ΣΤΙΒΟΣ

Ηλίας Καφφές: Σεβαστής και Παναγόπουλος μας έμαθαν ότι εντιμότητα, νομιμότητα και δικαιοσύνη είναι οι καλύτεροι οδηγοί

Ο γνωστός Λαρισαίος Πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου στίβου Α.Σ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ.
Ηλίας Καφφές: Σεβαστής και Παναγόπουλος μας έμαθαν ότι εντιμότητα, νομιμότητα και δικαιοσύνη είναι οι καλύτεροι οδηγοί

Ο γνωστός Λαρισαίος Πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου στίβου Α.Σ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ και πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ), Ηλίας Καφές, μίλησε στο sportime.gr για τις επερχόμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ όπου είναι υποψήφιος με την Σοφία Σακοράφα.

«Ασχολούμαι με τον Στίβο περίπου 50 χρόνια, πρώτα σαν αθλητής του άλματος εις ύψος στον Γ. Σ. Λάρισας και σήμερα σαν Αθλητικός παράγοντας καθώς είμαι πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου στίβου Α.Σ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ και Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ)», ανέφερε ο κ. Καφφές.

Όπως είπε, ο «ΣΕΓΑΣ, ήδη από την αρχή της πανδημίας, ενήργησε με γρήγορα αντανακλαστικά καθώς κατέθεσε στην ΓΓΑ ένα πρωτοποριακό υγειονομικό πρωτόκολλο και είναι η μοναδική Αθλητική Ομοσπονδία σε όλη την χώρα που έφερε εις πέρας όλο της το αγωνιστικό πρόγραμμα, εκτός βεβαίως των δρομικών αγώνων εκτός σταδίου».

«Ωστόσο», σύμφωνα με τον κ. Καφφέ, με την ακύρωση «όλων των μεγάλων δρομικών αγώνων που ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ είχε εκτοξεύσει, με την βελτίωση της διεθνούς εικόνας του ελληνικού αθλητισμού (Αυθεντικός Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος)», η Ομοσπονδία βρέθηκε με απώλειες της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την ίδια ώρα, «παραδόξως, υπήρξε και μείωση της τακτικής επιχορήγησης απ’ την Πολιτεία».

«Δυστυχώς, σήμερα ο κλασσικός Αθλητισμός στη χώρα μας, αντιμετωπίζεται ως μία λογιστική εγγραφή στις δαπάνες του κράτους, όπως πετυχημένα ανέφερε ο πρόεδρός μας κ. Παναγόπουλος πριν από λίγες μέρες και όχι σαν ένα κοινωνικό αγαθό που είναι η βάση όλου του αθλητικού οικοδομήματος», σημείωσε ο Ηλίας Καφφές.

«Οι προηγούμενες διοικήσεις των κ.κ. Σεβαστή και Παναγόπουλου μας έμαθαν ότι η εντιμότητα, η νομιμότητα και η δικαιοσύνη είναι οι καλύτεροι οδηγοί στην αντιμετώπιση όλων των θεμάτων του ΣΕΓΑΣ. Η εξουσία για αυτούς είναι μόνο και μόνο ευθύνη και δεν προσδοκούσαν απ’ την θέση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κανένα προσωπικό όφελος. Εκτός από τις επιτυχίες σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο στον ΣΕΓΑΣ, οργάνωσαν σε νέες βάσεις το δρομικό Κίνημα στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό την διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας μας αλλά προπαντός τη διάδοση του αθλητικού ιδεώδους», υπογράμμισε.

«Εύχομαι ειλικρινά μέσα απ΄ την καρδιά μου τις επόμενες ώρες που απομένουν έως τις εκλογές, να πρυτανεύσει η λογική στην παράταξη της «Αναγέννησης» και να εγκαταλειφθούν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες ώστε να αποδείξουμε σε όλη την αθλητική κοινότητα τη αλληλεγγύη μεταξύ μας, υπερβαίνοντας τις όποιες αδυναμίες μας σ’ εκείνα τα μικρά που μας χωρίζουν και να ενισχύσουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για τα μεγάλα που μας ενώνουν», ανέφερε στο sportime.gr o κ. Καφφές.

