αντώνης Μέρλος κατέλαβε την έβδομη θέση στο μίτινγκ άλματος εις ύψος στο Τρίνετς με καλύτερο άλμα στα 2 21 μ δείχνοντας σταθερότητα.

Στίβος
Στίβος: Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν

Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν

Ανακοινώθηκαν τα όρια και οι προϋποθέσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν και ο τρόπος συμμετοχής των αθλητών.

Στίβος
Must Read: Τι είναι αυτό το μαύρο πράγμα στα χέρια των αθλητών στο επί κοντώ

Τι είναι αυτό το μαύρο πράγμα στα χέρια των αθλητών στο επί κοντώ

Στο επί κοντώ οι λεπτομέρειες παίζουν τεράστιο ρόλο.. Τι είναι όμως αυτό το μαύρο πράγμα που βάζουν οι αθλητές στα χέρια τους;

Must Read
Must Read: PLAYER SPOTLIGHT: Σπύρος Τσεκούρας | Ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στα μεγάλα ελληνικά brands και τον στίβο

PLAYER SPOTLIGHT: Σπύρος Τσεκούρας | Ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στα μεγάλα ελληνικά brands και τον στίβο

Ένας δρομέας με καθημερινή δουλειά, δυνατή παρουσία στα social media και στιβιστικό κοινό που τον ακολουθεί για την αυθεντικότητα του..

Must Read
Στίβος: Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η Ολυμπιονίκης ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα για επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα

Η ShaCarri Richardson συνελήφθη στη Φλόριντα μετά από καταγραφή πάνω από 100 μίλια την ώρα με τις αρχές να μιλούν για επικίνδυνο τρόπο οδήγησης και νέα αυστηρή νομοθεσία

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Κάλεσμα σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου

ΣΕΓΑΣ: Κάλεσμα σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Μαρτίου

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την ημερομηνία και τα θέματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των σωματείων μελών του.

Στίβος
VIRAL: Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ελατήριο εχεις στα πόδια; Το viral video που ανέβασε ο Μίλτος Τεντόγλου

Το βίντεο από την προπόνηση του Μίλτου Τεντόγλου που έκανε τους πάντες να μιλούν για ελατήρια στα πόδια του

VIRAL