Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής αποστάσεων Χρήστος Παπαχρήστος μίλησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής ομοσπονδίας στίβου(ΣΕΓΑΣ), αναλύοντας κυρίως τον προγραμματισμό των αθλητών- αθλητριών του. Δεν παρέλειψε επίσης να πει και δυο λόγια σχετικά με την πρόοδο των προπονήσεων.
Την οριστικοποίηση των διοργανώσεων μαραθωνίου της Ευρώπης αναμένει ο Κώστας Γκελαούζος, προκειμένου να μπορέσει να οργανώσει το αγωνιστικό του πλάνο για την τρέχουσα σεζόν.
Ο δρομέας του Χρήστου Παπαχρήστου για την ώρα συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, κάνοντας κυρίως συντήρηση.
«Έχουν ακυρωθεί όλες οι διοργανώσεις στις οποίες είχαμε προγραμματίσει να πάρουμε μέρος. Ελπίζουμε πως τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά κι έτσι θα τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο (8/11). Αυτή την εποχή κάνουμε περισσότερο συντήρηση, παράλληλα προετοιμαζόμαστε και για κάποιες διοργανώσεις που θα γίνουν εντός σταδίου», είπε ο έμπειρος προπονητής των αποστάσεων, Χρήστος Παπαχρήστος, και συμπλήρωσε:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάντι Σανιά: Κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο μήκος
«Ο Κώστας θα κάνει 5.000 μ. στο διασυλλογικό και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην ίδια απόσταση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας». Ανάλογα αγωνιστικά σχέδια έχουν και οι άλλοι δύο αθλητές του γκρουπ. Τόσο η Αναστασία Μαρινάκου, όσο και ο Χρήστος Κοτίτσας συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τους αγώνες που θα γίνουν στη σεζόν, έχοντας ωστόσο στο μυαλό τους κυρίως τους αγώνες του 2021. «Η Μαρινάκου θα κάνει τόσο 1.500 μ. όσο και 5.000 μέτρα. Αν η χρονιά είχε εξελιχθεί κανονικά τότε η προσοχή θα έπεφτε κυρίως στα 5.000 μ., ωστόσο τώρα έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ταχύτητα της κι έτσι να κυνηγήσει κάτι καλύτερο στο 5άρι. Τόσο η Μαρινάκου όσο και ο Κοτίτσας είναι πιθανό μετά το Πρωτάθλημα να συνεχίσουν και για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα».
Ο Γκελαούζος το 2019 κατάφερε σε διάστημα δύο μηνών να πετύχει εξαιρετικές επιδόσεις σε δύο σπουδαίες διοργανώσεις μαραθωνίου. Αρχικά τερμάτισε σε 2.18.37 στο Βερολίνο και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και περίπου ενάμιση μήνα αργότερα τερμάτισε στην απαιτητική διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας σε 2.19.02.
Σε γρήγορους χρόνους επέστρεψε το 2019 η Αναστασία Μαρινάκου, αφού βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 5.000 μ. με 16.38.43 κι έδειξε πως είναι σε θέση να διεκδικήσει συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. Τον εαυτό του ξεπέρασε το 2019 και ο Χρήστος Κοτίτσας, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ, τόσο στα 800 μ. (1.48.49) όσο και στα 1.500 μ. (3.48.68).