Και αυτό που μας ενώνει είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι η αγάπη μας για τον αθλητισμό, είναι η αγάπη μας για τον στίβο. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να διογκώνουμε τις διαφορές μας. Αντιθέτως, πρέπει να στηρίζουμε την σύνθεση, την δημιουργία, την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς εξαρτήσεις και πάτρωνες, με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και το μέλλον του ελληνικού στίβου, στο παρόν και το μέλλον των σωματείων και της νεολαίας μας», συμπλήρωσε.

«Τέλος, εύχομαι σ’ όλους τους συνυποψήφιους μου στην Α.Κ.Α.Σ. καλή επιτυχία. Αυτή η νίκη της Α.Κ.Α.Σ. με την Σοφία Σακοράφα την Τετάρτη, είναι αφιερωμένη απ΄ όλους μας στον Βασίλη τον Σεβαστή και στους υπόλοιπους φίλους και συνεργάτες μας που δίνουν τη μάχη για την υγεία τους», είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου στίβου Α.Σ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ και πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ).

«Θα είναι η νίκη όλων των ανθρώπων του στίβου ο οποίος θα βγει ενωμένος, δυνατός και δημιουργικός την επόμενη ημέρα των εκλογών, δικαιώνοντας την πλούσια ιστορία και τα διαχρονικά του επιτεύγματα που τον κατατάσσουν στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Μυστακίδης: Μακριά τα κόμματα από το κλασσικό αθλητισμό όπως έκαναν Σεβαστής – Παναγόπουλος – Γι αυτό πήγαμε μπροστά

Νίκος Κιβρακίδης: Ηγέτης και μέντορας ο Βασίλης Σεβαστής

Ηλίας Καφές: Σεβαστής και Παναγόπουλος μας έμαθαν ότι εντιμότητα, νομιμότητα και δικαιοσύνη είναι οι καλύτεροι οδηγοί

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Ο Ανέστης Παπούλιας επενδύει στο ταλέντο Μαρινάκου – Μποντιώτη και Μπάλλα και δεσμεύεται για σκληρή δουλειά

Ο Ανέστης Παπούλιας επενδύει στο ταλέντο Μαρινάκου – Μποντιώτη και Μπάλλα και δεσμεύεται για σκληρή δουλειά

«Πιστεύω στο ταλέντο τους και μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στίβος
Στίβος: Καραλής: Αυτό ήταν το 9ο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκά κλειστού

Καραλής: Αυτό ήταν το 9ο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκά κλειστού

Ο Εμμανουήλ Καραλής έφερε το 9ο μετάλλιο στην Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Στίβος
Στίβος: Fly Manolo fly! Πρωταθλητής Ευρώπης ο Καραλής

Fly Manolo fly! Πρωταθλητής Ευρώπης ο Καραλής

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό κλειστού, πρώτος μαζί με τον ολλανδό Φλον

Στίβος
Μεταδόσεις: Ώρα και κανάλι του προκριματικού στο επί κοντώ του Εμμανουήλ Καραλή στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Ώρα και κανάλι του προκριματικού στο επί κοντώ του Εμμανουήλ Καραλή στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Από εδώ θα παρακολουθήσετε την προσπάθεια του Εμμανουήλ Καραλή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Μεταδόσεις
Στίβος: Εμμανουήλ Καραλής: Έκανε το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 6.01μ! (vid)

Εμμανουήλ Καραλής: Έκανε το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 6.01μ! (vid)

Διαστημικός Καραλής, πέταξε στα 6.01μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ κι έκανε το απόλυτο ρεκόρ στο επί κοντώ στην Ελλάδα!

Στίβος
Στίβος: Καραλής από άλλον πλανήτη! Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ

Καραλής από άλλον πλανήτη! Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε και πάλι το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ για τρίτη φορά από την αρχή της σεζόν

Στίβος
Στίβος: Απίστευτος Εμμανουήλ Καραλής – Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό

Απίστευτος Εμμανουήλ Καραλής – Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό

Πάλι πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο ο Εμμανουήλ Καραλής

Στίβος
Σπορ: Τέλος οι… Ιμάνε Κελίφ – Ο Τραμπ απέκλεισε τις τρανς γυναίκες από τα γυναικεία αθλήματα!

Τέλος οι… Ιμάνε Κελίφ – Ο Τραμπ απέκλεισε τις τρανς γυναίκες από τα γυναικεία αθλήματα!

Τα αθλήματα που είναι για γυναίκες θα παραμείνουν για γυναίκες. Φαινόμενα Ιμάνε Κελίφ τελείωσαν με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ!

Σπορ
Στίβος: ΣΕΓΑΣ: Πρόσκληση σε τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών!

ΣΕΓΑΣ: Πρόσκληση σε τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών!

Καλεί όλα τα σωματεία του ο ΣΕΓΑΣ!

Στίβος
Στίβος: Μεγάλος Καραλής, πέταξε στα 5,90μ.

Μεγάλος Καραλής, πέταξε στα 5,90μ.

Σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής πέταξε στα 5,90μ. και έκανε πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στο μίτινγκ της Καέν

Στίβος
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Εκλογές ΕΟΕ : Άνετη επικράτηση του Ισίδωρου Κούβελου – Νίκη για το ολυμπιακό κίνημα η στάση των ομοσπονδιών

Το ρεπορτάζ του Sportime για νίκη του Ισίδωρου Κούβελου στις Εκλογές της ΕΟΕ επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με άνεση.

Σπορ
Σπορ: Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Εκλογές ΕΟΕ : Κούβελος ή Καπράλος; Οριακό φαβορί ο Κούβελος, πλήρης διχασμός – Τι θα ψηφίσει η κάθε ομοσπονδία!

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη μάχη ανάμεσα στον Ισίδωρο Κούβελο και τον Σπύρο Καπράλο για την προεδρία στην ΕΟΕ

Σπορ
Στίβος: Μιχάλης Σταματόγιαννης: Έχασα τα καλύτερα δύο χρόνια μου – Νιώθω πίκρα αλλά πρέπει πια να το αφήσω πίσω

Μιχάλης Σταματόγιαννης: Έχασα τα καλύτερα δύο χρόνια μου – Νιώθω πίκρα αλλά πρέπει πια να το αφήσω πίσω

Τίποτα δεν προμήνυε τότε, όταν ο Μιχάλης Σταματόγιαννης πήγαινε μετά τον αγώνα του στα Παπαφλέσσεια για να δώσει οικειοθελώς δείγμα για έλεγχο ντόπινγκ, ότι θα βρισκόταν θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Στίβος
Στίβος: 41ος Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης – Τα αποτελέσματα

41ος Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης – Τα αποτελέσματα

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο μεγάλος νικητής του 41ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Στίβος
Στίβος: Αυθεντικός Μαραθώνιος: Μαρινάκου και Πετρουλάκης πρώτευσαν στα 10 χλμ.

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Μαρινάκου και Πετρουλάκης πρώτευσαν στα 10 χλμ.

Ρεκόρ η Μαρινάκου - Πρώτη νίκη για Πετρουλάκη στα 10 χλμ.

Στίβος
VIRAL: Η… σαβούρδα του Μο Φάρα σε κυλιόμενο διάδρομο!

Η… σαβούρδα του Μο Φάρα σε κυλιόμενο διάδρομο!

Χιουμοριστικό βίντεο με τον πρώην χρυσό πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων Μο Φάρα να... κουτρουβαλάει σε διάδρομο.

VIRAL
Στίβος: Σπήλιος Ζαχαρόπουλος για Καλλιμάρμαρο : Γίνονται συναυλίες, αλλά απαγορεύεται η είσοδος στους αθλητές…

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος για Καλλιμάρμαρο : Γίνονται συναυλίες, αλλά απαγορεύεται η είσοδος στους αθλητές…

Εύλογος ο προβληματισμός που εξέφρασε ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος για το Καλλιμάρμαρο και τους αθλητές που δεν έχουν πια πρόσβαση.

Στίβος
Στίβος: ΣΕΓΑΣ : Ο Κώστας Κεντέρης δεν υποβαθμίζεται – Άριστη σχέση και συνεργασία με τη Σοφία Σακοράφα

ΣΕΓΑΣ : Ο Κώστας Κεντέρης δεν υποβαθμίζεται – Άριστη σχέση και συνεργασία με τη Σοφία Σακοράφα

Το νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ είναι γεγονός και η λάθος ανάγνωσή του έφερε παρερμηνείες. Ο Κώστας Κεντέρης δεν υποβαθμίζεται.

Στίβος